Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17142)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2140)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2083)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1792)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1783)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1776)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1760)

Ванільне морозиво з пармезаном (1715)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1738)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1715)

Закуска із запечених баклажанів (1701)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1686)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1640)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1640)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1665)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1648)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1556)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1551)

Баклажан-кебаб в духовці (1538)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1526)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Культура
21:46 14.05.2020

Лайфхаки родинної творчості

Сучасний ритм життя, при якому батьки вічно зайняті, а діти дивляться в свої смартфони, нерідко призводить до поступового охолодження, а іноді навіть відчуження між членами сім'ї. Доброю профілактикою цього може служити спільна творчість, яке зближує батьків з дітьми, допомагає їм краще зрозуміти один одного.

Крім того, спільне творіння формує у дітей звичку спілкуватися, ділитися своїми думками, що дозволяє створити теплі, довірчі відносини з батьками. І зовсім не важливо, чим займатися, головне - діяти разом.

Ідеї ​​для родинної творчості

Кулінарія

Рідкісний дитина не любить возитися з продуктами. А якщо готувати всією сім'єю, то цей процес може стати воістину захоплюючим! Приготування національних страв, організація родинних кулінарних вечорів та конкурсів, де у кожної дитини є своя справа, принесе усім радість і відчуття причетності.

Ще один варіант - створення сімейних кулінарних традицій, наприклад, готувати суботній вечеря всією сім'єю, піч імбирне печиво до нового року, пробувати різні рецепти випічки до іменин.

Можна раз на місяць готувати разом нові і незвичайні страви, складаючи свою книгу кулінарних шедеврів, де сторінки оформлені всіма членами сім'ї.

Рукоділля

У сім'ї, де багато дівчаток, особливо актуальними стануть творчі посиденьки, що включають в'язання, шиття іграшок, вишивання, створення аплікацій, прикрас, орігамі тощо Разом з хлопчиками батьки можуть зайнятися роботою по дереву, конструюванням кораблів, літаків, будівництвом замків, випалюванням.

Незалежно від статі дитини можна виконувати вироби в техніці декупаж, яка заснована на приклеюванні різних зображень на предмети. Від батьків потрібно знайти старі листівки, газети або роздрукувати матеріали для вирізання з інтернету, щоб з їх допомогою прикрасити гуртки, склянки, баночки, меблі і т.д. Тут все обмежується тільки вашою фантазією!

Ще одне заняття, яке шалено подобається як малюкам, так і дітям старшого віку - це ліплення. Ліпити можна з глини, пластиліну або солоного тіста. Красиві об'ємні вироби виходять з пластиліну і сірників. Крім того, можна всією сім'єю зліпити подарунки до якогось свята (наприклад, до Нового року або Великодня) своїм родичам і друзям. А щоб робота йшла веселіше, не забудьте організувати конкурс.

Малювання

Технік малювання дуже багато, але для сімейної творчості найкраще підходять ті його види, де не потрібно спеціальних навичок і ретельної підготовки. Ось деякі з них.

Малювання на склі. Малюють візерунки зазвичай на вікнах або скляних дверях. Малюки роблять візерунки пальчиками, а старші діти - пензликами. Для малювання можна використовувати змиваються фарби або зубну пасту.

Малюємо долоньками. Можна створити незвичайну картину, що складається з відбитків долонь всіх домочадців. Зробити її можна на ватмані, скатертини, футболці і т.д.

Настільні ігри

Зараз дуже затребувані настільні ігри, і багато хто з них можна зробити разом з дітьми. Наприклад, гра «Меморі» (в перекладі з англійської «пам'ять»). Для гри потрібні парні картки, зроблені з фетру: вони приємні на дотик і добре чистяться. Малюнки, фігури, цифри на них можна наклеїти, пришити, вишити, написати. Грати в гру, зроблену своїми руками, дуже приємно.

Можна створити географічний пазл для вивчення своєї країни і / або тієї, яку мрієте відвідати. Для цього потрібно роздрукувати контурну карту, розфарбувати кожну область окремим кольором, позначити море, гори, пам'ятки. Залишилося приклеїти карту на щільний картон і розрізати на квадрати. Збираючи картинку, можна розповідати один одному цікаві факти про визначні пам'ятки на карті.

Творчість на природі

Сімейна творчість не має обмежуватися стінами квартири, і, сподіваємося, що досить скоро ми цим займемося. Можна запросити друзів або родичів і організувати фестиваль малюнків на асфальті, виставку букетів з квітів або різнокольорових листя, зробити вироби з каменів, будяків або квітів. Так звичайна прогулянка стане справжньою майданчиком для творчості.

Основне правило спільної творчості - відсутність примусу і взаємна повага. Щоб залучити дітей, досить, щоб вони побачили щиру зацікавленість і радість творення. Експериментуйте, шукайте ті заняття, які зможуть подарувати радість і щастя, і пам'ятайте, що в сімейному творчості важливий не стільки результат, скільки сам процес!

Джерело - дитячий сайт teremok.com.ua

Переглядів: 4004

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.