Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24778)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (4033)

Ванільне морозиво з пармезаном (3578)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3561)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3380)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3349)

Закуска із запечених баклажанів (3306)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3301)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3282)

Баклажан-кебаб в духовці (3173)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3215)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3206)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3087)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3135)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3079)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (3024)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2975)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3067)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (3031)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2908)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Соус зі слив "Ткемалі"
Тетяна Хвиль

10:29 19.07.2024

Соус зі слив «Ткемалі»

Грузинські соуси – це завжди смачно, чи то до м’яса, чи то до розсольних сирів. Я їх і люблю, і готую, а ще обов’язково кілька баночок закриваю на зиму. Зараз пора заготовок, то ж можливо хтось теж захоче зробити. Сьогодні буде про ткемалі. Цікавий соус із багатьма варіаціями. Його можна готувати і з аличі, і зі слив, причому як синіх, так і жовтих. Також можна додавати до основних трав ще кілька за своїм смаком. Єдине загальне правило для ткемалі – це витримка. Коли ви приготували соус і пробуєте його смак, завжди здається, що все ніби то і так, але чогось не вистачає. Так ось, не вистачає часу, цей соус розкриває свій смак лише після кількох тижнів. Тобто розлили соус по стерилізованим банкам і забули про нього щонайменше на місяць.

На дві 200гр. баночки:

1кг аличі (слив)

1пучок кінзи (обов’язково)

1 невеликий пучок м’яти (я цього року замінила на лимонний базилік і залишилася дуже задоволеною, тепер буду робити тільки так)

0,5 стручка гіркого перцю

1ч.л. солі (з верхом)

2ст.л.цукру

Аличу промиваємо заливаємо водою, варимо 10 хвилин. Зливаємо воду, протираємо через сито. Гарне пюре викладаємо в каструльку, ставимо на маленький вогонь, додаємо половину перця чилі, сіль, цукор і варимо хвилин 30. Постійно помішуємо. Зелень миємо і дрібно нарізаємо, додаємо в соус і варимо ще хвилин 10.

Ось тут дозволю собі дати пораду, якою користуюся сама: дайте соусу охолонути і залиште на два дні в холодильнику, так соус трішки дійде до свого смаку, а тоді ще раз спробуйте на спеції, якщо щось потрібно – додайте за смаком і прокип’ятіть хвилин 7-10. Так ви напевніше наблизитися до ідеалу. Готовий соус розкладаємо в стерилізовані банки.

Пікантний, солодко-гострий соус – ідеальний до зимових шашликів, та й не тільки зимових.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 823


Додайте коментар:

защитный код

Віталій Пєхотін: «В перший день війни я встановив український прапор на мерії американського міста Федерал Уей…»Віталій Пєхотін: «В перший день війни я встановив український прапор на мерії американського міста Федерал Уей…» (45)
За останні роки ми звикли до слова волонтер. При цьому далеко не завжди замислюємося над значенням цього...
Кличко заявив про наростання тоталітарних тенденцій в УкраїніКличко заявив про наростання тоталітарних тенденцій в Україні (45)
В Україні наростають тоталітарні тенденції, а правоохоронна система використовується для придушення інакодумства. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у своєму...
У РІВНОМУ НЕЗАБАРОМ РОЗПОЧНУТЬ ВСТАНОВЛЕННЯ 100 НАЗЕМНИХ ПОЖЕЖНИХ ГІДРАНТІВУ РІВНОМУ НЕЗАБАРОМ РОЗПОЧНУТЬ ВСТАНОВЛЕННЯ 100 НАЗЕМНИХ ПОЖЕЖНИХ ГІДРАНТІВ (46)
У Рівному триває реалізація масштабного транскордонного проєкту «Вогнестійкі та водонепроникні. Співпраця служб цивільного захисту Любліна та Рівного», що передбачає встановлення 100 сучасних...
СБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому автоСБУ запобігла теракту в Рівному: затримано російського агента, який готував підрив військовослужбовців Сил оборони у службовому авто (47)
Служба безпеки зірвала нову спробу російських спецслужб здійснити теракт в Україні. За результатами спецоперації у Рівному затримано російського агента, який мав закласти саморобний вибуховий...
СБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у РівномуСБУ затримала агента рф, який намагався підірвати багатоповерхівку у Рівному (45)
Служба безпеки запобігла ще одному теракту в Україні. За результатами дій на випередження СБУ затримала агента рф, який готував вибух у багатоквартирному будинку у...
На Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальниківНа Рівненщині пройшли масштабні навчання для майбутніх рятувальників (51)
З 11 по 13 липня на Рівненщині відбулися навчальні збори для курсантів Львівського державного університету безпеки...
В Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургіїВ Рівненській обласній лікарні запрацює центр кардіохірургії (54)
Такий структурний підрозділ з’явиться замість Обласного центру кардіоторакальної хірургії....
На Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарніНа Володимиреччині автомобіль врізався у дерево: травмований пасажир помер у лікарні (51)
Вісім днів медики боролися за життя 21-річного жителя села Зелене, втім врятувати його не вдалося: сьогодні, 14 липня, близько шостої ранку молодик...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.