Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17111)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2134)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2077)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1785)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1777)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1770)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1754)

Ванільне морозиво з пармезаном (1708)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1734)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1707)

Закуска із запечених баклажанів (1695)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1681)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1635)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1634)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1641)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1552)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1544)

Баклажан-кебаб в духовці (1533)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1518)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Лазерне і струминне МФУ: за і проти
12:11 13.09.2019

Лазерне і струминне МФУ: за і проти

Вибираючи друковане пристрої для офісу, легко заплутатися в різноманітті вибору. Реклама техніки «продає» будь-який апарат, але це ще не означає, що цей пристрій підійде саме Вам.

В першу чергу варто визначитися, які функції Вам потрібні: друк, сканування, копіювання, факс. Друге, що саме і в яких обсягах Ви плануєте друкувати, сканувати і копіювати.

Як правило, потреба офісу зводиться до друку документообігу (накладні, рахунок-фактури, договору), а вдома друкують навчальні матеріали або особисті документи. Ці потреби задовольняють монохромні (чорно-біла) пристрої. Існують два типи друкуючих пристроїв, що розрізняються функціоналом:

1. Принтер підходить для простого перегляду тексту і зображень на паперові носії.

2. МФУ поєднує в собі функції принтера, сканера, копіра і факсу. Чим вище рівень пристрою, тим більшими «пляшками» воно має - додається автоматична двосторонній друк, друк по мережі або з USB, наявність додаткових лотків для паперу, друк на різних типах паперу і багато іншого.

МФУ, однозначно, продуктивніше простого принтера. На прикладі МФУ Epson і Xerox розберемо, чим корисний МФУ сьогодні, на що звернути увагу і які параметри говорять про продуктивність апарату.

Для порівняння обрали струйне Epson Expression Home XP-352 здесь, як приклад МФУ з базовим функціоналом. А лазерне VersaLink B405 Xerox візьмемо, як зразок МФУ з додатковими «пляшками».

Загальні характеристики МФУ від Xerox і Epson:

- А4, монохромний друк;

- Надійність - апарати працюють довго без поломок або несправностей;

- Зручність використання - зрозумілий і простий інтерфейс;

- Компактність - не більше 50 см в ширину і глибину пристрої;

- Однакова чіткість і яскравість відбитків;

- Користувачі можуть легко замінити тонер і чорнило без допомоги фахівця;

- Низька ціна апаратів, тонера і чорнила;

- Низька ціна відбитка.

Ми свідомо вибрали МФУ з різних категорій, щоб Вам зручніше було орієнтуватися в характеристиках і підбирати під свої потреби.

Перша очевидна різниця - тип друку.

Струменеві МФУ друкують шляхом розпилення крапель на аркуш паперу. Чорнило виштовхуються з сопла головки під впливом імпульсу струму, а тривалість імпульсу - кілька мікросекунд, тому перша сторінка у Epson Expression Home XP-352 виходить менш ніж 6 сек. Оскільки картриджем у них є лише поліетиленовий флакон з чорнилом, то фірмові витратні матеріали дешевше, ніж у лазерного VersaLink. Печатающая головка вимагає акуратного і уважного поводження, тому заправка чорнила повинна проходити в строгій алгоритмі згідно з інструкцією. Струменеві МФУ «славляться» засиханням чорнила, але Epson обійшов цей кут. При кожному включенні пристрій Epson випускає краплю для прочищення сопел, та й простий до місяця апарат витримає без труднощів, але в разі паркування головки.

Лазерні БФП друкують шляхом розплавлення розсипчастого тонера на папері. Лазерний друк вважається «сухий», так як в якості барвника використовується тонкий пластиковий порошок (тонер). Безперечна перевага лазерного друку - водостійкість. Лазерний друк можна розділити на 2 основні етапи: нанесення тонера на аркуш паперу і його термозакрепленія в грубці. До недоліків лазерних МФУ відносять високе споживання електроенергії -до 620 Вт в режимі роботи. До переваг відносять високу швидкість друку і витривалість пристроїв. Наприклад, VersaLink B405 друкує стабільно зі швидкістю 45 сторінок в хвилину, а максимальне навантаження в місяць становить 110 000 відбитків.

Після вибору типу друку варто оцінити продуктивність і функціональність пристрою за іншими параметрами. У таблиці 1 виділені основні характеристики, на які варто звернути увагу при виборі МФУ.

МФУ Epson Expression Home XP-352 Вам потрібен, якщо

Ви скануєте, копіюєте і регулярно друкуєте невеликі обсяги документів. Ресурс чорнила МФУ розрахований на 11 000 сторінок.

МФУ Epson щоб мати змогу друкувати на офісному папері (щільність 80-90 гр.). Перевага струменевих моделей - низька вартість самого апарату і відбитка. Апарат компактний, простий і виконує всі базові функції моно-МФУ. Більш того, дбайливо використовує електроенергію - всього 10 Вт. Перша сторінка друку виходить через 6 секунд, але МФУ не підтримує автоматичну двосторонню печатку.

Epson Expression Home XP-352 копіює і сканує неквапливо, але з високим розширенням в 1200x2400 dpi. Сканер оснащений пристроєм автоподачі оригіналів ємністю на 30 аркушів.

Струминне МФУ підходить скоріше для індивідуального або домашнього використання. Або для регулярного друку не більше 350 сторінок в день.

МФУ VersaLink B405 Вам потрібен, якщо

Ви скануєте, копіюєте і друкуєте великі обсяги документів (потоковая друк). Максимальне навантаження в місяць - 110 000 сторінок, що в 10 разів більше, ніж у МФУ Epson Expression Home XP-352.

Перевага лазерних моделей - висока продуктивність зі збереженням скОрост друку і якості відбитка, що важливо при потокової друку документів. Пристрій оснащений функцією автоматичної двосторонньої друку, яка необхідна для друку звітів, договорів, первинної документації та економії паперу. До речі, МФУ VersaLink B405напечатает і первинну документацію, обкладинки для звітів, грамоти, дипломи та багато іншого завдяки можливості роботи з папером різної щільності (аж до 220 гр.). Плюс, тонер в лазерному принтері не зіпсується і не засохне, якщо Ви не будете друк 2 (3,5,7 ..) місяця.

Крім копіювання і сканування МФУ оснащено факсом. Копіює МФУ зі швидкістю 45 листів в хвилину, а сканує ще швидше - 53 листа в хвилину. До речі, апарат оснащений функцією кольорового сканування, що дозволить сканувати документи з підписами і печатками та інші кольорові зображення.

Лазерне МФУ Xerox використовується переважно в офісах на групу користувачів з потребою друкувати багато, регулярно.

На прикладі двох МФУ ми наочно показали, наскільки різні потреби можуть задовольнити пристрою.

Ми розповіли, що на наш погляд струменеві моделі підходять для домашнього користування або для виведення на друк до 350 аркушів в день, коли швидкість не важлива. Можливості МФУ VersaLink B405 набагато ширше (від двосторонньої автоматичної друку до високої швидкості друку і сканування; від кольорового сканера до збереження високої якості при безперебійній роботі), але ціна апарату вище на 30%.

При виборі керуйтеся тільки своїми потребами і досвідом надійного постачальника.

Переглядів: 3913

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.