Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17214)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2151)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2092)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1806)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1791)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1788)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1771)

Ванільне морозиво з пармезаном (1731)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1750)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1725)

Закуска із запечених баклажанів (1712)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1695)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1651)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1676)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1650)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1659)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1565)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1562)

Баклажан-кебаб в духовці (1551)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1536)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Як не залишитися на карантині без засобів до існування
13:03 22.04.2020

Як не залишитися на карантині без засобів до існування

Пандемія завдає відчутного удару і по нашому економічному здоров'ю: кожен новий день приносить тривожні новини. Закриваються підприємства малого і середнього бізнесу, люди залишаються на вулиці - вірніше, будинки і без роботи. За даними аналітиків, на сьогодні роботи позбулися багато співробітників туристичної сфери, торгових центрів, ресторанів, фітнес-тренери, логісти, далекобійники і багато інших. Ті, кому платили сіру зарплату, отримують часткові виплати, тому що багатьом роботодавцям просто нема чим платити. Що ж робити, якщо коронавірус позбавив вас стабільного заробітку?

«МК» поспілкувався з тими, хто залишився без роботи, але зумів оперативно знайти нову. А також за допомогою фахівців підготував поради для тих, хто хоче знайти «віддаленку». Ось як виходили з положення наші співрозмовники.

Оля, 35 років, через коронавируса втратила роботу в сфері туризму:

- Я 3 роки продавала тури за кордон, а з березня продаю страховки від кліщів і КАСКО. Після спалаху коронавируса і закриття кордонів, роботи у мене не стало. 2 тижні я вже продаю страховки, і мені це подобається. Користуюся послугою віддалений офіс і робота стала більш організованою та клієнти задоволені.

Якщо раніше моєї місією було відправляти людей за кордон за розвагами, то тепер я рятую життя і березі чужий бюджет. Я продаю страховки від кліщів, КАСКО, медичні поліси, які, в тому числі, дозволяють звернутися до лікарів онлайн, страхую будинку, щоб люди, які переїхали в нове житло, могли жити спокійно, не боячись, що воно згорить або вони заллють сусідів.

Нещодавно я переконала пару молодят застрахувати свою квартиру. Вони довго відмовлялися, говорили, що вони фанати фільму «Бійцівський клуб», а він їх навчив ставитися філософськи до ситуації, коли ти довго робиш ремонт, з любов'ю і ретельно підбираєш меблі, а потім твоя квартира бам! Вибухає і палахкотить полум'ям. Але мені все ж вдалося продати їм страховку. 3 роки продажів гарячих турів не пройшли дарма. Я звикла, що спочатку мені відмовляють. Я впевнена в собі, мене це не зупиняє. Будь-яка людина може продавати, якщо розвине в собі почуття, що ти можеш все. Переконати купити - це не надздібності, а просте завдання.

Артем, 29 років, втратив місце кухаря в фастфуді:

- Я працював кухарем в ресторані швидкого харчування протягом 2-х років, тепер шукаю касирів для супермаркетів і кур'єрів для сервісів доставки їжі. Я не хочу скаржитися, але працювати кухарем у фастфуді дуже важко. У мене були довгі зміни по 10 годин, і до кінця робочого дня я втомлювався так, що прийшовши додому я міг тільки дивитися в телевізор, а при більшій втоми - взагалі в стіну. Менеджер ресторану змушувала переробляти замовлення, вичитала гроші за забуті інгредієнти, а у клієнтів були особи, як ніби я обслуга і повинен їм мільйон. Я не знаю, чому в Україні так ставляться до людей зі сфери обслуговування. Переходити в інший ресторан я не бачив сенсу: це не перше моє роботи, скрізь приблизно однакова душогубка. Думки знайти іншу роботу у мене були, але я не знав, чим мені зайнятися. А тут життя змусило: клієнтів через коронавируса стало менше, наш ресторан закрили.

Тепер я працюю менеджером з підбору персоналу. Сервіси доставки щосили стали шукати кур'єрів, а супермаркети - касирів. Смішно, що побічно моя робота знову пов'язана з їжею, але мені більше не треба потіти на кухні (сміється). Я шукаю кур'єрів, які її доставляють і людей, які її пробивають. За цей тиждень я знайшов 6 кур'єрів і 4 касира, заробив на цьому 20000 рублів. Мене це влаштовує.

Ліза, 41 рік, коронавірус змусив її змінити одну «віддаленку» на іншу:

- На віддаленці я пропрацювала 3 роки - копірайтером. А тепер я консультанту.

Я рада, що влаштувалася офіційно на віддалену роботу. Для мене це стало важливо після того, як мене двічі кидали: на першій моїй роботі мені затримали зарплату на 3 місяці, я жила в орендованій квартирі з собакою. Мені було нічим платити, а квартиру з твариною було знайти непросто.

Головний плюс роботи на віддаленке - не треба сидіти перед монітором, зображуючи бурхливу діяльність, коли входить начальник. Раніше я працювала копірайтером у рекламному агентстві, офісна рутина мене зжирала. Зараз я рада, що можу зробити за 4-5 годин всю роботу, і витратити решту часу на себе. Я сама навчилася налаштовувати рекламу через інтернет, робити прості сайти. Половину клієнтів я шукаю через соцмережі вручну, половину - через таргетинг. Це помилка, що банківські карти можна продавати тільки шляхом обдзвонити. Я налаштовую рекламу, і люди самі йдуть до мене. Я пишаюся, що всьому навчилася сама без покупки дорогих курсів.

Катя, 32-річна журналістка, якій з пошуком віддаленку не пощастило:

В рамках тестування видання попросило мене підготувати 3 тексту на науково-пізнавальну тематику. Я надіслала редактору тексти, а через пару днів мені зателефонували і сказали, що я не підходжу. Без пояснення причин і оплати вже зроблених текстів. Незабаром я побачила, як мої замітки розмістили в соцмережах і на сайті видання. Я була обурена і попросила видалити їх з усіх майданчиків. Не пішли назустріч, але неприємний осад залишився.

Як же шукати роботу на віддаленке, щоб не напоротися на недобросовісного роботодавця? Поради фахівців з найму.

  • - Якщо вам терміново потрібно знайти роботу за вашим профілем, складіть резюме так, щоб вас хотілося взяти. Вивчіть резюме колег, що знаходяться у відкритому доступі в інтернеті, виявите їх кращі сторони і візьміть на озброєння. Поставте себе на місце роботодавця. Не варто говорити, що сьогодні ви дизайнер, але взагалі-то ваша мрія знімати кіно і через півроку ви підете. Роботодавці зазвичай шукають людей на довгу перспективу.
  • - Відправляйте резюме не тільки великим інтернет-роботодавцям. Їх завалюють заявками. Підпишіться на невеликі телеграм-канали, в тому числі ті, де публікуються вакансії «для своїх».
  • - Якщо у вашій сфері діяльності виникли проблеми у зв'язку з коронавірусів і вам потрібно шукати вакансію іншого профілю і без досвіду роботи, скористайтеся сервісами офіційної віддаленої роботи, де вас оформлять за договором.
  • - Вакансій на фрілансі багато, але головне - не нарватися на шахраїв. Коли просять зробити тестове завдання - це нормально. Варто запідозрити обман, якщо воно дуже об'ємне і не оплачуване.
  • - Завжди читайте відгуки на роботодавця, а якщо вас обдурили - не полінуйтеся залишити свій.

Топ-12 найбільш затребуваних професій на віддаленці, яким можна навчитися самостійно за 10 днів:

  1. Менеджер Діректа в Інстаграм
  2. Менеджер з підтримки клієнтів
  3. Менеджер інтернет-магазину
  4. Фінансовий консультант
  5. Страховик
  6. Менеджер з підбору персоналу (рекрутер)
  7. Таргетолог
  8. SMM-фахівець
  9. Копірайтер
  10. Складальник сайтів на Тільда
  11. Відеомонтажери (в тому числі для Інстаграм)
  12. Агент з оренди нерухомості

Переглядів: 3198

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.