Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:35 20.09.2023 Моті (Mochi)Самий трендовий десерт сезону - якось одномоментно всі кинулися продавати курси із приготування, самі моті - цілий ажіотаж. Я теж спробувала кідька варіантів. Що сказати - це як з оливками, витриманими сирами - ти їх або любиш, або ні. Якщо начинка переважно нам знайома -сирна, мусова або ганаш, то тісто доволі специфічне за рахунок борошна з клейкого рису і методу приготування - заварювання або на пару, або в мікрохвильовці, або на сковорідці з антипригарним покриттям. Зараз кондитерські магазини пропонують невеличку розфасовку борошна для моті, тому варто спробувати - а раптом це ваше?
Для тіста: Рисове борошно з підвищеною клейковиною - 160гр цукрова пудра - 30гр вода - 180гр олія - 20гр
Змішати всі інгредієнти, за бажанням додати барвник, процідити крізь сито. Закрити миску харчовою плівкою, зробити кілька отворів та прибрати у мікрохвильову піч. На максимальній потужності продовжувати нагрівання протягом 2-3 хвилин. Тісто завариться і стає густішим. Дістати тісто з миски, загорнути у харчову плівку та прибрати в холодильник до охолодження.
Ганаш із білим шоколадом пюре персика - 40гр вершки(1) - 35гр глюкозний сироп - 10гр шоколад білий - 100гр вершки(2) - 70гр желатин - 2гр, (+12г води) ванільний екстракт Желатин замочити у холодній воді. Пюре персика, вершки (1) і глюкозний сироп нагріти до 80-90 градусів, вилити на шоколад, додати готовий желатин, ванільний екстракт і пробити блендером до повного об'єднання. Продовжуючи пробивати, влити тонким струмком холодні вершки(2). Накрити плівкою у контакт. Прибрати в холодильник на 12 годин для стабілізації. Після стабілізації збити до збільшення маси. Розкачуємо тісто тоненько, стіл, скалку присипаючи крохмалем. Вирізаємо кружальця діаметром 6-7см, обережно викладаємо їх у поглиблення (мисочка, формочка підходящого діаметру), викладаємо начинку і обережно з'єднуємо краї тіста, хвостик, що залишився обрізаємо. рбтрушуємо акуратно зайвий крохмаль і можна пробувати. Начинку можна заморожувати, так працювати з моті буде значно зручніше, можна додавати до начинки свіжі фрукти, ягоди. Тетяна Хвиль Переглядів: 1155
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |