Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17100)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2132)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2075)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1783)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1776)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1769)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1752)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1733)

Ванільне морозиво з пармезаном (1705)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1692)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1680)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1633)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1632)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1655)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1640)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1551)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1543)

Баклажан-кебаб в духовці (1530)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1516)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
Типові електричні несправності пральних машин
18:20 27.12.2019

Типові електричні несправності пральних машин

Пральну машину зазвичай купують на довгі роки і користуються їй майже кожен день. Будь-яка сучасна пральна машина відноситься до досить складній техніці, в якій все взаємопов'язане, в тому числі електронні та електромеханічні компоненти. Основні електричні вузли це:

ТЕН;

Електродвигун (привід барабана);

Зливний насос;

Група датчиків;

Блок управління (це може називатися програматор);

Селектор режимів.

Пристрій пральної машини

Рано чи пізно в роботі пральної машини виникають перебої. Найпростіше виконати ремонт пральних машин на дому.

Можливо це сторонні звуки, або повна відсутність реакції на програми. Причиною проблем можуть бути як механічні проблеми, так і електричні. Ось короткий перелік механічних проблем:

1. Заклинювання барабана сторонніми предметами.

2. Вода не набирається, тому що фільтр на вході засмітився.

3. Вода не зливається, тому що фільтр засмітився.

4. Обрив приводного ременя.

5. Заклинювання насосів.

У цій статті пропоную розглянути деякі проблеми електричного характеру. Для роботи вам знадобиться:

мультиметр;

Набір перемичок;

Набір ключів і викруток (в деяких пральних машинах використовуються не стандартні гвинти, а гвинти типу «зірочка» та інші).

Ремонт пральної машини

Перша несправність: Пральна машина не включається і не реагує на кнопки

Якщо ви пробуєте запустити пральну машину, але нічого не відбувається потрібно переконатися горять чи індикатори на дисплеї або світлодіоди на лицьовій панелі пральної машини. Якщо індикатори не горять:

1. Перевірте чи напруга в розетці. Індикаторною викруткою ви перевірите тільки наявність фази, тому потрібен двополюсний індикатор напруги або мультимера в режимі вимірювання змінної напруги. Якщо напруги немає - розбираємо розетку і дивимося, чи цілі дроти. Якщо немає - вам потрібно шукати проблеми в проводці, а поки - вам допоможе подовжувач від найближчої справної розетки.

2. Якщо напруга в розетці є, значить потрібно перевірити шнур пральної машини, для цього потрібно оглянути зовні машинку і визначити, куди заходить провід, далі потрібно розібрати корпус машинку, в для початку можна спробувати зняти верхню кришку, якщо провід йде далі - можна спробувати покласти машинку на бік і дістатися до місця його підключення. Якщо це не допомогло - знімаємо половинку корпусу пральної машини. Якщо напруги на кінці шнура, який підключається до схеми немає, то його потрібно замінити.

3. Якщо кабель виявився справним, значить потрібно шукати проблеми в блоці управління. Для початку знайдіть місце на платі, на яке подається напруга і виміряйте його значення. Якщо воно дорівнює напрузі в мережі - значить, несправна плата. Перевірте цілісність запобіжника - в цьому вам допоможе прозвонка або мультиметр в її режимі.

4. Якщо запобіжник згорів - проблема в платі, опис діагностики блоку управління гідно циклу статей, але якщо ви слабо розбираєтеся в ремонті електроніки - навряд чи у вас вийде щось зробити. А в іншому поверхневий огляд доріжок плати на перегорання і деталей на пошкодження допоможе знайти несправність. Доріжки потрібно відновити, а деталі замінити. Також несправність може бути в программаторе (селекторі) режиму пральної машини, можуть підгорати його контакти або гнити.

На цьому проблеми з подачею харчування закінчуються. Якщо все справно, а машинка все одно не запускається, значить, проблема в платі, при цьому на ній розташоване джерело живлення, можна перевірити чи є на його виході якась напруга (5В або 12В) якщо напруга є, можливо несправний мікроконтролер або мікросхема пам'яті EEPROM. Вирішити проблеми з пральною машинкою допоможуть https://techservice.vn.ua/uslugi/remont-stiralnyh-mashin.html.

Друга несправність: машинка включається, але не гріється вода, прання йде, або видає помилку, або не запускається

Якщо не гріється вода 90% ймовірності, що проблема в Тене. Щоб перевірити ТЕН візьміть прозвонку і підключіться до його клем, якщо прозвонка НЕ ​​пищить - значить, ланцюг розірвана, тобто перегоріла спіраль нагрівача. Він гріти не буде і його потрібно замінити, також може бути і інша проблема - тен пробило на корпус. В такому випадку можна його замінити.

Опір робочого тена має бути близько 30 Ом, на всіх пральних машинах воно приблизно однаково. Датчика температури - близько 27 кОм, але це сильно залежить від конкретної моделі тена і пральної машини. Ми публікували окрему статтю як замінити ТЕН.

Якщо тен справний, але вода не гріється проблема в ланцюзі нагріву. Потрібно оглянути проводку від Тена до плати, контакти підключення і реле. Опір котушки має бути близько 400Ом. Для діагностики потрібно продзвонити силові контакти, зазвичай в реле є нормально-замкнута і нормально-разомкнутая пара, ось та, що замкнута - повинна прізвисько. Реле досить сильно навантажено, адже через нього протікають струми до 10А.

Переглядів: 4160

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.