Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17103)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2132)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2075)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1784)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1776)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1769)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1752)

Ванільне морозиво з пармезаном (1707)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1733)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1705)

Закуска із запечених баклажанів (1693)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1680)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1633)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1632)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1656)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1640)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1551)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1543)

Баклажан-кебаб в духовці (1530)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1516)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Запрошення на "Оперу" пропонує Тетяна-чарівниця
Тетяна Хвиль

17:00 03.01.2014

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця

Розкішний торт, розкішний смак, розкішна назва–«Опера». Історія цього шедевра (а це без сумніву шедевр) кондитерського мистецтва уходить на початок 20 сторіччя, коли на честь Паризької Опери відомий кондитер Луї Кліши створив торт, що своєю формою нагадував сцену: дуже низький (класична висота торта не перевищує 3,5см) з абсолютно рівною поверхнею. До наших часів дійшло кілька рецептів, і який з них аутентичний не зрозуміло. Що їх об’єднує – це бісквіт «Джоконда», кавовий крем та дзеркальна глазур. І не обов’язково їхати до Парижу, щоб скуштувати шматочок цього витвору, варто лише трішки часу і велике бажання.

В приготуванні немає нічого складного, варто лише підготувати всі складові. Почати я раджу із шоколадного ганашу, оскільки його можна приготувати за 2-3 дні і тримати в холодильнику під плівкою.

125г молока і 60г вершків (від 33%) довести до кипіння, зняти з вогню, додати 240г чорного шоколаду (не менше 70%), дрібно порізаного, і розмішати до однорідної маси, потім додати 60г вершкового масла, розмішати. Охолоджену суміш поставити в холодильник. За кілька годин утвориться щільна субстанція, яка і називається ганаш. За 1-2 години перед використанням залишити при кімнатній температурі.

Тепер готуємо бісквіт «Джоконда», його можна приготувати за добу і зберігати при кімнатній температурі, загорнутим у папір чи фольгу. 6 великих білків збиваємо із 30г цукру збиваємо до жорстких пік (так, щоби ми перевернули миску, а збита піна залишилася на місці), закриваємо плівкою і ставимо в холодильник.

225г мигдалевого борошна змішати із 225г цукрової пудри і 70г пшеничного борошна, змішуємо і додаємо 6 великих яєць, починаємо збивати міксером на великих обертах 8-10 хв. Тоді додаємо до цієї суміші збиті білки і обережно їх вмішуємо лопаткою. Наприкінці вливаємо 45г розтопленого масла і ще раз ретельно перемішуємо. Суміш розподіляємо на два дека (приблизно 30х40см), застеленого пергаментом. Випікаємо кожен 7-10 хв., до золотавого кольору. Охолоджуємо.

Готуємо масляно-кавовий крем: варимо сироп із 100г цукру і 60г води, паралельно починаємо збивати 1 яйце і 1 жовток до міцної піни. Наш сироп має кипіти 3-4хв, і ми його відразу вливаємо в яєчну суміш, постійно збиваючи міксером. Суміш має нагадувати заварний крем. Охолоджуємо. До 200г вершкового масла кімнатної температури додаємо 40г холодної кави і збиваємо міксером на середніх обертах. Коли кава поєднається із маслом, починаємо вливати яєчний крем і збивати на самих високих обертах. Крем має бути блискучим і щільним. В холодильнику він зберігається до 3-х днів.

Далі збираємо торт: розрізаємо корж на три однакових пласти (у мене вийшло два рівних, а один я збирала із залишків, його пустила на середину). Кожен з отриманих коржів змазуємо кавовим сиропом (дуже солодкою кавою на ваш смак). На перший корж викладаємо кавово-масляний крем і розрівнюємо шпателем (або широким ножем), далі кладемо другий корж (з обрізків) і змазуємо його ганашем (має бути товстий шар). Кладемо третій корж, змазуємо кремом і ставимо в холодильник.

