Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:10 14.02.2022 БатониДавайте спечемо батони? Справжні, ті, що пахнуть молоком і які просто волають: - намастіть мій шматочок полуничним варенням! Ті, після яких купувати незрозуміле "щось" в магазині вже не захочеш. В наш час навіть круті пекарні рідко можуть похвалитися справжнім хлібом чи випічкою, без поліпшувачів борошна, смаку, дешевих маргаринових сумішей (так, навіть не маргарин!). А так зробимо самі і буде нам смачно!
На два батона: Опара 250 гр. борошна 4 гр. свіжих дріжджів 225 гр. води Змішали і залишили на три години при 30С для бродіння. Миску накрили плівкою, щоб не завітрювалося. Тісто вся опара 250 гр. борошна 8 гр. солі 30 гр. цукру 18 гр. масла кімнатної теиператури 50-85 гр. води для одержання м'якого тіста (починаємо з меньшого) Дріжджі розтерти з цукром, додати води, розмішати, додати всі інгредієнти та замісити м'яке тісто, місити до однорідності. Дати тесту набухнути протягом 20-30 хв і вимісити до розвиненої клейковини, поправляючи консистенцію тесту водою або льодом до м'якої. Залишаємо тісто для бродіння протягом 2 годин при 30С. Через 15хв і через 45хв після початку бродіння обім'яти тісто: розтягнути в пласт і скласти втричі і ще втричі. До кінця бродіння тісто має зрости до об'єму 3л. Викласти стигле тісто на стіл та розділити на порції. Для батонів по 400г розділити на два шматки, для батонів по 200г розділити на 4 шматки. Надати шматкам форму прямокутників, обережно притискаючи, щоб вичавити найбільші бульбашки з тіста, і дати спокій на 15хв ( я шматки тіста округляю, надаю їм форму кулі). Якщо хочете отримати рівномірну дрібну пористість, як у батонів із хлібозаводу, то тісто обережно, щоб не порвати плівок клейковини, викочують у прямокутники качалкою. Дають спокій на 15хв. Сформувати хліб у будь-який зручний для вас спосіб - підкатати у вигляді рулету або багетним. Розстойка 45-60хв. при температурі 25-30С. Я розстою на папері для випічки під плівкою. За 5-10мин.до посадки в піч плівку зняти,щоб поверхня батонів злегка завітрилася і легше було зробити надрізи. Зробити 4-6 поперечних чи косих надрізів. Збризкати водою і випікати 30хв. при 200С, перші 10-15хв. з парою. Готовий хліб, відразу після виїмки з печі, можна змастити завареним крохмалем. Рідкий кисіль: 1 ч.л. крохмалю + 1 ст.л. цукру на 1 скл води. Він надає хлібу блиску і робить скоринку м'якою. Тетяна Хвиль Переглядів: 947
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |