Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17109)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2134)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2077)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1785)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1777)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1770)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1754)

Ванільне морозиво з пармезаном (1708)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1734)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1707)

Закуска із запечених баклажанів (1695)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1681)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1635)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1634)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1641)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1552)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1544)

Баклажан-кебаб в духовці (1533)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1518)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Коли може знадобитися допомога юриста (види юридичних послуг)
10:36 24.07.2020

Коли може знадобитися допомога юриста (види юридичних послуг)

Коли потрібно запросити юриста - юридические консультации одесса. А коли можна впоратись самостійно. Давайте розбиратися.

Юрист допомагає клієнту відстоювати свої права в різних конфліктах.

Однак треба враховувати, що:

  • юрист діє тільки з волі клієнта;
  • всі дії юриста повинні бути законними;
  • юрист тільки допомагає захистити права, реально їх захищає судова і правоохоронна система.

Вибирати юриста або юридичну компанію https://vba.org.ua/service потрібно дуже уважно. Деякий час тому зробити це було простіше, тому що всі бажаючі надавати юридичні послуги проходили серйозну перевірку і отримували ліцензію. Процес ліцензування проводився відповідно до Положення про ліцензування діяльності з надання платних юридичних послуг, прийнятим у квітні 1995 року. Однак в 1998 році Положення перестало діяти, його змінив Федеральний закон, що регламентує ліцензування підприємницької діяльності в Україні, і містить перелік видів активності, що підлягають ліцензуванню. Платні Юридичні послуги в цьому переліку відсутні.

Дещо краще йде справа з адвокатським захистом https://vba.org.ua/service/property. На території України діє закон «Про адвокатську діяльність та адвокатуру в Україні». У ньому чітко зазначено, хто має право на статус адвоката, які права та обов'язки захисника, з яких причин юрист може втратити право на ведення адвокатської діяльності. Крім цього, даний закон зобов'язує адвокатів реєструватися в Мін'юсті, страхувати професійну відповідальність і дотримуватися адвокатську таємницю.

Види юридичних послуг

Правове регулювання-величезна сфера, в якій одна людина не може добре знати всі аспекти. З цієї причини кожен юрист має власну спеціалізацію, перелік яких дуже широкий – від захисту авторського права до представлення інтересів сторін у кримінальних провадженнях. Зі спеціалізаціями безпосередньо пов'язані види юридичних послуг. Якщо вам потрібна консультація юриста, обов'язково вибирайте фахівця у відповідній сфері.

Юридичні послуги поділяються на дві великі частини – послуги для організацій (юридичних осіб) і звичайних людей (фізичних осіб).

Юристи, які працюють з фізичними особами, захищають права людини в конфлікті з іншими людьми, підприємствами або державою.

Фахівці, які надають юридичні послуги компаніям, відстоюють їх інтереси в конфліктах господарюючих суб'єктів, в області податкового права і ряді інших напрямків.

Галузі права

Якщо розглянути види юридичних послуг більш детально, з'ясується, що є галузі права і в кожній з них є свої особливості роботи. Так, адміністративне право регулює і Діяльність організацій, і відносини між людьми. Вчинити адміністративне правопорушення може хто завгодно. У більшості випадків кваліфікована юридична консультація тут потрібна для того, щоб максимально знизити суми призначених штрафів і розмір судових витрат, а також уникнути адміністративних покарань, пов'язаних з тимчасовим закриттям підприємства або з призначенням виправних робіт.

Цивільне право більшою мірою орієнтоване на захист інтересів сторін у громадянських конфліктах. У цій галузі права держава зазвичай не є стороною конфлікту, що дозволяє завершити багато з них укладенням мирової угоди. Тут як ніде вірна приказка юристів про те, що найкращий судовий процес – це той, якого не було. Таким чином, якісні юридичні послуги тут призводять до укладення мирових угод.

З цивільним правом тісно сусідять сімейне і трудове.

У сімейному праві учасниками конфлікту можуть бути тільки фізичні особи, це випливає з назви галузі. Захист прав громадян в суді є досить популярною послугою серед юридичних компаній.

У випадку з трудовим правом справа йде інакше. Ця галузь регулює взаємовідносини працівників і роботодавця, і грамотна Юридична допомога тут дуже важлива. У більшій частині судових розглядів, що проводяться для захисту трудового права, сторонами конфлікту є компанія і її Співробітник, Колишній або діючий. У подібних ситуаціях величезне значення має досвід і кваліфікація юриста, особливо того, який захищає інтереси організації. Пов'язано це з тим, що в трудових спорах, за рідкісним винятком, суд виявляється на стороні працівника. Програний компанією суд може привести до серйозних збитків, аж до банкрутства підприємства, в світлі чого витрати на юридичні послуги виглядають не такими серйозними.

Податкове право являє собою окрему галузь. Не секрет, що фіскальні органи і підприємці мають діаметрально протилежні інтереси: першим необхідно якомога більше податків зібрати, оскільки державі потрібні кошти на армію, медицину, освіту, а підприємці хочуть якомога менше податків заплатити, вважаючи за краще витрачати кошти на розвиток бізнесу або особисте споживання. Оскільки Податкове право-галузь активно розвивається, дуже складно знайти юриста, який досконально знав би податкове законодавство, включаючи останні зміни, мав досвід успішного представництва в суді і міг би вирішувати справи, навіть не доводячи їх до суду. Якщо ви зустріли подібного фахівця-не втрачайте з ним зв'язок, знайти нового буде дуже складно.

До податкового права тісно примикає фінансове. Воно розглядає питання, пов'язані з формуванням і розподілом бюджетів усіх рівнів, і стикається з податковим, адміністративним, а іноді і кримінальним правом. Останнє трапляється тоді, коли виявляються розкрадання бюджетних коштів і обвинуваченій стороні потрібні послуги адвоката.

У справах, що потрапляють під дію кримінального права, найбільш затребуваними є послуги адвокатів. Ця галузь регламентує все, що пов'язано зі злочинами і покараннями. Тут розглядаються підстави притягнення до кримінальної відповідальності, особливості судового процесу, призначення та оскарження покарань. Вибирати юриста, якому ви довірите захист ваших інтересів в таких питаннях, треба особливо уважно. Дійсно хороші адвокати зазвичай беруть за свої послуги великі гонорари, але це той випадок, коли скупитися не варто. Ті, хто вирішить заощадити, оплачуючи Юридичні послуги в кримінальному процесі, заплатить за це втратою десятків років життя.

У роботі юридичних осіб часто виникають конфлікти між двома організаціями. Більшість таких справ розглядається в арбітражному суді. Арбітражний судовий процес має власну специфіку. Тут неважливо, наскільки красномовний ваш представник, як і що він говорить. В арбітражному суді мають значення тільки документи, їх тлумачення і застосування. Успіх в подібних справах може принести тільки великий досвід представництва в арбітражних процесах і доскональне знання законів, часто відносяться до різних галузей права – від цивільного до Митного. Програш справи в арбітражному суді завжди загрожує великими збитками і часто призводить до закриття підприємств.

Переглядів: 3575

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.