Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17177)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2088)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1783)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1768)

Ванільне морозиво з пармезаном (1723)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1557)

Баклажан-кебаб в духовці (1546)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1531)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Естерхазі"
Тетяна Хвиль

23:10 27.04.2015

Торт «Естерхазі»

Все, кто хотел похудеть до лета, жрите спокойно. Лета не будет.

Це не просто торт, це торт з історією та норовливим характером, але якщо вам вдасться його приручити – отримаєте просто незабутні враження від смаку та вишуканості. Цей торт не можна просто їсти, цим торт можна лише насолоджуватися. Це легендарний «Естерхазі».

Його я пекла на день народження своєї сестри та чоловіка (він у них в один день). Пекла я його вперше, причому ще й ніколи не пробувала, бачили лише картинки та читала рецепти. Всі хто його пробував були єдині в своїх думках – це щось неймовірне.

Декілька нюансів, дві години – і у вас класичний шедевр.

На торт діаметром 24см та висотою 7см нам знадобиться:

12 білків

150гр.цукру

250гр.фундука

150гр.грецьких горіхів

75гр.рисового борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем)

Крем:

600мл молока

100гр.цукру

4 жовтки

1ст.л.рисового борошна (можна замінити кукурудзяним крохмалем)

350гр.вершкового масла

Для покриття:

100гр. білого шоколаду

50гр. вершків від 33%

50гр.чорного шоколаду

В принципі нічого незвичайного та складного немає, та все-такі на кількох моментах я зупинюся.

По-перше, простіше торт робити прямокутним (тісто по деко розподілити, спекти, розрізати навпіл і так три рази). Так я і зробила для домашнього вжитку (тільки пропорції зменшила втричі), а для сестри робила круглий. Для цього я всі інгредієнти розділила на 6 (саме стільки коржів в класичному торті) і кожен корж окремо готувала, поки пікся попередній. Таким чином, я себе убезпечила від того, щоб збиті білки не підійшли водою (а це найпоширеніший недолік при випічці цього торта).

По-друге, класичний рецепт передбачає 250гр.цукру, а це ну просто дуже солодко, я зменшила кількість на 100гр., оскільки зайвий цукор забиває весь смак горіхів. І якщо ви прихильники солодкої випічки, краще збільшіть кількість цукру у кремі, але ніяк ні в коржах.

По-третє, коржі випікаються до кремового кольору на пергаменті (обов’язково хорошої якості), відразу знімаємо пергамент з дека, перевертаємо коржем вниз і за допомогою тонкого ножа відокремлюємо папір від коржа. Якщо папір для випічки буде неякісним, ви нізащо корж не знімете, тому економії тут не місце.

По-четверте: готові коржі не можна складати одне на одне, оскільки вони просто злипнуться.

Здається про все згадала, якщо що, то питайте. А поки що, спочатку варимо крем:

Половину кількості молока доводимо до кипіння, другу половину змішуємо з жовтками, цукром та борошном (або крохмалем), додаємо до гарячого молока, заварюємо до консистенції сметани. Охолоджуємо. Масло кімнатної температури збиваємо поступово додаючи заварний крем. Зберігаємо його в холодильнику.

Для коржів білки збиваємо до дуже стійких пік, поступово додаючи цукор. Горіхи подрібнюємо, додаємо в білки, акуратно перемішуємо, просіюємо крохмаль або борошно (рисове).

На пергаменті малюємо коло потрібного розміру, викладаємо тісто, розрівнюємо. Випікаємо при 170С° 15-20 хвилин, до кремового кольору. Охолоджуємо.

Готові коржі перемазуємо кремом.

Для покриття вершки доводимо до кипіння, виливаємо на подрібнений шоколад, розмішуємо, наносимо на торт. Паралельно розтоплюємо темний шоколад, виливаємо його в одноразовий пакет, відрізаємо малюсенький кінчик. Поки білий шоколад не застиг наносимо чорним шоколадом спіраль від центру торта, потім зубочисткою знизу-верх та зверху-вниз робимо паралельні лінії. Так ми отримуємо характерний малюнок торта «Естерхазі», завдяки якому його впізнають в цілому світі. Боки торта присипаємо підсмаженими мигдальними пластівцями.

Ставимо торт в холодильник мінімум на 6-8 годин.

Горіхи можна змінювати на свій смак, але в жодному разі не треба брати арахіс.

На фото видно і круглий варіант, який поїхав подарком, і прямокутний, а який робити вибирати вам, але неодмінно його варто спробувати.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Торт «Естерхазі»

Торт «Естерхазі»

Торт «Естерхазі»


Переглядів: 485


Додайте коментар:

защитный код

Обіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайствіОбіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайстві (26)
Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний млинівчанин у одній із соціальних мереж пропонував послуги з розміщення реклами. Коли отримував гроші на свій рахунок — сторінки замовників...
Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінківКличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків (30)
Мер Києва Віталій Кличко привіз на Донбас дрони та старлінки для бійців на передовій. Також Кличко вручив нагороди захисникам. Про це він повідомив у своєму...
У Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТПУ Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТП (34)
Тіло невідомого чоловіка та мотоцикл у рівчаку біля дороги між населеними пунктами Озерськ та Золоте виявила місцева жителька близько 15 години вчора, 30...
Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян”Віктор Шакирзян: “Робота всіх комунальних служб міста має бути максимально орієнтована на рівнян” (38)
Всі комунальні служби і підприємства міста мають орієнтуватись в першу чергу на потреби рівнян. А також створити зручні механізми співпраці. Про це заявив секретар Рівнеради, виконувач обовʼязків...
На Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництвоНа Рівненщині розширюють міжмуніципальне співробітництво (36)
На Рівненщині вже підписано 59 договорів між громадами, які стали партнерами для надання ефективних послуг...
Рівне налагоджує співпрацю із медичними закладами ЕстоніїРівне налагоджує співпрацю із медичними закладами Естонії (37)
Сьогодні, 30 квітня, у Рівненській громаді із офіційним візитом перебувають представники клініки відновного лікування у Східно-Талліннській центральній лікарні. Естонські медики вже побували у...
Жителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштинуЖителів Рівненщини викрили на незаконному видобутку та зберіганні бурштину (37)
Поліцейські викрили жителів Вараського та Сарненського районів на незаконному видобутку та зберіганні...
Рівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських містРівненщина отримала статус партнера Союзу балтійських міст (40)
Рівненська область стала партнером Союзу балтійських міст (UBC). Рішення прийняли під час останнього засідання об'єднання у Ризі. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Олександр...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.