Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17116)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2135)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2078)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1786)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1778)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1771)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1755)

Ванільне морозиво з пармезаном (1709)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1735)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1708)

Закуска із запечених баклажанів (1696)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1682)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1636)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1635)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1658)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1642)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1553)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1545)

Баклажан-кебаб в духовці (1534)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1519)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Важливо знати: як вибрати квартиру з обробкою в новобудові
11:20 23.12.2019

Важливо знати: як вибрати квартиру з обробкою в новобудові

Питання того, наскільки якісною буде обробка нової квартири, хвилює багатьох покупців.

Придбання нової квартири з оздобленням - досить приємна опція, адже не потрібно витрачати сили і час на ремонт, а відразу після покупки житла можна заїжджати і справляти новосілля. Втім, хтось вважає для себе доступною лише чорнову обробку - в цьому випадку доведеться зробити ремонт, але зате квартира буде відповідати смакам покупця. Разом з експертами компанії "Забудови в деталях" https://www.building-details.kiev.ua/analyze_document розберемося в тому, яка буває оздоблення, а також, яку ж власне квартиру вибрати.

Які існують типи обробки?

Чорнова обробка - характерна особливість квартири, яка не готова до заселення. В такому житлі можуть бути розведені комунікації, але стіни таких квартир позбавлені будь-якої обробки.

Нерідко, говорячи про таких квартирах, забудовники використовують формулювання «вільне планування». Трактування цього формулювання, втім, може бути різною. В одних випадках мова може йти про повну відсутність міжкімнатних перегородок, в інших - про те, що всі внутрішні стіни все ж якимось чином позначені - присутні на кресленні або викладені невисокою цегляною кладкою.

У квартирах з предчистовой обробкою є всі внутрішні стіни, проведена первинна обробка поверхонь в квартирі, проведені комунікації, встановлено незначну частину - світильники. Заселятися, втім, в таку квартиру все ж не можна - потрібно хоча б поклеїти шпалери або пофарбувати стіни. Такий ремонт здатні зробити багато - здійснити це простіше і дешевше, ніж проводити ремонт з нуля.

Квартири з обробкою під ключ (чистової обробкою) повністю готові до заселення. У деяких випадках там може бути не тільки сантехніка, але і кухонні меблі і навіть побутова техніка.

Яку обробку вибрати?

У кожному з варіантів є свої плюси і мінуси. Чорнову обробку варто вибрати тим, у кого є власна ідея дизайну квартири. В цьому випадку потрібно бути готовим як до тимчасових, так і до грошових витрат - вартість ремонту може обійтися в 10% від ціни квартири.

Предчістовая обробка - своєрідний компроміс. Ремонт можна зробити на власний смак, але при цьому не витрачати час і гроші на чорнові роботи. Такий тип ремонту дозволяє знизити витрати до 10-15% від вартості квартири.

Чистова обробка - варіант з безліччю плюсів. Її вартість можна включити в іпотеку, розподіливши таким чином витрати на ремонт на кілька років вперед. Крім того, покупець, який вибрав квартиру з обробкою під ключ, отримуючи ключі, може в'їхати в придатну для житла квартиру. Важливо, що обробка стає частиною договору пайової участі - на ремонт поширюються ті ж гарантію, що і на весь житловий будинок.

Це, однак, справедливо тільки в тому випадку, якщо обробкою займається сам забудовник. Якщо ж ремонт робить підрядна організація - він буде проводитися тільки після отримання ключів. Вартість такого ремонту включити в іпотеку і в ДДУ не вийде.

Чи якісне буде обробка?

Питання того, наскільки якісною буде обробка нової квартири, хвилює багатьох покупців. Для того, щоб оцінити її якість, варто відвідати демонстраційну квартиру, яку забудовники створюють або в офісі продажів, або безпосередньо в житловому комплексі. Не зайвим буде дізнатися про якість обробки в інших квартирах, побудованих девелопером - про це можна прочитати на численних форумах мешканців, в соцмережах і інших сайтах.

Порівняно новою тенденцією є використання очок віртуальної реальності. З їх допомогою клієнти можуть побачити, як саме буде виглядати їх квартира з тієї чи іншої обробкою.

Якість ремонту багато в чому залежить від оздоблювальних матеріалів, які використовує забудовник. Для ознайомлення з ними теж варто відвідати офіс продажів, щоб побачити, який ламінат, плінтус або шпалери вибрав девелопер.

«За нашими даними, квартири з оздобленням і без користуються однаковою популярністю у покупців, - коментує Марія Литинецка.- Однак обсяг пропозиції первинного житла з готовим ремонтом зростає. При виборі квартири з ремонтом завжди слід консультуватися з фахівцем з опоряджувальних робіт. Йому можна продемонструвати специфікацію або взяти з собою на перегляд демонстраційного варіанта квартири. Тим більше допомога фахівця знадобиться при передачі квартири після завершення будівництва».

Переглядів: 5473

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.