Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:10 29.07.2021 Мариновані сезонні овочіЯ розумію, що літо, що потрібно якмога більше свіжих овочів вживати, але часом хочеться щось пряного, такого, щоб до шашлику підійшло, щоб можна було загорнути курочу в лаваш і доповнити вибуховим смаком маринаду з гостринкою, щоб аромат перебивав запах костра, а рука сама тягнулася за льодяним стопариком тягучої горілки. Ну що? Переконала? Йдемо маринувати? Тим більше, що справ на кілька хвилин активної участі та дві доби пасивного чекання.
На 2 л банку: 500гр. капусти 500гр. спаржевої квасолі 2 великих перчини 500гр. баклажан 1 головка часнику 2 великі морквини 0,5 шт. гіркого перцю 0,5ч.л. насіння кропу пучок свіжого кропу 2 шт.лаврового листя 2ст.л. солі під ніж чорний мелений перець за смаком
Квасолю бланшируємо, охолоджуємо. Капусту, моркву шаткуємо, перець, баклажани нарізаємо півкільцями. Часник ріжемо пластівцями. Все перемішуємо у великій мисці, додаємо сіль, злегка приминаємо овочі, додаємо насіння кропу, лавровий лист, пластівці часнику, подрібнені зелень та гіркий перець. Ще раз все гарно вимішуємо і перекладаємо в банку, втрамбовуємо. Закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі в темному місці на 2 доби. Тепер овочі готові до вживання, зберігаємо в холодильнику. Тетяна Хвиль Переглядів: 968
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |