Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17111)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2134)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2077)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1785)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1777)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1770)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1754)

Ванільне морозиво з пармезаном (1708)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1734)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1707)

Закуска із запечених баклажанів (1695)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1681)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1635)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1634)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1641)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1552)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1544)

Баклажан-кебаб в духовці (1533)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1518)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Освіта
16:22 07.11.2019

У 2022 році в Канаді має відбутися запуск української ракети «Циклон-4М»

Головний конструктор КБ «Південне» з системного проектування ракет і ракетних комплексів Максим Дегтярьов в одному з останніх інтерв'ю розповів, як просувається програма української ракети-носія «Циклон-4М».

Нагадаємо, в 2017 році канадська компанія Maritime Launch Services (MLS) заявила про намір побудувати стартовий ракетно-космічний комплекс в канадському регіоні Нова Шотландія, який планується використовувати для запусків української ракети «Циклон-4М». До будівництва космодрому вартістю близько $ 150 млн планувалося приступити в 2018 році, а перший запуск повинен був відбутися вже в 2020 році. Але з реалізаціями планів виникла заминка https://yuzhnoye.com.ua/kb-yuzhnoe-uklonyalos-ot-uplaty-nalogov-sud-priznal-degtyare.

Будівництво такого об'єкта зажадало отримання дозволу у місцевих органів влади, а також проведення екологічної експертизи. І лише недавно міністр навколишнього середовища канадської провінції Нова Шотландія Гордон Вілсон дав позитивну відповідь компанії MLS в частині екологічної безпеки на плани будівництва космодрому.

Як заявив Максим Дегтярьов, екологічна експертиза була проведена за участю канадських державних органів, при цьому були ретельно проаналізовані всі можливі фактори ризику. І українські ракетні технології були визнані досить безпечними для екологічної обстановки.

«Було зроблено висновок про допустимість і прийнятності очікуваних рівнів впливу, з огляду на те, що у нас досить чистий процес запуску. Перший ступінь ракети працює на парі гас-кисень, друга - на висококиплячих компонентах палива. У них є ряд переваг, які роблять таке паливо на даному етапі розвитку ракетної техніки незамінним. Воно використовується повсюдно, усіма країнами, що мають подібні технології », - розповів Максим Дегтярьов.

Перевіряючі органи також оцінювали широкий спектр питань, які стосувалися впливу на флору і фауну. Тепер принципові питання вирішені і залишилися лише деталі врегулювання організаційних питань. Тепер компанії MLS належить оформити права на користування земельною ділянкою. Після цього можна буде почати роботи на місці розташування майбутнього космодрому.

З огляду на виниклу затримку з початком будівництва космодрому, змістився і плановий графік першого запуску ракети «Циклон-4М». Тепер в якості цільових термінів називають другу половину 2022 року.

«Ми створюємо проект на ракетний комплекс. Він включає в себе і саму ракету-носій, і наземний комплекс зі всієї вхідної в нього інфраструктурою. Уже розроблений ескізний проект, випереджаючими темпами ведеться розробка конструкторської документації на маршовий двигун першого ступеня, ряд важливих вузлів і агрегатів. Ведеться випуск документації на ракету в цілому, на наземне обладнання », - зазначив Максим Дегтярьов.

Він також додав, що другий ступінь і головний обтічник запозичуються у ракети «Циклон-4», хоча потрібно коректування в частині заміни деяких матеріалів і комплектуючих. Ракета «Циклон-4М» проектується, виходячи з очікуваних потреб ринку. Всі об'єктивні дані вказують на зростання попиту на виведення корисних навантажень на низькі навколоземні орбіти. Тому ракета спроектована таким чином, щоб найбільш оптимально відповідати цій ринковій ніші. Версія «Циклон-4М» є результатом еволюційного розвитку сімейства ракет «Циклон», які показали себе дуже надійними носіями.

«Новий носій успадкував багато технічних рішень, які давно відпрацьовані на практиці, з іншого боку - є багато нових рішень, які відповідають сучасним трендам у розвитку ракетно-космічної техніки», - додав Максим Дегтярьов.

Додатково конструктор зазначив, що російських комплектуючих в ракеті-носії не буде.

Джерело: «Крила»

Переглядів: 4095

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.