Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:44 28.07.2023 Легкий сметанний мусВлітку, коли спека і вмикати духовку зайвий раз не хочеться, а морозивниці для хорошого домашнього морозива немає, на допомогу приходять муси. Причому не насичені пряні чи шоколадні, а легкі, які готуються швидко, виглядають стильно і приносять безліч прохолодного задоволення. До того ж готувати мус ми будемо не на вершках, а на сметані, це чимось нагадує колишнє сметанне желе, але за допомогою молока і зміни технології у нас вийде саме ніжний мус.
На 3 порції: сметана 20% - 300 гр. молоко – 150 мл пудра цукрова – 2ст.л. какао – 2 ст.л. (за бажанням) желатин – 15 гр.
Желатин залишаємо набухати у молоці 10-15 хв. Нагріваємо 1 хв у мікрохвильовій печі, перемішуємо, охолоджуємо. Сметану збиваємо із пудрою міксером на високих обертах хвилин 5-7, додаємо набухший желатин і збиваємо ще хвилин 5. Якщо хочемо зробити мус у вигляді зебри, то ділимо суміш навпіл. Одну частину збиваємо з какао. Для цього какао додаємо в маленьку частину суміші, розтираємо маленьким вінчиком, щоб не було грудочок, а тоді домішуємо до більшої частини. Заповнюємо склянки одним кольором (я робила по 2 ст.л.), ставимо в холодильник на 15-20 хв. Потім іншим кольором, знову на холод і т.д. Насамкінець залишаємо до повного застигання на 20-30 хв. Подаємо з ягодами і гарним настроєм. Можна какао замінити на матчу, анчан, або додати порошок сублімованих ягід, тоді знадобиться лише 1ч.л. порошку. Тетяна Хвиль Переглядів: 710
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |