Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17184)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1785)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1768)

Ванільне морозиво з пармезаном (1727)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1547)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Торт "Fraises"
Тетяна Хвиль

17:13 30.05.2014

Торт «Fraises»

Тащусь по всему супермаркету с продуктами в руках и в зубах, а всё потому, что мне корзинка не нужна, мне же только хлеба купить!

Знайома ситуація? Я так люблю на ринок забігти, без міцного пакета (да кого я обманюю, зовсім без будь-якого пакета), нагрузитися по саме не можу, і радісно бігти далі у справах. Останній раз я так полуницю брала, хоч на голові її було нести, але ж по 10 гривень, як пропустиш? Їли вже як хочеш, а наостанок я ще і торт зробила. Простенький, але дуже смачний.

На форму 24см. Крем «Муслін»: 10гр желатину замочили у холодній воді. 200мл молока доводимо до кипіння. Одне яйце змішуємо із 2ст.л. цукру (я брала ванільний, на фото видно чорні цяточки ванілі), 1ст.л. крохмалю (краще брати кукурудзяний). Суміш додаємо в гаряче молоко, постійно помішуючи, доводимо до густини сметани. Розпускаємо желатин, додаємо в крем. Охолоджуємо.

Збиваємо 400мл вершків (33%), додаємо холодний заварний крем (перед цим його теж потрібно збити), все акуратно перемішуємо. Крем готовий.

Віденський бісквіт: 5 яєць розділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо із 100гр цукру до утворення пишної маси білого кольору (5-6 хвилин). Білки збиваємо по стійких пік із 100гр цукру. Змішуємо ці суміші, обережно вимішуючи лопаткою, щоб не порушити структуру. Змішуємо 110гр борошна, 110гр крохмалю, 1ч.л. розпушувача, просіюємо на яєчну суміш. Все дуже акуратно виміщати. Тісто розподілити на деко. Випікати при 180С° 15-20 хвилин. Якщо випікати у тортівниці, олією змазуємо лише дно, боки не зачіпаємо. Охолоджуємо. Розрізаємо навпіл.

Полуницю теж ріжемо навпіл.

Форму викладаємо плівкою (я беру рукав для запікання, він цупкіший), кладемо перший корж. По боках виставляємо ягоди, зрізом назовні.

Викладаємо весь крем. Форму трішки пристукуємо об стіл, зовсім легенько, щоб крем заполонив пустоти між полуницями. Зверху викладаємо другий корж.

Ставимо в холодильник на 3-4 години. Виймаємо з форми, знімаємо плівку, верх прикрашаємо на свій смак. Я залишила натуральним, тому основна увага в цьому торті приділяється бокам.

Якщо цей торт заморозите, то отримаєте торт-морозиво, залишиться тільки вийняти за 30 хвилин до подачі. Смачного нам всім ягідного сезону.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Желатин, досить поширений продукт, який використовується досить часто, перш за все, в кулінарних рецептах, медицині та інших областях. Желатин - речовина без запаху, кольору і вкуса.Получают його з яловичих кісток, сухожиль і хрящів, а так само зі свинячої шкіри, до складу яких входить колаген. Желатин складається з вуглецю, близько п'ятдесяти відсотків, водню шість відсотків, азоту близько вісімнадцяти відсотків, двадцять п'ять відсотків кисню і деякі інші елементи. Желатин розчиняється в оцті і мінеральних кислотах. Не розчиняється в спирті й ефірі. Насичений двохромовокислим калієм, робиться не розчинною у воді, що дозволяє використовувати його для готування мастик і кліше, ненатурального перли. Розм'якшується в холодній воді, після чого може використовуватися в заливних стравах, мармеладі, мороженому. При нагріванні втрачає свої властивості, при замерзанні, так само втрачає свої властивості. Желатин відноситься до класу замінних протеїнів. У ньому міститиметься дві амінокислоти, пролін і гідроксипролін. Які мають позитивну дію на відновлення сполучної тканини. Желатин так само може збільшити ріст і об'єм сполучної тканини. Що дуже актуально при деяких захворюваннях суглобів.

Тетяна Хвиль

Торт «Fraises»

Торт «Fraises»

Торт «Fraises»


Переглядів: 458


Додайте коментар:

защитный код

Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (18)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (20)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (22)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковцівУ Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців (24)
У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування....
На Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабаріНа Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабарі (27)
Служба безпеки регіону викрила заступника головного лікаря однієї з лікарень Рівненської області, який вимагав у місцевого жителя кошти за формування та продовження терміну дії його групи...
Обіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайствіОбіцяв рекламу в соцмережах: поліцейські викрили жителя Дубенщини на шахрайстві (32)
Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний млинівчанин у одній із соціальних мереж пропонував послуги з розміщення реклами. Коли отримував гроші на свій рахунок — сторінки замовників...
Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінківКличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків (39)
Мер Києва Віталій Кличко привіз на Донбас дрони та старлінки для бійців на передовій. Також Кличко вручив нагороди захисникам. Про це він повідомив у своєму...
У Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТПУ Сарненському районі загинув мотоцикліст: поліцейські встановлюють обставини ДТП (36)
Тіло невідомого чоловіка та мотоцикл у рівчаку біля дороги між населеними пунктами Озерськ та Золоте виявила місцева жителька близько 15 години вчора, 30...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.