Тим часом варимо дзеркальну глазур. Дзеркальною вона називається тому, що при охолодженні не тьм’яніє, як звичайна. У 30г холодної води додаємо 6г желатину, залишаємо, щоб желатин набухнув. Варимо сироп із 150г води і 180г цукру, додаємо 120г вершків (33%), доводимо до кипіння, додаємо 65г какао, швидко розмішуємо і знімаємо з вогню. Додаємо наш желатин, ретельно розмішуємо. Охолоджуємо до 24Сº (кімнатна температура) і виливаємо на торт. А тут я зробила помилку, глазур потрібно було наливати через ситечко, щоб уникнути грудочок какао або желатину. Глазур виливаємо просто на крем, нічим не допомагаючи, вона має просто стікати під своєю вагою, тільки так можна добитися ідеально рівної поверхні.

Як бачимо, нічого складного немає. Є кілька ключових моментів, при дотриманні яких все вийде класно. Перше – беремо тільки якісні продукти, ніякого маргарину, друге – все має добре охолоджуватися, третє – готовий торт потрібно ніч витримати в холодильнику для найкращого розкриття всіх смаків. Четверте – торт має лише прямокутну форму, боки просто підрівнюються ножем, а сам торт нарізуємо квадратами.

Найголовніший складник бісквіту, мигдалеве борошно, легко зробити самому. Для цього сирий мигдаль залити кип’ятком на 2-3 хвилини, потім воду злити і залити холодною водою. Тоді шкірка дуже легко зніметься, а мигдаль підсушити в духовці при 100Сº 20-30 хв. Сушений мигдаль подрібнити на кавомолці, і ось мигдалеве борошно готове.

Дуже смачний торт, всі хто пробував, сказали що це найкраще, що вони куштували, і тільки одна я трішки не зрозуміла. Напевно, чекала чогось ну зовсім нереального, казкового, а отримала просто черговий дуже смачний торт (я так розумію, що мій торт попереду). Приготуйте, можливо це буде Ваш торт!!!

Какао - це корисний продукт, який був відомий ще древнім цивілізаціям. До його складу входить велика кількість вітамінів і антиоксидантів, необхідних організму людини для життєдіяльності. Какао-порошок виробляють з насіння какао-дерев, що ростуть в тропічних зонах.

У складі какао представлені вітаміни групи В, бета каротин, вітаміни А, Е, РР. Воно також містить рослинний білок, вуглеводи і жири, органічні кислоти, насичені жирні кислоти і мінерали: калій, залізо, кальцій, магній, сірка, фосфор, цинк, хлор, мідь, марганець, фтор.

Продукти з вмістом какао підвищують тонус і покращують настрій, завдяки здатності виробляти в організмі людини ендорфіни, так звані гормони щастя.

Вживати какао-напій рекомендується людям, перехворівшим простудними захворюваннями, тому що велика кількість корисних речовин у його складі допоможе швидше відновити життєві сили. Через високий вміст калію, какао також рекомендовано до вживання людям з серцевою недостатністю.

Какао містить антиоксидант флаванол, який покращує продуктивність роботи мозку. Флаванол нормалізує тиск і покращує мозковий кровообіг. Вхідні до складу какао-бобів поліфеноли запобігають накопиченню вільних радикалів в організмі. Какао також застосовується при емфіземі легенів. Але не варто пити цей напій перед сном, тому що кофеїн може спровокувати безсоння.

Какао часто використовують в косметології і фармацевтиці. До його складу входить проціанід, який підвищує тонус і покращує еластичність шкіри, знімає стрес. Він також сприяє запобіганню передчасного старіння шкіри. Саме тому останнім часом дуже популярною процедурою є шоколадне обгортання.

Незважаючи на дуже велику користь вживання какао, у нього є ряд протипоказань. Його не варто вживати хворим на подагру або при проблемах з нирками. З обережністю слід пити какао при атеросклерозі й цукровому діабеті. Небажано вживати його при запорах, так як воно містить дубильні речовини.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця

Запрошення на «Оперу» пропонує Тетяна-чарівниця


Переглядів: 594


Додайте коментар:

защитный код

Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (17)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (15)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (33)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (16)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (30)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (29)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...
У Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі ЛьвоваУ Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі Львова (28)
У вівторок, 30 квітня, у консультативній поліклініці Рівненської обласної дитячої лікарні буде проводити прийом Олександр Ячник - дитячий лікар-кардіохірург, фахівець Першого медичного об'єднання...
Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів"Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів" (33)
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.