Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17026)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2114)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1763)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1748)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1739)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1687)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1676)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1667)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1619)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1627)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1528)

Баклажан-кебаб в духовці (1513)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1500)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Спорт
Як вибрати дорослий велосипед
16:02 24.02.2020

Як вибрати дорослий велосипед

Як вибрати велосипед? Питання не з простих, враховуючи те різноманітність типів і моделей, які є на сьогоднішньому ринку. При його виборі потрібно брати до уваги безліч нюансів, починаючи від типу велосипеда і закінчуючи характеристиками його основних компонентів. З іншого боку особливе значення має вік райдера, його зростання і підлогу. Розглянемо основні поради щодо вибору велосипеда.

Підбір велосипеда за віком і діаметру колеса

Дорослий велосипед, природно, відрізняється від дитячих і підліткових моделей за розміром і діаметру колеса. Виділяють 20, 24 26, 27,5, 28 і 29-дюймовий діаметр. Який велосипед купити, враховуючи таке розмаїття розміру коліс? Будь-який з них має не тільки переваги, а й свої недоліки. 20-дюймові велосипеди значною мірою розраховані для дітей, але є варіанти, які використовуються не тільки підлітками. Наприклад, трюкові моделі - BMX або дорослі складні велосипеди.

Байки з діаметром колеса в 24 дюйма також можуть бути як для підлітків, так і для дорослих людей, але в цьому випадку ви можете розраховувати тільки на моделі старого зразка, велосипеди для фрірайду і інших екстремальних дисциплін. А в цілому це підлітковий розмір, для дітей від 8-9 і до 14-15 років, в залежності від зростання.

Найбільш поширений діаметр серед велосипедистів - 26 дюймів. До них можна віднести стандартні гірські велосипеди, а також багато видів прогулянкових сіті-байків. Розмір колеса 27,5 використовується в основному на гірських велосипедах. Більший розмір збільшує накат, але при цьому байк трохи втрачає в маневреності. До 28-дюймовому діаметру відносяться велосипеди старого зразка, а також дорожні і гібридні моделі (тобто одночасно володіють характеристиками і гірського, і дорожнього типу).

29 дюймів - відносно недавній винахід, новітній стандарт в класифікації велосипедів. З таким розміром виробляють гірські МТБ велосипеди, в які внесені відповідні коригування - особлива геометрія рами і великі розміри вилки.

Вибір велосипеда за статевою ознакою

Для того щоб знати, як вибрати велосипед для дівчини, необхідно враховувати деякі особливості таких байків. Вибір велосипеда за параметрами для жінок такий же, як і підбір чоловічого варіанту. Основні відмінності - особлива геометрія рами (вони зазвичай занижені), ергономічне сидіння (ширше, ніж стандартне), неширокий, компактний кермо. Жіночі велосипеди не менш надійні, ніж байки для сильної половини. Їх функціональність і технічні характеристики на високому рівні, тільки розробляються вони з урахуванням жіночої фізіології.

Вибір велосипеда за зростом і вагою

Питання, як підбирати велосипед по зростанню, зовсім нескладний, оскільки будь-який сучасний байк має свою ростовку (розмір рами велосипеда). Це основний параметр для вибору по зростанню. Геометрія рами змінюється пропорційно у всіх напрямках - чим вище людина, тим довше у нього руки і ноги, тому рама повинна бути більше і в довжину, і у висоту. Для зручності можна використовувати таблицю розмірів рам із зазначенням росту людини, для якого вона призначена.

Як вибрати велосипед за вагою - питання також досить простий. Будь-яка сучасна доросла модель здатна витримувати вагу до 150 кг, а навантаження на одне колесо може досягати 110 кг. Єдиний нюанс - каретка, термін експлуатації якої при великих навантаженнях істотно скорочується. Її краще замінити відразу, якщо вона занадто проста, і придбати більш дорогий, але якісний варіант.

Класифікація велосипедів

В даний час в світі випускається величезна кількість самих різних велосипедів для різних цілей, умов їзди та інших особливостей експлуатації. Але в цілому всіх їх умовно ділять на кілька основних груп. Найпоширеніший і визнаний сьогодні вид - маунтібайк, або гірський. Як вибрати гірський велосипед, якщо він також поділяється на кілька груп і призначений для їзди по нерівній місцевості, грунтових дорогах, а також для екстремального катання по бездоріжжю, в гористих районах (даунхіл, крос-кантрі, фрірайд, дьорт, і т.д. )? Левову частку з них складають хардтейли - гірські моделі аматорського класу. Їх використовують в місті, за містом і по бездоріжжю, тобто для помірної агресивної їзди в різних умовах. Обов'язковий елемент маунтібайка - наявність амортизаційної вилки і амортизатора рами в деяких моделях, спеціально для екстремального катання. Обіду в них широкі з хорошим протектором покришок. Скільки коштує велосипед такого типу, можна дізнатися в будь-якому спортивному магазині.

Велосипед для туризму або шосейний байк використовується для швидкісної їзди по асфальтованих дорогах. Відрізняється від інших зігнутої конструкцією керма. Рами короткі, але високі, обода вузькі з гладкими (сліковимі) покришками. Типова особливість нинішніх туристичних моделей - манетки перемикання швидкостей, вбудовані в гальмівні ручки. Такі байки здатні розганяти пристойну суперечливість, але і мінусів в них теж чимало. низька посадка не варіант для прогулянкової їзди, а конструкція та особливість покришок повністю виключає можливість руху поза рівних асфальтованих доріг.

Призначення міського велосипеда відображено в його імені. Вони ідеальні для спокійного і комфортного катання в рамках населеного пункту. Це велосипеди з рівною і заниженою рамою, високою посадкою, широким підпружиненим сидінням і великим вигнутим кермом. Різновидами міських велосипедів є круїзери і чоппери - моделі з більш витягнутою рамою, яку встановлюють під гострим кутом, оснащені жорсткою вилкою і кермом величезних розмірів. Посадка досить висока, з нахилом назад. Стиль дизайну - ретро-велосипеди.

Гібридний байк - вид велосипеда, який поєднує в собі особливості гірських, міських і шосейних моделей. Іншими словами - це полегшений варіант хардтейлов, розрахований на їзду по шосе. Серед відмінних характеристик - більш висока і полегшена рама, робоча вилка і 28-дюймовий розмір коліс з гладкими покришками.

До окремої категорії відносяться велосипеди, які використовуються для триала й фрістайлу, тобто для здійснення всіляких гонок і трюків в спеціально відведених місцях, обладнаних штучними перешкодами.

Безпека і комфорт

Велосипед - це засіб пересування підвищеної небезпеки, оскільки в силу різних причин катання на ньому може призвести до падіння, і, відповідно, до травматизму. Тому будь-якому райдеру слід подбати про свою безпеку, особливо якщо це екстремальна їзда, де падіння - буденне явище. З іншого боку катання по місту в нічний час не найбезпечніший варіант активного відпочинку, тому будь-який велосипед для такої їзди вимагає додаткового оснащення.

Найбільш важливий варіант індивідуального захисту - шолом. Він ефективно захищає голову і шию від найнебезпечніших травм. Його зовнішня частина складається з міцного пластику, а внутрішня - з м'якого поролону. Тим, хто любить екстремальну їзду, рекомендується придбати наколінники і підлокітники. Для катання в темний час доби на байк встановлюють световозвращатели або стопи. У передній частині - білого кольору, в задній - червоного. Для освітлення дороги необхідно встановити також фару. А для можливості огляду стану дороги за спиною краще рішення - встановити на кермо дзеркала заднього виду.

Сезонний вибір велосипеда

Пік споживчого попиту на велосипеди доводиться на весну і початок літа, тобто з початком теплої пори року. Висока активність покупців дає можливість постачальникам завищувати ціни на даний вид продукції. Тому заощадити, напевно, не вийде. Багато хто вважає, що вигідно купувати байк взимку, тому що відсутність попиту сприяє серйозним знижкам. Але це далеко не так, оскільки мало хто з велосипедних магазинів істотно знижує ціни, та й вибір взимку не такий великий, як у теплу пору року. Будь продуманий райдер на питання, коли краще купувати велосипед, відповість, що це два осінніх місяці - вересень і жовтень. У цей період він може розраховувати на серйозні знижки (цілком реально - до 40%), та й асортимент в магазинах досить широкий.

Виробників велосипедів сьогодні величезна кількість. Якщо розглядати Росію, то в нашій країні є гідний виробник - компанія Stels. Вони виробляють відносно недорогі, але якісні велосипеди практично всіх типів і модифікацій. Серед інших непоганих варіантів за оптимальною ціною можна виділити велосипеди марки MTR, STELS, Black Aqua. Всі вони представлені на нашому сайті. Звертайтеся до нас, і ми розповімо, як вибрати гірський велосипед або будь-який інший байк, який влаштує вас як за ціною, так і за якістю.

Переглядів: 5395

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.