Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:42 28.02.2024 Паризький цибулевий супЦе щось не з нашого звичного раціону, але має право на існування. Найкращий опис цього супу дав Еміль Золя у своєму творі "Черево Парижу" -краще просто не опишешь, тому читайте, готуйте і буде вам щастя.
Інгредієнти дано на 2 порції (великі порції). Якщо потрібно більше, пропорційно збільшуємо кількість продуктів.
цибуля ріпчаста - 400гр часник - 2 зубчики масло вершкове - 40гр олія оливкова - 20гр біле сухе вино - 80 мл бульйон м'ясний або курячий - 400-500 мл сіль, перець за смаком цукор - 0,5 ч.л. гілочка чабрецю або дрібка французьких трав сир твердих сортів - 70 гр грінки з білого хліба - нарізати кружальцями шириною ~1,5 см, збризкати оливковою олією і підсушити в духовці (200 * С) до золотистого кольору, натерти часником.
У сотейник з товстим дном наливаємо оливкову олію, розпускаємо в ній вершкове масло, додаємо тонко порізану цибулю (я ріжу чвертькільцями) і дрібно нашаткований часник. Обсмажуємо на сильному вогні, постійно перемфішуючи. Як тільки цибуля добре обсмажилася і набула красивого золотистого кольору, додаємо цукор і чебрець, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 20. Потім додаємо бульйон та вино, солимо, перчимо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, щільно закриваємо кришкою і варимо, вірніше томимо, наш суп ще 30 хвилин. Готовий суп розливаємо по бульйонницях, зверху кладемо приготовані грінки, посипаємо натертим сиром і ставимо в заздалегідь розігріту до 200*С духовку. Бульйонниці кришками не накриваємо. Готуємо до того моменту, як сир розплавиться і трохи зарум'яниться. Тетяна Хвиль Переглядів: 588
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |