Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17193)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2150)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2090)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1801)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1790)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1786)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1769)

Ванільне морозиво з пармезаном (1728)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1748)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1723)

Закуска із запечених баклажанів (1710)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1693)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1649)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1673)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1647)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1654)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1548)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
12 способів швидко виправити поганий настрій
10:09 29.11.2019

12 способів швидко виправити поганий настрій

На тебе накричав начальник? Перукар зіпсував твою стрижку? Чи не кип'ятися. У такі моменти найважливіше не дати настрою покотитися по похилій і не зробити обставини своїми ж руками ще гірше.

І якщо тобі вже не допомагає класичне «спокійно дорахувати до десяти», то прямо зараз спробуй один із способів екстреного підняття настрою.

Відволікаючись на щось цікаве

Навіть несподівано з'явився приємний запах може дати тобі нові відчуття, які відвернуть тебе від похмурих думок. Навчися повністю відволікатися від усіх переживань і нервування. На 15 хвилин піди з головою в будь-яке інше заняття або хоча б просто погуляй.

Купи щось

Іноді шопінг - це найшвидший і дієвий спосіб поправити зіпсований настрій. Цікавий новий досвід tviynastriy.com.ua приносить радість і новизну в постійну одноманітність буднів. Адже кожного разу купуючи собі що-небудь приємне, ти провокуєш невеликий викид ендорфінів, і він приводить тебе в стан радісного сп'яніння.

Зроби собі масаж

Як стверджують вчені-рефлексологи, багато точки, розташовані на ногах, безпосередньо пов'язані з певними областями головного мозку. Так що наступного разу, коли тобі захочеться рвати на собі волосся, спробуй замість цього скинути туфлі і зробити невеликий масаж. Ретельно розітри пальчики на ногах, потім помасажуйте шкіру між ними. Це трохи заспокоїть твої розхитані нерви. Через стрес настала апатія і втома? Тоді потри точку, яка знаходиться відразу за горбком на передній частині ступні, щоб стимулювати вироблення адреналіну в організмі. Це допоможе тобі підняти настрій.

З'їси м'ятні цукерки

Мало хто знає, що запах м'яти діє на мозок як ароматерапевтический антидепресант. Деякі запахи впливають на ту частину мозку, яка відповідає за емоції. Аромат м'яти допомагає відчути себе посвіжілої, щасливою і повною сил.

Наведи красоту навколо

Одне з найбільш очевидних правил феншуя говорить: якщо твій робочий стіл завалений мотлохом, значить, твоя голова теж. Якщо кожен робочий день починається з виду заваленого паперами столу, то це у кого завгодно викличе стрес - підсвідомо з'являється відчуття «завалу», паніки.

Розбираючи свій стіл і правильно організовуючи офісний простір (благо для цього існує вже безліч пристосувань), ти відчуєш, як поліпшується настрій і в душі запанував спокій.

Приглушити світло

Яскраве електричне освітлення не тільки не допоможе тобі в роботі, але і може стати причиною втоми і головного болю. Щоб позбутися від напруги, іноді досить вимкнути верхнє світло і включити замість нього настільну лампу. А якщо є така можливість, то краще користуватися природним сонячним світлом.

Наплюй і забудь

Природно, якщо постійно згадувати неприємні події, то це тільки погіршить ситуацію. Тому психологи радять в деяких випадках встановлювати собі ліміт на «згадку неприємного». Після того, як відбулася яка-небудь неприємна подія, дозволь собі думати про нього не більше п'яти хвилин. Потім «відпусти». Це набагато полегшить тобі життя.

Полюбуйся природою

Згідно з дослідженнями, опублікованими журналом Американської медичної асоціації, навіть зображення красивих природних ландшафтів і пейзажів може зменшити стрес і знизити кров'яний тиск, а також підняти настрій.

Так що якщо у тебе на робочому місці з вікна не відчиняються запаморочливий вид, то не зайвим буде повісити плакат, скажімо, з видами фіордів Ісландії або африканських саван. Або просто помісти на робочий стіл фото з твого останнього спочинку на море. Пари хвилин концентрації на красивих пейзажах буде досить, щоб заспокоїти твої плавляться мізки.

Дивись на червоне

Різні кольори можуть по-різному впливати на наш настрій. Яскраво-червоний колір підсвідомо налаштовує тебе на пристрасть, ентузіазм і надає з мули.

Так що якщо тобі потрібно підтримувати бойовий стан, то можеш носити одяг, витриману в відтінках червоного. Якщо ж тобі, навпаки, потрібно залишатися спокійною і незворушною, то краще надягти на себе що-небудь синього кольору.

Пограй

Такі ігри, як тетріс або пасьянс «косинка», на твоєму комп'ютері можуть виявитися соломинкою, яка не дасть тобі потонути у вирі зневіри. Десятихвилинну перерву на гру відверне тебе від важких думок, дасть тобі емоційну розрядку і можливість по-новому поглянути на складну ситуацію.

Намалюй свій день

Візьми ручку і папір і намалюй негаразди цього дня у вигляді коміксу або карикатури. Вилий все роздратування і злість на папір, закликавши на допомогу всю свою почуття гумору.

Це допоможе з боку подивитися на ситуацію і, можливо, навіть посміятися над нею. І звичайно, підніме настрій.

12 способів швидко виправити поганий настрій

Переглядів: 3835

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.