Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17245)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2157)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2095)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1810)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1796)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1795)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1774)

Ванільне морозиво з пармезаном (1738)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1754)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1730)

Закуска із запечених баклажанів (1717)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1698)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1653)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1682)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1652)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1664)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1566)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1567)

Баклажан-кебаб в духовці (1558)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1541)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Сирний рулет від Тетяни
Тетяна Хвиль

16:31 27.02.2014

Сирний рулет від Тетяни

Цей рецепт прийшов до мене сам. А було так –– він на очі попадався мені понад рік, а я якось то не хотіла готувати його, то не було часу. Ставилася дуже скептично, поки не припекло –– треба було зробити щось новеньке, смачненьке і з доступних продуктів. Пройшло уже понад три роки, а на кожне свято у нашій сім’ї на стіл подається цей сирний рулет.

Ну м’ясо та фарш є у кожного, а сир –– це самий головний продукт нашого холодильника, а далі ідуть такі дрібниці, на яких я навіть не зациклююсь.

Для сирного тіста збиваємо легенько вінчиком, додаємо 3ст.л. манки (сирої), 100гр майонезу, все перемішуємо. Твердий сир натираємо на крупній терці і додаємо до яєчно-майонезної маси, туди ж додаємо дрібку сушеного часнику.

Застеляємо пергаментом деко і виливаємо на нього наше тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку на 15 хвилин при 180С°. Якщо пергамент не дуже високої якості, змазуємо його олією.

Тим часом готуємо начинку. Це залежить від смакових уподобань. Беремо свій улюблений фарш, 300гр. Додаємо спеції, цибулю. Я все-таки рекомендую брати курячий фарш, оскільки при випіканні він не утворює таких пустот в рулеті, як свинний. В нарізці це буде видно. У мене на фото це видно, не було вдома курятини, довелося робити зі свинини.

Дістали з духовки наше деко і по всій поверхні підпеченого сирного тіста розподіляємо фарш. Далі, за допомогою пергаменту скручуємо рулет. Робити це треба дуже обережно, щоб не попектися.

Скручений рулет ставимо знову у духовку, але вже на 30 хвилин (курячий фарш) або 40 хвилин (свинний). Температура залишається 180С°.

Готовому рулету даємо охолонути і можна нарізати. Дуже смачна, ситна, я б сказала, монументальна закуска.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Часник – натуральні природні ліки проти більшості хвороб, в ньому міститься більше 400 корисних і потрібних речовин: білки, жири, вітаміни (А, групи В, З, D, Е), мікроелементи і макроелементи (йод, калій, натрій, кальцій, магній, селен, кремній, фосфор), антиоксиданти, антикоагулянти, фітонциди.

Специфічний аромат часнику додає ефірне масло, яке володіє сильною протизапальною, протигрибковою і антипаразитарною дією. Завдяки великій кількості антиоксидантів, які входять до складу часнику, ця рослина володіє унікальними омолоджуючими і регенеруючими властивостями. Часник відмінний препарат для імунітету, він в багато разів підсилює природні захисні сили організму, робить його стійким до основної частини різних бактерій і патогенних мікроорганізмів. Дію часнику можна порівняти з дією антибіотиків широкого спектру, від нього гинуть віруси, грибки, бактерії, і глистові інвазії.

Перераховувати всі корисні властивості і дію, яку надає часник на організм можна довго: він покращує регенерацію тканин, очищує шкіру, покращує ріст і якість волосся, володіє бронхолітичними властивостями, відхаркувальною дією (його широко застосують при лікуванні бронхолегеневих захворювань і туберкульозу). Високий вміст таурину дозволяє підтримувати постійність внутрішнього середовища організму, таурин керує роботою клітинних мембран, утримує зовні кліток натрій, усередині калій і магній, тобто він є природним сечогінним засобом.

Часник підвищує апетит, стимулює роботу всього шлунково-кишкового тракту, регулює секрецію травних залоз, пригнічує процеси бродіння і гниття в кишечнику, володіє спазмолітичною дією (його застосовують при проносах). Часник очищає гнійні рани, прискорює загоєння.

Беззаперечною перевагою часнику є його властивості антихолестеринів і протипухлинний ефект. В результаті тривалих досліджень було виявлено, що препарати часнику в середньому зменшують вміст холестерину в організмі на 12%. Причому часник діє в основному на «поганий» холестерин, який закупорює судини. Споживання часнику сприяє розрідженню крові, речовини, що містяться в часнику, не дають кров’яним пластинкам скріплюватися між собою, що перешкоджає утворенню тромбів і знижує вірогідність «зсідання крові».

Часник прекрасно впливає на судини в головному мозку, також очищаючи їх від бляшок холестеринів і тромбів, що покращує функціонування мозку і імунної системи. Його використовують для профілактики і лікування старечого недоумства і хвороби Альцгеймера. Часник сприяє зниженню артеріального тиску, і має гарний вплив на роботу серця.

Часник можна вживати у будь-якому вигляді: сирим, вареним, пареним, товченим, у вигляді соку. Що найцікавіше, після теплової обробки деякі корисні властивості часнику посилюються, роблячи його ще більш дієвим. Часник широко використовують в приготуванні різних медичних препаратів і біологічно активних добавок. Для тих, хто хоче уникнути специфічного запаху, можна приймати таблетовані екстракти часнику.

Не менше корисно вдихати ефірне масло часнику, в період епідемій грипу, ОРЗ і ОРВІ можна розставляти в приміщенні блюдця з нарізаними зубчиками часнику.

Часник можна їсти всім, незалежно від віку і статі, а також від наявності яких-небудь захворювань. Необхідно регулювати дозу, при значному споживанні часнику може з’явитися діарея і метеоризм. А прийом часнику в кількості більше 20 г в добу може викликати внутрішню кровотечу.

Протипоказанням до вживання часнику є лише загострення виразкової хвороби шлунку і дванадцятипалої кишки та гострий гломерулонефрит. Також не рекомендується вживати часник годуючим матерям, оскільки в молоці може з’явитися специфічний аромат і присмак, що може не сподобатися малюкам.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Сирний рулет від Тетяни

Сирний рулет від Тетяни

Сирний рулет від Тетяни


Переглядів: 483


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині відзначили 80-річчя битви під ГурбамиНа Рівненщині відзначили 80-річчя битви під Гурбами (26)
Традиційно, на третій день Великодня, урочище Гурби, що на Здолбунівщині, стає місцем паломництва, де збираються люди, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів...
У Сарненському районі нетверезий водій збив дитинуУ Сарненському районі нетверезий водій збив дитину (37)
Автопригода сталася четвертого травня близько 21 години у селі Селець...
За образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затрималиЗа образу дружини — ножем у живіт: жителя Рівненського району затримали (37)
Раніше судимий 41-річний мешканець села Радиславка перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому загрожує до восьми років позбавлення...
У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (47)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (50)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (53)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (77)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (44)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.