Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17132)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2140)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2081)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1790)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1782)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1775)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1758)

Ванільне морозиво з пармезаном (1714)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1738)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1712)

Закуска із запечених баклажанів (1700)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1686)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1639)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1664)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1646)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1555)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1549)

Баклажан-кебаб в духовці (1538)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1523)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
«Українська команда»: Уряд має негайно скасувати Постанову №953, яка загрожує зупинкою всього волонтерського руху
11:03 22.11.2023

«Українська команда»: Уряд має негайно скасувати Постанову №953, яка загрожує зупинкою всього волонтерського руху

Волонтери «Української команди» постійно допомагають нашим захисникам боронити Україну

Це важка робота, адже фронту потрібна допомога волонтерів, і в нинішніх умовах її організовувати дуже і дуже непросто. Але крім об’єктивних труднощів з’являються і суто бюрократичні.

Зокрема, на думку волонтерів, Уряд має негайно скасувати Постанову №953 «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану», яка загрожує зупинкою всього волонтерського руху. Через цей документ допомога українським захисникам з-за кордону та діяльність волонтерських організацій може повністю припинитися з 1 грудня. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті волонтерського штабу «Українська команда».

«З 1 грудня робота волонтерів може бути повністю паралізована. Причина – новий порядок пропуску та обліку гуманітарної допомоги, затверджений Постановою Уряду №953. Цей документ, який містить 20 пунктів, волонтери вже охрестили «20 кіл пекла». «Українська команда» вимагає від Кабінету Міністрів України негайно скасувати цей документ і не заважати волонтерам допомагати військовим та людям, що постраждали від війни», – йдеться у заяві «Української команди». Волонтери наголошують, що виконати вимоги Постанови щодо детального переліку гуманітарної допомоги та стислих термінів розподілу гуманітарних вантажів практично неможливо.

«Перше. Щоб отримати дозвіл на ввезення гуманітарного вантажу, потрібно буде надавати його точний перелік та реєструвати в автоматизованій системі. Але ж гуманітарний вантаж часто формується з тисяч приватних пожертв, і детальний перелік ніхто не складатиме. Тож нам доведеться просто відмовлятися від допомоги через цю формальну бюрократичну перепону. Друге. В новому порядку прописані мізерні терміни доставки та розподілу гуманітарних вантажів. В умовах війни їх неможливо дотримуватись», – підкреслюється у заяві.

Ми попросили прокоментувати Постанову Кабінету Міністрів №953 відомого рівненського волонтера та громадського діяча, депутата Рівненської міської ради трьох каденцій Сергія ПАЛАДІЙЧУКА.

«Наша рівненська команда з перших днів великої війни почала допомагати фронту та вивозити внутрішньо переміщених осіб з прифронтових територій. Ми привозили допомогу в Бучу та Ірпінь, в населенні пункти Миколаївської та Херсонської областей. В перші місяці війни, коли владі було особливо важко, волонтерський рух буквально рятував ситуацію. Сьогодні ж значення роботи волонтерів можливо трохи менше, але, все одно, українські волонтери дуже допомагають війську та мешканцям прифронтових територій. Що стосується Постанови №953, моя позиція проста – для того, аби волонтери у воєнний час мали змогу швидко і ефективно допомагати армії, треба максимально зменшити державний контроль за волонтерською діяльністю. Звісно, контроль з боку державних органів має бути, але він не повинен паралізувати волонтерський рух. Тому я вважаю, що цю Постанову уряду потрібно переглянути. Постанова №953 абсолютно нормальна для мирного часу, коли є вдосталь часу, і доставка волонтерської допомоги не є питання життя чи смерті наших захисників. Коли йде війна, все потрібно робити швидко, а волонтерам треба не папери заповняти, а шукати необхідні для оборонців речі та спорядження і доставляти їм. Тому, вважаю – контроль за волонтерською діяльністю потрібен, але в розумних межах».

За повідомленнями волонтерського штабу «Українська Команда»


Переглядів: 263


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (44)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (38)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (42)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (45)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (42)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (54)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (51)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (50)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.