Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17211)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2151)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2092)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1806)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1791)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1788)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1771)

Ванільне морозиво з пармезаном (1731)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1750)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1725)

Закуска із запечених баклажанів (1711)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1695)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1651)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1676)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1650)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1659)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1562)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1564)

Баклажан-кебаб в духовці (1551)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1536)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Освіта
Як швидко вивчити англійську мову самостійно
09:53 05.05.2020

Як швидко вивчити англійську мову самостійно

Щоб вивчити мову, потрібно навчитися вимовляти слова, мати словниковий запас і вміти правильно будувати речення. Тому кожне заняття ділите на дві частини. У першій частині запам'ятовуйте слова і вчіться їх вимовляти, у другій частині вчіть правила. Далі ми докладно розповімо, як легко і швидко запам'ятовувати слова і вчити правила.

Вчимо англійські слова

Хороша новина - щоб спілкуватися іноземною мовою, досить знати приблизно 500 слів. Якщо ви будете займатися 3-4 рази в тиждень і на кожному занятті заучувати по 5 слів, освоїте цей обсяг всього за 6-8 місяців! Знайдіть в інтернеті або книгах список «500 самих часто вживаних слів англійської мови» і потроху учите слова з цього списку. Найкраще засвоюється мова при спілкуванні з носіями англійської, при заняттях онлайн в групах https://www.friendsclub.online/group/

А тепер найважливіше - як вчити слова

Обов'язково:

Вивчайте не більше 5-7 слів за заняття - більше запам'ятати важко.

Знайдіть слово в онлайн-словнику з озвученням, наприклад, на Lingvo Live. Кілька разів прослухайте озвучку. Повторіть слово вголос кілька разів. Так ви запам'ятаєте його вимову.

Складіть 5 пропозицій з новим словом. Не біда, якщо англійських слів поки не вистачає. Частина можна сказати українською. Але! Як тільки ви зможете складати пропозицію виключно з англійських слів - не використовуйте українські слова. Наприклад, ви тільки-тільки почали займатися і вчіть перше слово - book (книга). Складіть пропозиції зі словом book. Наприклад: «На полиці стояла book». «Хлопчик читав цікаву book». Якщо пропозиції будуть смішними, це поліпшить запам'ятовування. Наприклад: «Дивлюся в book - бачу фігу». «На Івана Петровича впала book Серафимовича».

Вкрай важливо використовувати слова в мові - нехай навіть і в розмові «з самим собою», складаючи пропозиції з новими словами в голові або на папері. Тільки так вони запам'ятаються надовго.

Кожне нове заняття починайте з повторення слів, які вивчили на минулому занятті. Це вимагає деякої дисципліни, але вона необхідна, щоб вивчити англійську мову самостійно з нуля. Час від часу повторюйте «старі» слова, вивчені кілька уроків назад. При складанні пропозицій використовуйте максимум слів, які вже знаєте.

На вибір:

Наступні методи полегшують запам'ятовування слів. Можете використовувати їх все, а можете - тільки ті, які найбільше сподобаються.

Використовуйте асоціації, схожі слова. Наприклад, «book» схоже на «букву».

Записуйте слова на картки. З одного боку - англійське слово, з іншого - український переклад. За допомогою таких карток дуже зручно повторювати раніше вивчені слова (дивіться на український варіант і називаєте англійська).

Можна вести зошит-словник. З одного боку пишемо англійське слово, з іншого - український переклад. Записуючи слова, ви ще раз їх запам'ятовуєте. Та й слова, написані своїм почерком, чомусь запам'ятовуються легше, ніж надруковані в звичайному словнику.

Намалюйте кожне слово. Краса не важлива, головне - щоб було зрозуміло, що зображено на картинці. У випадку з нашим прикладом book - покажіть обкладинку своєї улюбленої книги і внизу підпишіть великими буквами - book.

Підписуйте предмети в будинку. Наприклад, наклейте табличку з написом book на обкладинку книги, яка стоїть або лежить на видному місці.

Не соромтеся креативно підходити до навчання, так як швидко вивчити англійську мову набагато простіше, коли заняття проходять весело. Нікому переказати текст? Візьміть в слухачі кота. Нудно вчити дієслова? Наспівуйте їх під бадьору пісню, одночасно зображуючи ту дію, яку позначає дієслово.

Час від часу перевіряйте себе. Наприклад, попросіть кого-небудь продиктувати вам слова українською і напишіть їх по-англійськи. Перевірте, чи правильно ви написали слова, і поставте собі оцінку. Отримали п'ятірку - вручите собі приз (шоколадку, перегляд улюбленого серіалу, ванну із запашною сіллю або що-небудь ще).

Вивчаємо правила англійської мови

Правил багато - як же швидко вивчити англійську мову? Відповідь проста - вивчайте правила поступово, починаючи з основних і поступово рухаючись до більш складним. За одне заняття вивчайте не більше одного правила. Перш ніж вчити нове правило, повторіть попередню. Час від часу повторюйте «старі» правила.

Почніть вивчення з наступних тем:

  • Дієслово-зв'язка to be.
  • Форми англійських дієслів.

  • Питання в англійській мові.

  • Заперечення в англійській мові.

  • Множина іменників.

  • Оборот there is / there are.

  • Дієслово can.

  • Дієслово to have.

  • Час The Simple Present.

  • Час The Present Continuous.

  • Час The Simple Past.

  • Час The Simple Future.

  • Час The Present Perfect.

  • Артиклі.

  • Дієслова must, should, have to.

  • Порівняльна і чудова ступінь прикметників.

  • Пряма і непряма мова.

  • Пасивний стан.

Не обмежуйтеся тільки заучування правила. Робіть вправи на закріплення правила, шукайте приклади його використання в англійських текстах. Так запам'ятовувати теорію буде і легше, і цікавіше.

Як швидше навчитися читати по-англійськи?

Починайте з найпростіших текстів. Нехай навіть це будуть комікси, казки. Збільшуйте складність поступово. Простіше починати з творів, які ви читали рідною мовою і добре пам'ятаєте.

Намагайтеся зрозуміти сенс, не зациклюючись на окремих словах. Дивіться в словнику значення тільки тих слів, без яких сенс незрозумілий.

Як навчитися розуміти мову на слух?

Щоб розуміти мову слух, потрібно тренуватися, так як швидко вивчити англійську мову допоможе в першу чергу практика. Банальний рада - дивіться відео. Спочатку буде здаватися, що ви «ні слова не розумієте». Але поступово ви почнете вловлювати окремі слова, потім - фрази, а потім почнете розуміти, про що йдеться.

Для початківців є, наприклад, engVid. На сайті зібрані відео, де викладачі англійської мови розповідають про його різних аспектах простою і зрозумілою мовою. Після можете перейти до лекцій Ted - бажано відключити субтитри (навіть англійські) і намагатися саме вловлювати мова на слух, а транскрипт прочитати вже потім, щоб перевірити себе. Коли відчуєте, що це вам дається досить легко, переходите на подкасти BBC. Бонусом - розширення кругозору.

Як навчитися говорити англійською?

Навіть якщо ви вирішили вивчити англійську самостійно з нуля, без помічника - мовна практика все одно потрібна. Добре, якщо є людина, яка може говорити з вами по-англійськи (навіть на «ламаною англійською», головне - щоб ви самі практикувалися). Але якщо співрозмовника немає - це теж не проблема. Уявіть, що у вас беруть інтерв'ю, і відповідайте (вголос!) На питання «співрозмовника». Також можна попросити когось ставити вам питання українською, а ви будете відповідати англійською.

Досить незвичайний варіант отримання мовної практики - каучсерфінг. Можна зареєструватися на Каучсерфінг і приймати у себе в гостях іноземців, якщо є така можливість. Каучсерфінг - прекрасний ресурс для тих, хто думає, як швидко вивчити англійську мову самостійно - він сприяє культурному обміну та міжмовної комунікації. Люди, які шукають собі житло таким чином, - це зазвичай мандрівники, абсолютно невибагливі до умов проживання. Звідки б не приїхав ваш гість, англійська, швидше за все, буде єдиною мовою, який ви обидва розумієте, а тем для обговорення - маса.

Ще кілька порад для тих, хто хоче швидко вивчити англійську мову самостійно з нуля

Збільште кількість англійської мови в повсякденному житті. Встановіть англійський інтерфейс на телефон, на всі акаунти в соцмережах, програми, які ви використовуєте на роботі, запишіться в групи friendsclub.online.

Багато, хто вирішив вивчити англійську мову самостійно з нуля, спочатку займається цілодобово, а потім закидає цю справу. Але наш мозок нарощує нові нейронні зв'язки повільно. Тому, з точки зору нейробіології, місяць занять англійською мовою по 10 хвилин ефективніше одного 5-годинного заняття.

Ще одна важлива порада, як швидко вивчити англійську мову - не ставте собі занадто високий темп і жорсткі рамки ( «вивчити 1000 слів за місяць!») На перших порах це може вас стимулювати, але витримувати темп буде складно, і полювання до занять пропаде. Пам'ятайте, що головне - рухатися вперед.

Як бачите, вивчити англійську мову - зовсім надзавдання, головне - бажання і регулярні заняття. Бажаємо вам успіхів у вивченні мови і нових горизонтів!

friendsclub.online

Як швидко вивчити англійську мову самостійно

Як швидко вивчити англійську мову самостійно

Як швидко вивчити англійську мову самостійно

Переглядів: 7371

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.