Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:16 09.12.2024 Лимонний тірамісуРецепт для всіх пошановувачів освіжаючих десертів і не тільки, оскільки цитрусові смаки дуже добре очищують смакові рецептори, що важливо для гастро-марафонів, чим і являється для більшості новорічна ніч. А хто любить поміркованість, той просто насолодиться смачним десертом. На форму 22см: Для печива: 2 яйця 100 г цукру 100 г борошна Збити 50 г цукру з жовтками, решту цукру збити з білками в щільну меренгу. У меренгу додати збиті жовтки, перемішати лопаткою, всипати борошно і знову перемішати, перекласти в кондитерський мішок, видавити з нього печиво у вигляді смужок близько 8 см, присипати пудрою і випікати при 190С 10 хвилин. Крем: 2 жовтки 80 г цукру 60 г масла вершкового 50 г лимонного соку 250 вершків 250 маскарпоне 50 пудри З'єднати жовтки, цукор та лимонний сік, уварити на повільному вогні помішуючи, до загустіння. Додати вершкове масло, перемішати, накрити плівкою в контакт. Збити до пишності вершкі з маскарпоне та пудрою, поступово по 1 ст.л додавати заварну основу, акуратно вмішуючи, щоб зберіглася пишність крему. Сироп для печива: 80 г лимонного соку 50 г цукру цедра лимона 50 г води 45 г лимончело Все окрім лимончелло з'єднати та проварити до розчинення цукру, дати постояти 15 хвилин, роцідити від цедри, додати лимончело. Печиво занурювати в сироп на 5 секунд, укласти в один шар у форму, нанести поверх печива крем, печиво і тд. Дати настоятися ніч у холодильнику. Верхівку можна посипати лимонною цедрою. Тетяна Хвиль Переглядів: 33
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |