Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:33 29.08.2023 Морозиво «Ведмедик»Ще одне морозиво і, напевно, буду переходити до звичних рецептів. А сьогодні ще спека, тому буде просте морозиво в дуже цікавій глазурі. Нам сподобалося, тому залишаю рецепт у записничку.
Для пломбіру: 380 гр молока 460 гр вершків 33% 160 гр цукру 10 гр крохмалю
Глазур: 200 гр какао-масла 130 гр шоколаду 30 г хрустких вафель - роялтин (можна взяти готові вафельні листи, у мене були горіхи, десь грам 50)
Готуємо морозиво. 50 гр молока змішайте із крохмалем. Молоко, що залишилося змішайте з цукром, доведіть до кипіння, влийте розведений крохмаль і, помішуючи, дочекайтеся щоб він заварився, а суміш загуснула. Готовий молочний кисіль охолодіть та поставте в холодильник на 4 години. Злийте вершки до м'яких піків, змішайте з процідженим киселем і пропустіть через морозивницю. Якщо у вас немає машинки, доведеться перемішувати суміш кожен 15 хвилин. Готове м'яке морозиво розкладіть по формочками, вставте палички і відправте в морозилку на заморозку. Приготуйте глазур. Якщо у вас вафельні листи, то подрібніть їх у велику крихту. Какао-масло розтопіть, додайте шоколад і добре перемішайте. Глазур повинна бути гладкою, однорідною і блискучою. У глазур додайте вафельну крихту, перемішайте. Морозиво вийміть з форм. Занурюйте ескімо в глазур. Глазур на холодному швидко застигає і набуде матового відтінку. Зберігати в морозилці, загорнутим у фольгу або плівку до 2 місяців. Тетяна Хвиль Переглядів: 753
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |