Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:21 13.08.2021 Шербет з фіолетового базилікуПрошу не плутати шербет і щербет, це зовсім різні речі. Шербет - дуже солодкий, концентрований напій, навіть сироп, а щербет - всім знайомі солодощі, на які навіть дивитися солодко, як на мене. Сьогодні про напій-сироп. Я навіть писати не буду, про те, чому готуємо самі, а не купуємо готовий - це справа індивідуальна. Краще поговоримо про смак і сфери застосування. Смак яскравий, точніше спочатку аромат, який водить в транс, ти сидиш і нюхаєш його як токсикоман, коли приходиш до тями і пробуєш, починається друга фаза - судорожно робиш чай і думаєш "ну ще ложечку і все, ну ось цю крапельку і закриваю", а потім знову насолоджуєшся ароматом. Для чого цей сироп? Додати до білого вина (горілки) швепес і трохи шербету - прекрасний коктейль готовий. Полити йогурт, оладки, млинці, додати до кави замість цукру, трохи розвести з водою і просочити бісквіти, а морозиво полити і присипати горіхами і буде повний релакс зі східними нотками. А ось у мене була просто цікавість - що ж воно таке?
На 350мл готового шербету 250мл. води 500гр. цукру сік половини лимона 150-200гр. фіолетового базиліка (разом зі стеблами) 1 паличка кориці 3 шт гвоздики
У воду додати цукор і прянощі, поставити на плиту і прогріти, поки цукор не розчиниться. Потім варити приблизно 10 хв, поки прянощі не розкриють свій аромат. Додати сік половини лимона
В готовий сироп додати половину всього базиліку (помитого і ретельно обсушеного). Відразу ж прибрати сироп з плити, накрити кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб базилік віддав весь свій аромат і колір. Можно залишити і на добу
На другий день, віджати базилік і викинути У сироп додати другу частину базиліка (корицю і гвоздику не забираємо з сиропу). Поставити на плиту, прогріти, спробувати і виправити смак соком лимона від другої половинки. Потім варити сироп на маленькому вогні, приблизно 10-15хв. Збільшити температуру (до 105С) і дати сиропу трохи покипіти. Перевірити його на краплю, вона повинна тримати форму! Якщо крапля тримає форму, то сироп готовий. У сиропу повинна бути консистенція, трохи більше рідка, ніж рідкий мед.
Ретельно процідити сироп від базиліка, корицю і гвоздику можна в ньому залишити, за бажанням, тоді з часом у сиропу буде більш пряний аромат і розлити по стерильним пляшках.
Зберігати можна при кімнатній температурі в сухому і темному місці. З часом сироп стає трохи густішим. Тетяна Хвиль Переглядів: 948
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |