Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17020)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2113)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1762)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1748)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1737)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1687)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1674)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1666)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1619)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1626)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1528)

Баклажан-кебаб в духовці (1512)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1499)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
10:32 06.09.2018

Яку воду давати дітям

Зараз проблема якості питної води, її чистоти і нешкідливості стоїть дуже гостро перед кожним з нас. Правильно вибрати засіб для очищення води - це задача, яку необхідно вирішити для підтримки і зміцнення здоров'я всіх членів сім'ї. Більшою мірою проблема безпеки питної води зачіпає підростаюче покоління. Для незміцнілого дитячого організму якість води має величезне значення. Яку воду давати дітям? Відповідь на це важливе питання ви знайдете в нашій статті.

З якого віку дітям дають воду

Чи потрібно давати воду новонародженим дітям? На цей, здавалося б, просте питання, яке цікавить багатьох мам, у медиків немає однозначної відповіді. Одні вважають, що діти не потребують додаткової рідини (вони все отримають з молоком матері), інші лікарі-педіатри стверджують, що додаткове пиття крихітці необхідно.

У перші тижні життя немовлят молоко матері для них - і їжа, і вода. Воно містить близько 90% рідини, підтримує водний баланс на потрібному рівні. Завдяки вмісту в ньому ферментам, сприяє правильному травленню. Материнський організм «підлаштовується» під потреби дитини. Наприклад, якщо малюк хоче пити і часто прикладається до грудей, то отримує ненасичене «переднє» молоко, яке відмінно втамовує спрагу.

На перший погляд давати додаткове питво новонародженому не потрібно, але це не так. Бувають ситуації, коли вода малятку необхідна. До трьох місяців давати воду дітям слід тільки за рекомендацією лікаря. А ось поїти малюків старше чотирьох місяців можна і потрібно абсолютно спокійно. Думка про те, що це спричинить відмову від грудей або виснаження немовля, абсолютно безпідставно. Якщо немає протипоказань і малюк із задоволенням п'є водичку, не відмовляйте йому. Дорослим слід пам'ятати, що у новонароджених «високошвидкісний» метаболізм і суттєвих втрат рідини, тому її недолік в організмі дуже небезпечний для їх здоров'я.

При штучному вигодовуванні новонароджених дитячими сумішами, що містять велику кількість білка, немовлята потребують додаткового пиття. Недолік рідини при годуванні насиченими складами може викликати запор і погіршення самопочуття крихіток. Необхідно давати воду дітям, вона допоможе спорожнити кишечник і поліпшити стан малюка.

Яку воду давати дітям до року

Вода з «дитячих» фільтрів http://sovet-ingenera.com/vodosnab/filtr-schet/filtr-obratnogo-osmosa.html. Найвигідніший варіант - це придбання «дитячого» спеціального фільтра глечик типу. Коштує він недорого, дуже зручний і економічний (одного картриджа вистачає на 100-200 літрів води). Даний фільтр має дуже високий ступінь очищення: видаляє механічні домішки, хлор і пестициди, вбиває всі бактерії. Корпус виготовляється з високоякісного екологічно безпечного пластику, схваленого до застосування лікарями-педіатрами. Ви можете сміливо давати дітям воду, очищену цим фільтром.

Кип'ячена вода. Дуже багато батьків помиляються, вважаючи, що потрібно давати дітям воду, тільки попередньо її прокип'ятивши. Однак при кип'ятінні руйнуються не всі бактерії, а тільки їх частина, крім того, в кип'яченій воді міститься велика кількість хлористих сполук, дуже шкідливих для малюків.

Природна вода. Не можна давати дітям воду з відкритих природних джерел - вона небезпечна для немовлят, тому що містить велику кількість бактерій, нітратів та інших шкідливих домішок з грунту.

Лікувальна вода. Ні в якому разі не можна давати дітям газовану або мінеральну лікувальну воду.

Фільтрована вода. Не слід давати дітям воду, очищену за допомогою звичайних фільтрів-глечиків, тому що вона призначена для вживання дорослими людьми.

Бутильована вода. Зараз спеціальна бутильована «дитяча» вода продається в супермаркетах і аптеках. Кожній матусі вдасться знайти найкращий варіант, який вона зможе сміливо давати своїй дитині. Вода для дітей має спеціальне маркування та інформацію про те, що вона пройшла перевірку РАМН. За якістю вона сильно відрізняється від води для дорослих людей, і до неї ставляться такі вимоги за змістом мінералів:

загальний вміст мінералів менше 200-300 мг / літр;

кальцію менш 60 мг / літр;

калію менше 5-20 мг / літр;

натрію менше 20 мг / літр;

магнію менш 10-35 мг / літр.

Переглядів: 5109

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.