Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (21242)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2817)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2548)

Ванільне морозиво з пармезаном (2387)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2348)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2316)

Закуска із запечених баклажанів (2283)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2268)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2263)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2247)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2201)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2183)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2159)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2100)

Баклажан-кебаб в духовці (2087)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2085)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2040)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2106)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2015)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1979)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 636


Додайте коментар:

защитный код

У Рівненській громаді запроваджують безкоштовне харчування для школярівУ Рівненській громаді запроваджують безкоштовне харчування для школярів (42)
З 21 жовтня учні початкових класів Рівненської громади отримуватимуть безкоштовне харчування...
Салат "Смарагдовий"Салат "Смарагдовий" (51)
...
Мобільна бригада Рівненського шкірно-венерологічного диспансеру продовжує виїзні обстеження: відомий графік до кінця рокуМобільна бригада Рівненського шкірно-венерологічного диспансеру продовжує виїзні обстеження: відомий графік до кінця року (18)
У Рівненському обласному шкірно-венерологічний диспансер повідомили графік виїзних обстежень у районах області. До кінця 2024 року мобільна бригада диспансеру планує провести чотири виїзди, щоб...
В Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни вивчатимуть шведський досвід реабілітаціїВ Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни вивчатимуть шведський досвід реабілітації (43)
Керівник Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни Андрій Бурачик підписав меморандум зі швецькою фундацією Spinalis. Зустріч відбулася у Києві за участю першої леді України Олени Зеленської...
У закладах охорони здоровʼя Рівного проведуть службове розслідуванняУ закладах охорони здоровʼя Рівного проведуть службове розслідування (45)
Напередодні секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав розпорядження щодо проведення службового розслідування у закладах охорони здоров’я громади на предмет достовірності та...
Опалювальний сезон у Рівному розпочнеться з 17-го жовтняОпалювальний сезон у Рівному розпочнеться з 17-го жовтня (42)
Секретар Рівненської міської ради, виконувач обов'язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян підписав розпорядження про початок опалювального сезону в Рівненській міській територіальній громаді з...
На Рівненщині СБУ викрила на корупції голову однієї із селищних рад та його спільникаНа Рівненщині СБУ викрила на корупції голову однієї із селищних рад та його спільника (38)
Служба безпеки регіону викрила на корупційній схемі голову Володимирецької селищної ради та депутата Сарненської міської ради, які вимагали від місцевого підприємця хабар за вирішення земельного...
Корецькі поліцейські встановили зловмисників, які пошкодили майно ліцеюКорецькі поліцейські встановили зловмисників, які пошкодили майно ліцею (40)
До поліції 13 жовтня близько 23:50 надійшло повідомлення, що у селі Крилів невідомі особи б’ють вікна у місцевому...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.