Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (21740)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (17650)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (16690)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (15720)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (16430)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (16170)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (16120)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (16140)

Салат з оселедця та квасолі (16090)

Американська класика - брауні (16070)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (15670)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (15750)

Гарячий шоколад (15640)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (15670)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (15400)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (15290)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (15000)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (15050)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (14780)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (12230)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Запрошення на "Оперу" пропонує Тетяна-чарівниця
Тетяна Хвиль
17:00 03.01.2014

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця

Розкішний торт, розкішний смак, розкішна назва–«Опера». Історія цього шедевра (а це без сумніву шедевр) кондитерського мистецтва уходить на початок 20 сторіччя, коли на честь Паризької Опери відомий кондитер Луї Кліши створив торт, що своєю формою нагадував сцену: дуже низький (класична висота торта не перевищує 3,5см) з абсолютно рівною поверхнею. До наших часів дійшло кілька рецептів, і який з них аутентичний не зрозуміло. Що їх об’єднує – це бісквіт «Джоконда», кавовий крем та дзеркальна глазур. І не обов’язково їхати до Парижу, щоб скуштувати шматочок цього витвору, варто лише трішки часу і велике бажання.

В приготуванні немає нічого складного, варто лише підготувати всі складові. Почати я раджу із шоколадного ганашу, оскільки його можна приготувати за 2-3 дні і тримати в холодильнику під плівкою.

125г молока і 60г вершків (від 33%) довести до кипіння, зняти з вогню, додати 240г чорного шоколаду (не менше 70%), дрібно порізаного, і розмішати до однорідної маси, потім додати 60г вершкового масла, розмішати. Охолоджену суміш поставити в холодильник. За кілька годин утвориться щільна субстанція, яка і називається ганаш. За 1-2 години перед використанням залишити при кімнатній температурі.

Тепер готуємо бісквіт «Джоконда», його можна приготувати за добу і зберігати при кімнатній температурі, загорнутим у папір чи фольгу. 6 великих білків збиваємо із 30г цукру збиваємо до жорстких пік (так, щоби ми перевернули миску, а збита піна залишилася на місці), закриваємо плівкою і ставимо в холодильник.

225г мигдалевого борошна змішати із 225г цукрової пудри і 70г пшеничного борошна, змішуємо і додаємо 6 великих яєць, починаємо збивати міксером на великих обертах 8-10 хв. Тоді додаємо до цієї суміші збиті білки і обережно їх вмішуємо лопаткою. Наприкінці вливаємо 45г розтопленого масла і ще раз ретельно перемішуємо. Суміш розподіляємо на два дека (приблизно 30х40см), застеленого пергаментом. Випікаємо кожен 7-10 хв., до золотавого кольору. Охолоджуємо.

Готуємо масляно-кавовий крем: варимо сироп із 100г цукру і 60г води, паралельно починаємо збивати 1 яйце і 1 жовток до міцної піни. Наш сироп має кипіти 3-4хв, і ми його відразу вливаємо в яєчну суміш, постійно збиваючи міксером. Суміш має нагадувати заварний крем. Охолоджуємо. До 200г вершкового масла кімнатної температури додаємо 40г холодної кави і збиваємо міксером на середніх обертах. Коли кава поєднається із маслом, починаємо вливати яєчний крем і збивати на самих високих обертах. Крем має бути блискучим і щільним. В холодильнику він зберігається до 3-х днів.

Далі збираємо торт: розрізаємо корж на три однакових пласти (у мене вийшло два рівних, а один я збирала із залишків, його пустила на середину). Кожен з отриманих коржів змазуємо кавовим сиропом (дуже солодкою кавою на ваш смак). На перший корж викладаємо кавово-масляний крем і розрівнюємо шпателем (або широким ножем), далі кладемо другий корж (з обрізків) і змазуємо його ганашем (має бути товстий шар). Кладемо третій корж, змазуємо кремом і ставимо в холодильник.

Тим часом варимо дзеркальну глазур. Дзеркальною вона називається тому, що при охолодженні не тьм’яніє, як звичайна. У 30г холодної води додаємо 6г желатину, залишаємо, щоб желатин набухнув. Варимо сироп із 150г води і 180г цукру, додаємо 120г вершків (33%), доводимо до кипіння, додаємо 65г какао, швидко розмішуємо і знімаємо з вогню. Додаємо наш желатин, ретельно розмішуємо. Охолоджуємо до 24Сº (кімнатна температура) і виливаємо на торт. А тут я зробила помилку, глазур потрібно було наливати через ситечко, щоб уникнути грудочок какао або желатину. Глазур виливаємо просто на крем, нічим не допомагаючи, вона має просто стікати під своєю вагою, тільки так можна добитися ідеально рівної поверхні.

