Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (21866)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2955)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2676)

Ванільне морозиво з пармезаном (2522)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2472)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2439)

Закуска із запечених баклажанів (2407)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2382)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2374)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2353)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2325)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2298)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2273)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2212)

Баклажан-кебаб в духовці (2216)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2154)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2193)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2216)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2123)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2085)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 694


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині СБУ перекрила черговий канал незаконного перетину кордону особами призовного вікуНа Рівненщині СБУ перекрила черговий канал незаконного перетину кордону особами призовного віку (23)
У ході відпрацювання багатоетапної спецоперації співробітники СБУ регіону викрили двох учасників схеми незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон...
У СПОРТИВНОМУ ЛІЦЕЇ НА РІВНЕНЩИНІ ХАРЧІ ЗАКУПЛЯЛИ ЗА ЗАВИЩЕНИМИ ЦІНАМИУ СПОРТИВНОМУ ЛІЦЕЇ НА РІВНЕНЩИНІ ХАРЧІ ЗАКУПЛЯЛИ ЗА ЗАВИЩЕНИМИ ЦІНАМИ (27)
В Обласному спортивному ліцеї в м. Костопіль Рівненської обласної ради продукти закупляли за завищеними цінами, що призвело до втрати ресурсів на суму 254,6 тис....
Внаслідок ДТП у Рівненському районі загинув водій легковикаВнаслідок ДТП у Рівненському районі загинув водій легковика (24)
Смертельна автопригода сталася сьогодні, 22 листопада, близько 00:10 на трасі «Городище-Рівне-Староконстянтинів» у селі...
Поліцейські затримали здолбунівчанина, який намагався відкупитися за керування технічно несправним авто у стані сп’янінняПоліцейські затримали здолбунівчанина, який намагався відкупитися за керування технічно несправним авто у стані сп’яніння (24)
Під час патрулювання поліцейські офіцери Здолбунівської тергромади на вулиці Олени Пчілки зупинили автомобіль «Volkswagen Tiguan», у якого не працювали габаритні...
Гарячий томатний супГарячий томатний суп (24)
...
У Рівному продовжують термомодернізацію закладів дошкільної освітиУ Рівному продовжують термомодернізацію закладів дошкільної освіти (26)
У травні 2024 року підписано грантову угоду із Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією НЕФКО. Нею збільшено ґрантове фінансування для впровадження проєкту «Інвестиції в енергоефективність...
У Рівному за матеріалами СБУ заочно засуджено зрадника з Луганщини, який перейшов на бік ворогаУ Рівному за матеріалами СБУ заочно засуджено зрадника з Луганщини, який перейшов на бік ворога (32)
Завдяки зібраній доказовій базі Служби безпеки регіону до 15 років позбавлення волі заочно засуджено зрадника з Луганщини, який добровільно вступив до створеного агресором «головного управління мвс...
Завдав ножових поранень зятю: сарненські поліцейські затримали нападникаЗавдав ножових поранень зятю: сарненські поліцейські затримали нападника (30)
У скоєнні замаху на вбивство слідчий за процесуального керівництва прокуратури повідомив про підозру 69-річному жителю міста Сарни. Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.