Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17237)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2155)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2095)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1809)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1794)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1792)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1773)

Ванільне морозиво з пармезаном (1735)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1751)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1727)

Закуска із запечених баклажанів (1714)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1698)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1652)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1680)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1651)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1662)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1567)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1563)

Баклажан-кебаб в духовці (1556)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1539)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Шоколадно-смородиновий торт "Чуао"
Тетяна Хвиль

13:56 10.07.2014

Шоколадно-смородиновий торт «Чуао»

Служенье муз не терпит суеты; Прекрасное должно быть величаво: Но юность нам советует лукаво, И шумные нас радуют мечты... А.С.Пушкин

Саме так хочеться сказати, коли збираєшся готувати за рецептом П’єра Ерме. Складні та, одночасно цікаві рецепти, на скорення яких нерідко уходить до трьох діб. Коли один крем (якого і треба всього - навсього одна краплинка) збирається з кількох складових, які в свою чергу всі треба окремо приготувати. Такі рецепти я не виставляю на сайті, боюся не буде цікаво. А ось цим із задоволенням поділюся, всі знайомі інгредієнти, проста технологія. Торт «Чуао» з книги «Ларусс Шоколад» П’єра Ерме – спрощений варіант, оскільки лікер крем де касіс для начинки я не знайшла. Шоколадний бісквіт без борошна, шоколадно-смородиновий ганаш, шоколадна глазур. Дуже просто, надзвичайно ефектно та неймовірно смачно, навіть тим хто не в захваті від чорної смородини.

На форму діаметром 24 см. Духовка розігріта на 160С°.

Бісквіт: 8 жовтків, 240г цукру, 6 білків, 90г чорного шоколаду (я брала 58%).

Шоколад розтоплюємо на водяній бані, головне, щоб вода не торкалася дна мисочки з шоколадом. Даємо трохи охолонути, хвилин 5.

Збиваємо 8 жовтків із 120г цукру до консистенції заварного крему, це займе десь до 10 хвилин. Розтоплений шоколад додаємо до жовтків, акуратно вимішуємо.

Збиваємо 6 білків із 120г цукру до крутих пік і поступово, в три заходи додаємо до шоколадно-жовткової суміші. Вимішуємо дуже обережно, щоб не порушити повітряну структуру. Найкраще це робити дерев’яною або силіконовою лопаткою. Це самий головний етап. Далі наповнюємо кондитерський мішок (я користуюся канцелярськийми файлами) тістом і відсаджуємо його по спіралі на пергаменті, діаметром 26см. На останньому фото видно як це має бути. Так робиться три коржа, які випікаються 20-25 хвилин, слідкуйте за своєю духовкою.

Поки випікаються коржі робимо ганаш.

2г желатину замочити у воді.

300г чорної смородини пробиваємо погружним блендером, додаємо 50г цукру, 80мл лікеру крем де касіс (це я не робила), доводимо до кипіння, розчиняємо 250г чорного шоколаду, розмішуємо, додаємо у гарячу суміш желатин. Далі починаємо пробивати блендером, поступово додаючи 225г масла кімнатної температури. Тут треба звернути увагу на те, що блендер при збивання не можна піднімати з суміші, щоб не допустити потрапляння повітря. Коли все зробили, ставимо в холодильник не більше ніж на годину, інакше він дуже загусне і буде важко накладатися на коржі, а вони дуже ніжні.

Далі варимо шоколадну глазур: 150г чорного шоколаду, 150г вершків (від 33%, я беру домашні), розтоплюємо на водяній бані, просіюємо зверху 10г какао (на фото підписано глазур). Перемішуємо. Використовуємо відразу.

Складаємо торт. Боки форми застеляємо бордюрною стрічкою (я використовую рукав для запікання), на дно кладемо перший корж (корж підрізаємо під 24см ножницями), зверху розмазуємо половину ганашу, посипаємо пригоршнею ягід смородини, кладемо другий корж, залишок ганашу, ягоди смородини, третій корж. Зверху, рівно по центру виливаємо глазур, вони має розтікатися під власною вагою, з боків можна допомогти їй шпателем.

Ставимо на ніч в холодильник. Прикрашаємо на власний смак.

Цей торт можна робити і із замороженими ягодами смородини або малини, інші ягоди сюди не підійдуть, оскільки мають не настільки яскравий смак. На день народження свого чоловіка я робила цей торт із замороженою малиною, зараз зробила із свіжою смородиною і маю сказати, що із смородиною смачніший.

Готувати легко, готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Шоколадно-смородиновий торт «Чуао»

Шоколадно-смородиновий торт «Чуао»

Шоколадно-смородиновий торт «Чуао»


Переглядів: 444


Додайте коментар:

защитный код

У Сарненському районі нетверезий водій збив дитинуУ Сарненському районі нетверезий водій збив дитину (32)
Автопригода сталася четвертого травня близько 21 години у селі Селець...
За образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затрималиЗа образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затримали (32)
Раніше судимий 41-річний мешканець села Радиславка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до восьми років позбавлення...
У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (45)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (50)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (51)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (43)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (72)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (49)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.