Як бачимо, нічого складного немає. Є кілька ключових моментів, при дотриманні яких все вийде класно. Перше – беремо тільки якісні продукти, ніякого маргарину, друге – все має добре охолоджуватися, третє – готовий торт потрібно ніч витримати в холодильнику для найкращого розкриття всіх смаків. Четверте – торт має лише прямокутну форму, боки просто підрівнюються ножем, а сам торт нарізуємо квадратами.

Найголовніший складник бісквіту, мигдалеве борошно, легко зробити самому. Для цього сирий мигдаль залити кип’ятком на 2-3 хвилини, потім воду злити і залити холодною водою. Тоді шкірка дуже легко зніметься, а мигдаль підсушити в духовці при 100Сº 20-30 хв. Сушений мигдаль подрібнити на кавомолці, і ось мигдалеве борошно готове.

Дуже смачний торт, всі хто пробував, сказали що це найкраще, що вони куштували, і тільки одна я трішки не зрозуміла. Напевно, чекала чогось ну зовсім нереального, казкового, а отримала просто черговий дуже смачний торт (я так розумію, що мій торт попереду). Приготуйте, можливо це буде Ваш торт!!!

Какао - це корисний продукт, який був відомий ще древнім цивілізаціям. До його складу входить велика кількість вітамінів і антиоксидантів, необхідних організму людини для життєдіяльності. Какао-порошок виробляють з насіння какао-дерев, що ростуть в тропічних зонах.

У складі какао представлені вітаміни групи В, бета каротин, вітаміни А, Е, РР. Воно також містить рослинний білок, вуглеводи і жири, органічні кислоти, насичені жирні кислоти і мінерали: калій, залізо, кальцій, магній, сірка, фосфор, цинк, хлор, мідь, марганець, фтор.

Продукти з вмістом какао підвищують тонус і покращують настрій, завдяки здатності виробляти в організмі людини ендорфіни, так звані гормони щастя.

Вживати какао-напій рекомендується людям, перехворівшим простудними захворюваннями, тому що велика кількість корисних речовин у його складі допоможе швидше відновити життєві сили. Через високий вміст калію, какао також рекомендовано до вживання людям з серцевою недостатністю.

Какао містить антиоксидант флаванол, який покращує продуктивність роботи мозку. Флаванол нормалізує тиск і покращує мозковий кровообіг. Вхідні до складу какао-бобів поліфеноли запобігають накопиченню вільних радикалів в організмі. Какао також застосовується при емфіземі легенів. Але не варто пити цей напій перед сном, тому що кофеїн може спровокувати безсоння.

Какао часто використовують в косметології і фармацевтиці. До його складу входить проціанід, який підвищує тонус і покращує еластичність шкіри, знімає стрес. Він також сприяє запобіганню передчасного старіння шкіри. Саме тому останнім часом дуже популярною процедурою є шоколадне обгортання.

Незважаючи на дуже велику користь вживання какао, у нього є ряд протипоказань. Його не варто вживати хворим на подагру або при проблемах з нирками. З обережністю слід пити какао при атеросклерозі й цукровому діабеті. Небажано вживати його при запорах, так як воно містить дубильні речовини.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця


Переглядів: 2470


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному біля "Чайки" зіткнулися два автомобіліУ Рівному біля "Чайки" зіткнулися два автомобілі (3290)
Внаслідок зіткнення двох авто травмувалося четверо осіб. Загрози їх життю не має...
На Рівненщині лікар вимагав хабар у жінки з інвалідністюНа Рівненщині лікар вимагав хабар у жінки з інвалідністю (3620)
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) повідомлено про підозр...
На Дубенщині перекинувся автобус з пасажирамиНа Дубенщині перекинувся автобус з пасажирами (5250)
До поліції повідомлення про автопригоду із травмованими у селі Мирогоща надійшло сьогодні, 17 травня, о 08:15...
В Рівному хочуть створити Центр раннього втручанняВ Рівному хочуть створити Центр раннього втручання (3480)
21 травня постійна комісія з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства завітала до КП «Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервов...
Паштет зі шпротПаштет зі шпрот (4240)
...
Внаслідок перекидання вантажівки травмувався водійВнаслідок перекидання вантажівки травмувався водій (5090)
Автопригода сталася вчора, 13 травня, близько 23:30 на автодорозі «Устилуг-Луцьк-Рівне» поблизу села Карпилівка Рівненського району...

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.