Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17069)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2126)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2071)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1776)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1772)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1759)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1748)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1728)

Ванільне морозиво з пармезаном (1696)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1702)

Закуска із запечених баклажанів (1686)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1676)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1628)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1629)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1649)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1635)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1543)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1540)

Баклажан-кебаб в духовці (1525)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1511)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Батони
Тетяна Хвиль

15:10 14.02.2022

Батони

Давайте спечемо батони? Справжні, ті, що пахнуть молоком і які просто волають: - намастіть мій шматочок полуничним варенням! Ті, після яких купувати незрозуміле "щось" в магазині вже не захочеш. В наш час навіть круті пекарні рідко можуть похвалитися справжнім хлібом чи випічкою, без поліпшувачів борошна, смаку, дешевих маргаринових сумішей (так, навіть не маргарин!). А так зробимо самі і буде нам смачно!

На два батона:

Опара

250 гр. борошна

4 гр. свіжих дріжджів

225 гр. води

Змішали і залишили на три години при 30С для бродіння. Миску накрили плівкою, щоб не завітрювалося.

Тісто

вся опара

250 гр. борошна

8 гр. солі

30 гр. цукру

18 гр. масла кімнатної теиператури

50-85 гр. води для одержання м'якого тіста (починаємо з меньшого)

Дріжджі розтерти з цукром, додати води, розмішати, додати всі інгредієнти та замісити м'яке тісто, місити до однорідності.

Дати тесту набухнути протягом 20-30 хв і вимісити до розвиненої клейковини, поправляючи консистенцію тесту водою або льодом до м'якої.

Залишаємо тісто для бродіння протягом 2 годин при 30С.

Через 15хв і через 45хв після початку бродіння обім'яти тісто: розтягнути в пласт і скласти втричі і ще втричі. До кінця бродіння тісто має зрости до об'єму 3л.

Викласти стигле тісто на стіл та розділити на порції. Для батонів по 400г розділити на два шматки, для батонів по 200г розділити на 4 шматки. Надати шматкам форму прямокутників, обережно притискаючи, щоб вичавити найбільші бульбашки з тіста, і дати спокій на 15хв ( я шматки тіста округляю, надаю їм форму кулі).

Якщо хочете отримати рівномірну дрібну пористість, як у батонів із хлібозаводу, то тісто обережно, щоб не порвати плівок клейковини, викочують у прямокутники качалкою. Дають спокій на 15хв.

Сформувати хліб у будь-який зручний для вас спосіб - підкатати у вигляді рулету або багетним.

Розстойка 45-60хв. при температурі 25-30С. Я розстою на папері для випічки під плівкою.

За 5-10мин.до посадки в піч плівку зняти,щоб поверхня батонів злегка завітрилася і легше було зробити надрізи.

Зробити 4-6 поперечних чи косих надрізів.

Збризкати водою і випікати 30хв. при 200С, перші 10-15хв. з парою.

Готовий хліб, відразу після виїмки з печі, можна змастити завареним крохмалем.

Рідкий кисіль: 1 ч.л. крохмалю + 1 ст.л. цукру на 1 скл води.

Він надає хлібу блиску і робить скоринку м'якою.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 601


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному безкоштовно обстежуватимуть на меланомуУ Рівному безкоштовно обстежуватимуть на меланому (14)
В понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком...
У Рівному жінка поцупила скриньку для пожертвУ Рівному жінка поцупила скриньку для пожертв (18)
22 квітня про крадіжку скриньки для збору грошей на потреби ЗСУ до поліції повідомив 42-річний житель Рівненського...
Внаслідок ДТП у Сарнах травмувались троє осібВнаслідок ДТП у Сарнах травмувались троє осіб (18)
Автопригода сталася о 12:30 вчора, 22 квітня, на вулиці Європейській у Сарнах...
Лікарням Рівненщини передадуть медичне обладнанняЛікарням Рівненщини передадуть медичне обладнання (24)
Члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова - Юрій Білик) погодили передачу нового медичного обладнання, яке було придбане за кошти обласного...
Безпека праці – право та обов’язок кожногоБезпека праці – право та обов’язок кожного (38)
Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони...
У Рівному поліцейські вилучили майже кілограм психотропів: закладчика затриманоУ Рівному поліцейські вилучили майже кілограм психотропів: закладчика затримано (21)
Загалом у 28-річного раніше судимого рівнянина вилучили майже 150 закладок із небезпечними наркотиками: їх вартість за цінами «чорного» ринку становить орієнтовно півмільйона...
У 8 закладах Рівненщини можна отримати медичну допомогу при інсультіУ 8 закладах Рівненщини можна отримати медичну допомогу при інсульті (29)
Інсульт – це небезпечне серцево-судинне захворювання, порушення мозкового кровообігу, яке вимагає невідкладної діагностики та...
На одному з найбільших підприємств 
Рівного передавали дрониНа одному з найбільших підприємств Рівного передавали дрони (31)
На виробництві рівненського льонокомбінату секретар Рівнеради Віктор Шакирзян спільно з працівниками підприємства передали більше десятка дронів для 8 військових...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.