Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (11220)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (1273)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1046)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1036)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1030)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1021)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (993)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1014)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (974)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1005)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1003)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1001)

Закуска із запечених баклажанів (996)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (972)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (986)

Ванільне морозиво з пармезаном (956)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (948)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (913)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (864)

Баклажан-кебаб в духовці (854)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 141


Додайте коментар:

защитный код

П’яним збив бабусю із двома онучками: у Вараському районі судитимуть водіяП’яним збив бабусю із двома онучками: у Вараському районі судитимуть водія (32)
46-річному обвинуваченому може загрожувати від трьох до восьми років ув’язнення із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми...
Де сьогодні у Рівному не буде води?Де сьогодні у Рівному не буде води? (34)
Попередження про масштабні ремонтні роботи на ділянках водопроводів...
Дитяче свято Подяки провела церква «Христос є відповідь»Дитяче свято Подяки провела церква «Христос є відповідь» (32)
Батути, надувні гірки, солодощі та уроки вдячності організувала церква «Христос є відповідь» біля МПК Текстильник в...
Церква «Христос є відповідь» відзначила День ПодякиЦерква «Христос є відповідь» відзначила День Подяки (36)
24 вересня у церкві «Христос є відповідь» відбулося святкове богослужіння, присвячене Дню Подяки. На святі побували майже 200...
У Сарнах поліцейські повідомили про підозру таксистові у сутенерстві та звідництвіУ Сарнах поліцейські повідомили про підозру таксистові у сутенерстві та звідництві (24)
Поліцейські встановили, що житель районного центру, який підробляв таксистом, організував «бізнес» із надання сексуальних послуг чоловікам за грошову...
Латвійські сирні булкиЛатвійські сирні булки (28)
...
Поліцейські оперативно шахраїв, які ошукали рівнянкуПоліцейські оперативно шахраїв, які ошукали рівнянку (24)
Учора, 24 вересня, близько 12:20 до поліції надійшло повідомлення 82-річної жительки Рівного, що близько години тому вона віддала шахраю заощадження в сумі 1000 доларів США та 19 тисяч...
У Рівненському районі вогнеборці ліквідували пожежу в закладі торгівліУ Рівненському районі вогнеборці ліквідували пожежу в закладі торгівлі (37)
24 вересня о 04:37 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у закладі торгівлі в селі Тучин Гощанської ТГ Рівненського...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.