Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17113)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2135)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2078)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1786)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1778)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1771)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1755)

Ванільне морозиво з пармезаном (1709)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1735)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1708)

Закуска із запечених баклажанів (1696)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1682)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1636)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1635)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1658)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1642)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1553)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1545)

Баклажан-кебаб в духовці (1534)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1519)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Повернення ажіотажного попиту на ринку житла чекають у травні 2021 року - Кредити під заставу землі в Києві компанія Інвестстандарт
12:38 14.12.2020

Повернення ажіотажного попиту на ринку житла чекають у травні 2021 року - Кредити під заставу землі в Києві компанія Інвестстандарт

З листопада попит на ринку житла, що значно збільшився в серпні – жовтні, пішов на спад. Кількість угод поступово повертається до показників минулого року. Представники банків відзначають зниження інтересу до іпотеки у позичальників.

Новий короткочасний період ажіотажного попиту ринок може пережити перед завершенням дії держпрограми пільгової іпотеки на новобудови в травні-червні 2021 року, вважають експерти. Більшість тих, хто планує взяти іпотеку навесні, постараються встигнути зробити це до 1 липня 2021 року. Багато будуть оформляти кредити в останній момент, якраз перед завершенням програми.

Експерти вважають, що діючу програму держіпотеки, найімовірніше, в черговий раз не продовжать, програма завершиться 1 липня 2021 року, але на зміну їй прийдуть інші пільгові держпрограми. Держіпотека на новобудови трансформується. Низьку ставку по іпотеці можуть залишити для окремих категорій позичальників або окремих регіонів.

Земельні ділянки відносяться до цінного нерухомого майна. Вони можуть володіти різним розміром і вартістю, але в будь-якому випадку при дотриманні певних вимог можуть використовуватися для отримання позикових коштів. Для цього оформляється спеціальний позику під заставу земельної ділянки.

Земельні ділянки відносяться до цінного нерухомого майна. Вони можуть володіти різним розміром і вартістю, але в будь-якому випадку при дотриманні певних вимог можуть використовуватися для отримання позикових коштів. Для цього оформляється спеціальний позику під заставу земельної ділянки.

За рахунок наявності застави збільшується грошова сума, що видається в кредит https://investstandart.com/territory-credit/, а також знижується процентна ставка.

Плюси і мінуси використання землі в якості застави

Застосування ділянки в якості застави для отримання позики володіє як позитивними, так і негативними параметрами.

До плюсів процесу відносяться:

  • можливість оформити кредит на значну суму грошей;
  • гроші видаються на тривалий термін;
  • пропонується низька процентна ставка;
  • надається лояльний графік платежів.

Однак такий спосіб кредитування має деякі мінуси. Основний недолік в тому, що якщо у позичальника відсутня можливість для повернення позики, кредитна організація має право вилучити землю, після чого вона продається за низькою ціною.

Продаж заставних ділянок здійснюється через спеціальні торги. Виручені від цього процесу кошти спрямовуються на погашення кредиту.

Позитивним для боржника аспектом є те, що якщо після погашення позики залишаються кошти, то вони передаються позичальникові.

Процедура оформлення кредиту

Позики під заставу землі видаються багатьма великими банківськими організаціями. Весь процес отримання кредиту ділиться на етапи:

  • заповнюється спеціальна заявка, представлена зазвичай у вигляді анкети. Тут вказуються особисті дані передбачуваного позичальника, грошова сума, яка йому необхідна, предмет застави та адреса розташування ділянки.
  • Анкета розглядається працівниками банківської установи, причому цей процес може займати від пари годин до декількох днів. Узгоджуються додаткові умови надання позики, тому можуть змінюватися сума, процентна ставка або термін кредитування.
  • після отримання схвалення, передаються у відділення банку необхідні для оформлення позики документи.
  • працівники банку можуть відвідати земельну ділянку, також проводиться його оцінка.
  • оформляється кредитний договір, після чого документація на ділянку передається на обов'язкову реєстрацію.
  • на банківський рахунок позичальника перераховується позикова сума грошей.
  • Читайте також: Кредит готівкою. Де вигідніше взяти?

    Перед безпосереднім оформленням проводиться оцінка наявного ділянки, причому цей процес зазвичай виконується працівниками обраного банку, але може для цих цілей залучатися і стороння організація.

    З документів найчастіше потрібно:

    • паспорт власника земельної ділянки;
    • його ІПН;
    • довідка про офіційне працевлаштування;
    • довідка про доходи;
    • документація на земельну ділянку, до якої відноситься свідоцтво про право власності та кадастровий паспорт;

    Якщо потенційний позичальник перебуває в офіційному шлюбі, то він повинен отримати письмову згоду від другого з подружжя на використання землі, щоб отримати позику.

    Важливо! Земля повинна бути власністю фізичної або юридичної особи, якщо вона належить державі, у видачі позикових коштів буде відмовлено.

    Неодмінною умовою, щоб отримати позику, виступає обов'язкове страхування майна, що передається в заставу.

    Які наслідки невиплати боргу?

    Кредити нерідко оформляються під заставу ділянки землі, але якщо у позичальника відсутні фінансові можливості для погашення боргу, то наслідки будуть для нього неприємними.

    Спочатку банки намагаються запропонувати різні можливості для погашення кредиту, для чого може оформлятися реструктуризація, що передбачає збільшення терміну кредитування і зниження щомісячного платежу.

    Якщо позичальник не бажає спілкуватися з працівниками банку, нараховуються штрафні санкції на прострочені суми. Після закінчення трьох місяців, протягом яких не вносяться кошти по кредиту, банківські установи зазвичай подають до суду на позичальника.

    Важливо пам'ятати, що без рішення суду банк не має право реалізувати заставне майно.

    Укладення

    Таким чином, позики під заставу земельних ділянок - це досить популярна послуга банківських організацій. Багато людей і компанії, які потребують позикових коштах, вважають за краще віддавати ділянки землі в якості застави, що дає їм можливість отримати значну суму грошей під невисокі відсотки.

    Позики під заставу земельних ділянок видають різні банківські установи та мікрофінансові організації. Останні видають грошові кошти за спрощеною в плані оформлення схемою, однак, на підвищених процентних ставках.

    Переглядів: 5473

    Пошук

    Кулінарний конкурс

    Кулінарний записник
    Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



    Зареєструватися


    Газета "Piвне-Ракурс"



    Наші новини на Facebook

    Наш Топ-100

    QRcode
    ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
    Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.