Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 08:57 18.05.2023 Чизкейк в корзиночкахЧизкейк любить більша частина людей, навіть ті, хто до кисломолочних продуктів рівно дихає. Але основна його складова - крем-чиз - доволі недешеве задоволення, тому навіть собівартість такого десерту висока, не кажучі вже про ціну в кафе. І от якось мені пригадалася історія з майстер-класу одного відомого кондитера з Франції - майстер-клас проводився багато років тому в Києві і коли для одного з мусових тортів знадобився крем-чиз, його просто не змогли знайти в магазинах, і тоді досвідчений шеф запропонував його замінити..... сметаною 15% жирності! І все вийшло ідеально. У мене в холодильнику завжди лежить пакет сметани, тому я не вагалася ні секунди, пісочну основу для чиза я вирішила не робити, а взяла тісто філо, порізала його квадратами, виклала у формочки для мафінів, вилила чизкейкову суміш і запекла. Вийшов просто неймовірно ніжний десерт. Тепер я його готую щойнайменше двічі на тиждень - це прекрасний сніданок, особливо в сезон ягід і фруктів, дітям таке дуже до смаку.
На форму 20см: 2 яйця 350гр. сметани 15% 1ч.л. кукурудзяного крохмалю 40гр.цукру 0,5ст.л. лимонного соку ванільний цукор пісочна основа, листкове тісто, тісто філо на вибір ⠀ Збити яйця з цукром хвилини 3, додати лимонний сік і сметану, перемішати, додати крохмаль, перемішати. Вилити сметанну заливку на основу. Якщо пісочна основа чи листкове тісто, його треба у формі спочатку підпекти без заливки хвилин 10-15, щоб тісто схопилося і не розмокло при подальному приготуванні. Якщо берете філо, то відразу виливаємо заливку. Випікати в розігрітій до 170 С духовці 30-40 хвилин. Краї повинні трохи підрум'янитися, серединка буде тремтіти. Залишити охолодитися при відкритих дверцятах духовки, а тоді поставити в холодильник на кілька годин для стабілізації. На фото розріз теплого чизкейка, видно який він ніжний. Після холодильника буде трохи щільніший. Тетяна Хвиль Переглядів: 690
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |