Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:29 19.07.2024 Соус зі слив «Ткемалі»Грузинські соуси – це завжди смачно, чи то до м’яса, чи то до розсольних сирів. Я їх і люблю, і готую, а ще обов’язково кілька баночок закриваю на зиму. Зараз пора заготовок, то ж можливо хтось теж захоче зробити. Сьогодні буде про ткемалі. Цікавий соус із багатьма варіаціями. Його можна готувати і з аличі, і зі слив, причому як синіх, так і жовтих. Також можна додавати до основних трав ще кілька за своїм смаком. Єдине загальне правило для ткемалі – це витримка. Коли ви приготували соус і пробуєте його смак, завжди здається, що все ніби то і так, але чогось не вистачає. Так ось, не вистачає часу, цей соус розкриває свій смак лише після кількох тижнів. Тобто розлили соус по стерилізованим банкам і забули про нього щонайменше на місяць. На дві 200гр. баночки: 1кг аличі (слив) 1пучок кінзи (обов’язково) 1 невеликий пучок м’яти (я цього року замінила на лимонний базилік і залишилася дуже задоволеною, тепер буду робити тільки так) 0,5 стручка гіркого перцю 1ч.л. солі (з верхом) 2ст.л.цукру Аличу промиваємо заливаємо водою, варимо 10 хвилин. Зливаємо воду, протираємо через сито. Гарне пюре викладаємо в каструльку, ставимо на маленький вогонь, додаємо половину перця чилі, сіль, цукор і варимо хвилин 30. Постійно помішуємо. Зелень миємо і дрібно нарізаємо, додаємо в соус і варимо ще хвилин 10. Ось тут дозволю собі дати пораду, якою користуюся сама: дайте соусу охолонути і залиште на два дні в холодильнику, так соус трішки дійде до свого смаку, а тоді ще раз спробуйте на спеції, якщо щось потрібно – додайте за смаком і прокип’ятіть хвилин 7-10. Так ви напевніше наблизитися до ідеалу. Готовий соус розкладаємо в стерилізовані банки. Пікантний, солодко-гострий соус – ідеальний до зимових шашликів, та й не тільки зимових. Тетяна Хвиль Переглядів: 304
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |