Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:18 10.12.2021 Карамельні фролініЯ знову з печивом до вашої святкової коробки. Сьогодні моє улюблене печиво до кави - ідеальний ранковий тандем, щоб день задався на всі 100%. Цікавий карамельний смак та ніжна структура не залишають байдужим, а аромат свіжозвареної кави просто виступить акомпанементом. Для дітей, звісно, кава не підійде, але ж нас завжди виручить молока або какао, я вже розповідала про те, що вчені назвали ідеальний напій для печива - це молоко. Карамельні фроліні від Омара Бузі готуються легко.
415гр. борошна 335гр.масла 165гр.цукру 40гр.вершків 33% 40гр.коричневого цукру 2гр.солі какао, шоколадні крихти для оздоблення
В каструльку з ручкою і товстим дном насипаємо приблизно одну третину цукру, ставимо на вогонь і чекаємо, поки він розплавиться. Не помішувати! Додати ще цукор, дати розплавитись і ввести останню третину. Каструлю взяти за ручку і нахиляти з боку в бік, щоб цукор розподілився рівномірно, повністю розплавився і набув золотистого відтінку. Ввести вершки в каструльку, додати сіль і почати енергійно змішати вінчиком у однорідну масу. Обережно, дуже піниться. Тому, перш ніж вливати вершки, їх потрібно підігріти, щоб уникнути розбризкування через різницю температур з карамеллю. Зняти каструльку з вогню, продовжуючи енергійно збивати вінчиком. Почати додавати масло нарізане однаковими за розміром кубиками-поступово, порціями, намагаючись тримати однорідну структуру суміші. Не допускати розшарування маси – згортання карамелі та відділення олії. Дати карамелі охолонути. Готуємо тісто: До коричневого цукру просіюємо борошно і додаємо карамель. Швидко замішуємо тісто, поки воно стане однорідним і гладким. Довго не місіть, інакше печиво стане твердим. Ділімо тісто на 4 рівні частини, скочуємо з кожної ковбаску діаметром 3 см, загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на кілька годин (від 4 до 12) для кристалізації. Оформляємо ковбаски змастивши яйцем і обвалявши в пудрі какао, шоколадній крихті. Зручно це робити прямо на плівці, де загорнуті ковбаски. Після цього знову загорнути ковбаски в плівку та охолодити годину в холодильнику, або 25 хвилин у морозилці. Я не змащувала яйцем, тісто жирне, до нього все чудово прилипло і так. Порізати холодні ковбаски на маленькі рівні диски завтовшки 1-1,5 см, злегка придавити центр пальцем і викласти на деко. Випікати у розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 15 хвилин. Тетяна Хвиль Переглядів: 1092
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |