Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (19010)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2453)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2282)

Ванільне морозиво з пармезаном (2037)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2043)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2035)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1990)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1986)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1962)

Закуска із запечених баклажанів (1955)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1933)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1902)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1891)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1844)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1836)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1850)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1776)

Баклажан-кебаб в духовці (1797)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1734)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1740)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 494


Додайте коментар:

защитный код

Унаслідок ДТП у Сарненському районі травмувався мотоциклістУнаслідок ДТП у Сарненському районі травмувався мотоцикліст (28)
Автопригода сталася 20 липня близько 17:15 поблизу села Чудель...
У Рівненському районі поліцейські викрили зловмисників на незаконному заволодінні мотоцикломУ Рівненському районі поліцейські викрили зловмисників на незаконному заволодінні мотоциклом (46)
Про угон транспортного засобу 16 липня до поліції повідомив 32-річний житель села Нова Любомирка: напередодні в обідню пору його двоколісний «Alfa» з території СТО в селі Нова Любомирка викрали...
На Рівненщині діти з діагнозом СМА отримають більші можливості для лікуванняНа Рівненщині діти з діагнозом СМА отримають більші можливості для лікування (21)
Днями Рівненська обласна дитяча лікарня підписала Меморандум про співпрацю з товариством «РОШ Україна». Швейцарська компанія «РОШ» має понад сторічну історію, її вважають одним з лідерів у...
Унаслідок ДТП у Сарненському районі загинув водій легковикаУнаслідок ДТП у Сарненському районі загинув водій легковика (41)
Автопригода сталася вчора, 18 липня, близько 23:10 в селі Переходичі...
Соус зі слив "Ткемалі"Соус зі слив "Ткемалі" (40)
...
Зареєструвати транспортний засіб можна у ЦНАПі РівногоЗареєструвати транспортний засіб можна у ЦНАПі Рівного (41)
Для перереєстрації транспортного засобу необхідно подати (базовий перелік документів для фізичної особи, громадянина України, у випадку, якщо авто вже було зареєстровано в...
В Рівненській обласній стоматполіклініці військовим розширили спектр безкоштовних послугВ Рівненській обласній стоматполіклініці військовим розширили спектр безкоштовних послуг (45)
Відтепер окрім зубопротезування, в Рівненській обласній стоматологічній поліклініці будуть надавати оплачувані державою послуги з планової стоматології для окремих категорій...
Рятувальники на даний час ліквідовують пожежу на сміттєзвалищі поблизу села Бармаки міста РівногоРятувальники на даний час ліквідовують пожежу на сміттєзвалищі поблизу села Бармаки міста Рівного (44)
Повідомлення про пожежу на сміттєзвалищі надійшло сьогодні на спецлінію "101" о 08:22...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.