Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16736)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2045)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2025)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1714)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1708)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1695)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1696)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1670)

Ванільне морозиво з пармезаном (1635)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1657)

Закуска із запечених баклажанів (1627)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1624)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1584)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1578)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1598)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1591)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1496)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1473)

Баклажан-кебаб в духовці (1469)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1456)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
17:11 14.12.2021

Хумус: історія блюда, його користь, класичні рецепти

Корись та рецепти хумуса, історія його виникнення. Пропозацій корисних продуктів для приготування хумуса від компанії SigNature.

Кожне 13 число місяця травня багато гурманів відмічають Міжнародний день Хумуса. Це цікаве та незвичне блюдо з'явилося на Близькому Сході, широко там поширилося, а останнім часом стало завойовувати європейські і американські ресторанні майданчики. Широкому поширенню блюда сприяє також і те, що його можна продавати і в магазинах, приблизно так само, як це робиться із звичною для всіх піцою.

Хумус — це проста закуска, основним інгредієнтом якої є нутовое пюре. Власне, на івриті назва закуски співзвучна назві баранячого гороху "нут". На Сході найменування блюда має декілька варіантів звучання. Воно може вимовлятися, як через "у", так і через "о" (хомус).

Поява та поширення

Уперше хумус з'явився в арабських кухарських книгах XIII століття. Проте для істориків цей факт зовсім не є визначальним. Саме блюдо настільки широко поширене на Близькому Сході, островах Середземного моря і в Греції, що кожна з цих держав може претендувати на його авторство. Адже головні інгредієнти хумуса здавна культивуються саме в них. Класичний рецепт хумуса від компанії SigNature можна знайти тут https://signature.in.ua/ru/articles/retsept-hummus.

Головна складова знаменитого блюда — баранячий горох нут. На землях, займаних нині Туреччиною, цей вид бобових рослин культивується вже не менше 10000 років. Природно, ця країна входить до числа претендентів на авторство блюда. З іншого боку, ізраїльські ресторатори посилаються на Старий Заповіт, написаний задовго до появи самої Туреччини на карті світу.

Так що суперечка про точне місце появи цієї страви все ще не завершена. Проте для багатьох народностей подібна невизначеність сильно б'є по патріотичних і національних почуттях. Доходить навіть до того, що деякі держави Близького Сходу починають звинувачувати сусідів в привласненні собі їх національного блюда.

Корисно для здоров'я

Окрім того, що хумус — досить легке блюдо, воно ще і має величезну користь для здоров'я. Речовини, які містить нут, захищають клітини від ушкоджень, які можуть викликати рак. Нут також покращує стан кісток, м'язів, шкіри та крові із-за високого вмісту білку.

Хумус настільки багатий білком, що може допомогти боротися з голодом, а також збалансувати рівень цукру в крові та уберегти вас від надмірної кількості перекушувань.

Рецепти

Класикою "жанру" вважається горохове пюре з нуту, до якого, як правило, додається кунжутна паста тахіні, приправи з часнику, солодкого перцю і лимона. Приготована суміш присмачується оливковою олією. Ресторатори вважають, що знаменитий паштет є ідеальним блюдом для творчості. Той, хто знає класичний рецепт, може експериментувати з різноманітними овочами, готуючи шалено смачну легендарну пасту хумус:

  • "рожевий" з буряка;
  • вегетаріанський з білої квасолі;
  • гарбузовий;
  • "червоний" з помідорами;
  • з червоної сочевиці з оливками.

Не варто забувати, що хумус як холодна закуска подається з питою, свіжим хлібом, лавашем, кукурудзяними чипсами.

Приготувати хумус можна с продуктами від компанії SigNature, які виготовляються на власному заводі під Києвом. Клієнти отримують готові пасти і суміші в зручних боксах. З усіх питань пропонується звертатися до менеджерів за номером контактного телефону.

Переглядів: 4212

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.