Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17178)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2149)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2089)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1799)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1789)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1784)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1768)

Ванільне морозиво з пармезаном (1724)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1747)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1722)

Закуска із запечених баклажанів (1709)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1692)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1648)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1672)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1646)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1653)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1563)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1559)

Баклажан-кебаб в духовці (1547)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1532)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Освіта
Як швидко запам
13:56 08.08.2018

Як швидко запам'ятовувати інформацію і здати екзамени

Жахають обсяги інформації, які треба запам'ятати і зрозуміти до майбутнього іспиту? Чи вважаєте, що у вас погана нерозвинена пам'ять? Чи користуєтеся напоминалками - стікерами або закладками, щоб запам'ятати урок? Напевно, ви просто ніколи не задавалися питанням про те, що таке пам'ять, як можна використовувати її можливості. Насправді, протягом життя людина використовує лише малу частину пам'яті, хоча запам'ятовує все, що бачить, чує, відчуває ...

Часом важко знайти час на усі справи і зосередитися саме на підготовці до екзаменів. Можна звичайно заказать дипломную работу, купить дипломную, заказать магистерскую работу... Так можна заказать дипломную работу тут, це просто у сучасному світі.

Але якщо хочеться самому - попрацюймо над собою!

Треба враховувати свої особливості мислення

Хто ви - емпірик, візуальщік або аудіал? Як вам простіше запам'ятовувати: коли ви чуєте інформацію (аудіал), бачите (візуальщік) або записуєте (емпірик)? Знання своїх особливостей реально допомагає у виборі способів запам'ятовування, оскільки це основа вашого мислення. Для емпірик вкрай важливо прописувати інформацію, тому для підготовки до будь-якого іспиту знадобиться безліч блокнотів з відривними листочками, великих листів або зошитів з листами А4. Прописуючи інформацію, людина з емпіричними даними поєднує всі зі своїм переживаннями, подіями, тому, чим більше буде таких «зв'язок», тим простіше буде запам'ятати необхідну інформацію.

Візуальщікам необхідно бачити інформацію, тому безліч записок з потрібною інформацією допоможуть підготуватися. Причому, можна використовувати як готові записи - роздруківки, так і написані від руки, що «включає» моторну пам'ять. Розклеївши записки по кімнаті. Де ви готуєтеся до заліку або іспиту, ви значно прискорите запам'ятовування.

Аудіали чудово запам'ятовують усне мовлення, тому для них відмінною підмогою для швидкого запам'ятовування буде диктофон, на який можна наговорювати матеріали, а потім слухати в будь-якій обстановці. Для аудиалов не має значення обстановка, майже всі вони можуть запам'ятовувати інформацію, будучи в метро і навіть в торговому центрі, здійснюючи покупки. Але оскільки весь обсяг інформації неможливо заново прослухати, як лекції, доведеться серйозно подсократить книжковий курс, усікти його до прийнятних розмірів.

Загальні способи для швидкого запам'ятовування

Обов'язково: хороший сон, смачне харчування і прогулянки або спортивні пробіжки. Не думайте, що «вкрадені» від сну або їжі два-три години вас виручать, і підготовка піде краще. Людський організм, як будь-який інший механізм, потребує відпочинку і харчування, і чим правильніше буде ваш режим підготовки, тим успішніше ви здасте свій іспит

Говоріть вголос те, що вчіть! Це підвищує рівень запам'ятовування на 10%, але тільки в разі обдуманого «говоріння». Промовляти інформацію слід голосно, виразно і з розумінням. Безглузде повторення нічого не дає, тільки витрачає ваші сили. Іноді для збільшення експресивності запам'ятовування, особливо важливі слова, фрази, правила говорите з рухами - підстрибуваннями, кроками. Жестикулюйте, якщо відчуваєте, що це допомагає запам'ятовувати, говорите за «двох» - викладача і студента, відповідайте на питання. Припустимо все, що збільшує швидкість запам'ятовування.

Існує думка, що погані звістки або події запам'ятовуються чіткіше і сильніше, тому в «пікових» ситуаціях можна застосувати метод «від зворотного»: запишіть найнеприємніші події, які відбулися недавно в вашому житті, і відразу після цього починайте заучувати найбільш важку для вас інформацію . Зрозуміло, ця інформація буде «піднімати» за собою і неприємні спогади, зате запам'ятається вона швидко і міцно

Для перевірки запам'ятовування, запишіть правило або главу досліджуваного предмета на папері, потім зафарбуйте по половині кожного слова штрихом. Примусьте себе згадати текст цілком, а потім залишайте не заштрихованими тільки перші літери слів, і знову повторіть текст повністю. Така перевірка дає 90% -ве запам'ятовування навіть найскладніших предметів, зрозуміло, якщо ви до цього постаралися зрозуміти главу.

Переглядів: 4589

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.