Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:02 26.07.2021 Мафіни з цвітної капустиЯкщо вже цвітна капуста набридла у всіх звичайних проявах: смажена у клярі, в сухарях, крем-суп, суфле, фарширована, то включаємо фантазію, трохи видозмінюємо знайому рецептуру і отримуємо мафіни, які можна легко перетворити на чисте ПП. На 3 порції: 400гр.капусти 1 яйце 50гр. твердого сиру 100мл ряженки 2ст.л.борошна 0,5ч.л.розпушувача маленький пучок зеленої цибулі зелень за смаком сіль, перець
Сиру капусту подрібнюємо в блендері до стану зерен дрібного кус-куса, додаємо натертий сир, яйце, подрбінену зелень, сіль, перець (тут дуже гарно виступає лимонний перець), розмішуємо. Додаємо ряженку, просіюємо борощно з розпушувачем, ще раз вимішуємо і рокладаємо по формочкам (якщо форми металеві, змазуємо олією і присипаємо манкою). Випікаємо при 180С 20-25 хвилин до золотистого кольору. Виймаємо мафіни, даємо охолонути хвилин 7-10 і виймаємо з форм. Подавати можна як холодними, так і теплими, найкраще смакуємо з йогуртовим соусом - йогурт змішуємо з подрібненим часником, кропом та копченою паприкою, додати трішки солі, все перемішати. Якщо взяти легкий сир (35% жирності), замінити ряженку на 1% кефір, замість яйця взяти 2 білка, а борошно звичайне замінити на рисове, то вийде ПП-ний, ЗОЖ-ний варіант. Тетяна Хвиль Переглядів: 821
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |