Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17095)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2130)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2074)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1781)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1774)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1768)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1751)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1731)

Ванільне морозиво з пармезаном (1702)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1691)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1679)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1632)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1631)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1653)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1638)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1549)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1542)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1514)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
Навіщо потрібен дитячий гінеколог?
18:03 09.12.2020

Навіщо потрібен дитячий гінеколог?

Багато батьків думають, що дітям не потрібен гінеколог. Адже навіщо дівчинці в юному віці звертатися до лікаря, який займається дорослими проблемами? Насправді, для таких візитів є багато причин.

Коли треба вперше йти до гінеколога?

Якщо дівчинку ніщо не турбує, то гінеколога (Винница гинеколог) досить відвідати всього двічі - в дитячому та підлітковому віці. Обидва відвідування обов'язкові і їх зазвичай організовує класний керівник в школі. Перший раз дівчаток ведуть до гінеколога в 6-7 років, а вдруге лікаря рекомендується відвідувати при початку менструацій, тобто приблизно в 11-12 років. Починаючи з 14-річного віку дівчинки один раз на рік повинні ходити до гінеколога самі або з батьками. І ні школа, ні коледж, ні інститут не контролюватимуть ці візити.

безперечно, багато мам, які переживають за своїх дітей, сумніваються в необхідності цих оглядів. Для особистого спокою можна заздалегідь сходити до лікаря, який буде приймати дівчаток і уточнити всі цікаві деталі. Це спілкування дозволить вам переконатися, що прогрес зробив крок далеко вперед навіть в плані медичних технологія для дитячих гінекологів. Тепер кабінети цих лікарів оснащуються спеціальними зручними кріслами, а для огляду дівчаток і взяття них аналізів є додаткові інструменти. Також слід зазначити, що перший профілактичний огляд у дитячого гінеколога може бути обмежений простою бесідою фахівця з пацієнткою.

Якщо у дівчинки виникли проблеми?

На жаль, близько 15-25% маленьких дівчаток (як зовсім маленьких, так і підлітків) змушені відвідувати лікаря-гінеколога через захворювання, а не при першому обов'язковому огляді в 1 класі. Ця необхідність виникає з різних причин, і добре, якщо батьки своєчасно помічають небезпеку і вчасно звертаються до гінеколога. Слід зазначити, що допомогти при гінекологічних проблемах у дівчаток здатний виключно дитячий фахівець. До педіатра, як і до гінеколога для дорослих, в такій ситуації майже марно звертатися.

Гінеколог для новонароджених

Необхідність консультації з дитячим гінекологом може виникнути у зовсім маленьких дівчаток, новонароджених. Це іноді обумовлено гормональним кризом, який виникає при надходженні в організм дівчинки надмірної кількості жіночих материнських гормонів через грудне молоко. Цей криз іноді проявляє себе збільшуються і хворобливими молочними залозами і появою менструальноподобних виділень з статевих шляхів. Це не страшно, але треба відвідати лікаря, який огляне дитину і заспокоїть батьків, що все в порядку.

Усі дівочі проблеми від бруду?

Гінекологічні проблеми у дівчаток зазвичай обумовлені запаленням вульви. Воно відбувається не через зараження «дорослими» збудниками і через проникнення «бруду». Чи не поміняний своєчасно підгузник, неправильно проведені гігієнічні процедури, натертості від памперсів, перебування на пляжі без трусиків, купання у водоймі відкритого типу - все це може викликати інфікування. Досить часто у такого запалення симптоми такі ж, як у молочниці у дорослих жінок. Однак це не означає, що лікується проблема такими ж дорослими методами. При виділеннях, почервоніннях, неспокої і скаргах дівчинки треба якомога швидше відвідати дитячого гінеколога.

Чи має місце побутова передача інфекції?

Гінекологічні проблеми у маленьких дівчаток виникають іноді через побутової передачі інфекції або мікробів від батьків. Це іноді відбувається, коли дитина спить з батьками в одному ліжку, або якщо в сім'ї всі користуються загальним рушником. Таким чином, коли захворювання виявляється у дорослих, треба обов'язково зводити до дитячого гінеколога дитини.

Через що найчастіше звертаються до лікаря?

Багато випадків звернення до дитячого гінеколога обумовлені нерегулярністю і хворобливістю недавно виникли менструацій. Тут у дівчаток, як і дорослих людей, негативний вплив обумовлено стресами, екологією, великими навантаженнями, поганим сном, неповноцінним харчуванням, зайвим захопленням дієтами. В цьому випадку після огляду лікар рекомендує скоріше привести в норму умови життя і її ритм.

Ще зовсім недавно гінекологи намагалися домогтися, щоб охорона Здоров'я Росії звернуло увагу на дівчаток, які є майбутніми жінками і мамами. А виття коли дитячі гінекологи стали з'являтися в поліклініках, було дуже багато курйозних інцидентів, коли батьки криком і зі сльозами запевняли лікарів, що їх «дочка не така, і їй нічого робити у «ганебного доктора». Сьогодні все поступово нормалізується і кабінети дитячих гінекологів не сприймаються людьми в якості «гнізд розпусти». Багато батьків усвідомили самі і пояснили бабусям, що «жіночі» органи утворюються в організмі дівчини не в повнолітньому віці, а закладаються ще в утробі мами. І контролювати здоров'я цієї важливої системи жіночого організму треба з дитинства!

Переглядів: 4212

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.