Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17021)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2114)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1762)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1748)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1737)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1687)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1674)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1666)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1619)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1626)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1528)

Баклажан-кебаб в духовці (1512)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1499)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
19:46 12.08.2019

Сезонна праця в Польщі: як влаштуватись легально?

Переважно у літній час на роботу за кордоном потрібно більше працівників, ніж у інші сезони. Саме тому у літній час найпростіше знайти хорошу роботу в ЄС, у тому числі й у Польщі. Найбільш вигідний варіант для українців – це саме працевлаштування в Польщі, адже тут нема жорстких вимог до працівників, тут хороші зарплати та умови праці. Знайти хорошу вакансію та відкрити робочу візу в Польщу вам допоможуть знайти у кадровій агенції Віза Про. Також У Польщі можна без проблем влаштуватися без знання мови, а порозумітися з самими поляками – не проблема. Сезонна паця – це хороша змога зрозуміти: підходить вам працевлаштування за кордоном, чи ні. І чи хотіли б ви продовжувати заробляти у іншій країні. Такий варіант праці підходить і для тих людей, які їдуть самі, і для сімейних пар. А від роботодавців щороку надходить все більше пропозицій.

Сезонні вакансії

Де зазвичай пропонують влаштуватися польські роботодавці? Якщо мова йде про сезонне працевлаштування в Польщі, тоді це:

  • сільське господарство;
  • туризм;
  • будівництво;
  • сфера обслуговування: готелі, ресторани та кафе.

Звичайно, найбільше вакансій на роботу в Польщі влітку пропонують саме у сільському господарстві, де потрібні робітники для збору урожаю. Це малина, полуниця, лохина, яблука, гриби, помідори, огірки та ін. Пропонується працювати і на свіжому повітрі, і у теплицях.

Також відкривається чимало вакансій у сфері обслуговування: потрібні офіціанти, кухарі, помічники кухарів, пекарі, гіди, супроводжуючі у сфері туризму та інший персонал. Більш активно запрошують співробітників і у сферу будівництва.

Які умови пропонують працівникам? У більшості випадків роботодавці пропонують 8-ми або 10-тигодинний робочий день. Оплата проводиться або погодинно, або залежно від виробітку. Якщо мова йде про сільське господарство, то найчастіше праця тут оплачується залежно від зібраного урожаю. Чим довше є змога працювати, тим вищою буде оплата. Зазвичай робочий тиждень триває 6 днів, це також хороша можливість для додаткового заробітку. Завдяки працевлаштуванню в Польщі можна добре заробити – біля 2,5-3 тис злотих і більше за місяць «чистими». Працівників забезпечують усім необхідним, у тому числі й уніформою, якщо вона є на підприємстві.

Більшість роботодавців пропонують житло, у тому числі й безкоштовне. Будьте налаштовані, що жити потрібно буде у кімнатах гуртожиткового типу, тобто десь вчотирьох. Але такі помешкання дають змогу суттєво зекономити на проживанні, адже орендувати квартиру за кордоном не дуже дешево.

Як влаштуватись легально?

Перш за все, варто знайти хорошу кадрову агенцію та звернутись до неї за допомогою. Фактично, це єдиний варіант влаштуватися офіційно та без усіляких ризиків.

Наступний етап – підбір вакансії згідно ваших побажань. При виборі обов’язково уточнюйте, чи пропонує роботодавець житло, та яку оплату ви будете отримувати.

Далі вам потрібно влаштуватися по контракту, отже ви підписуєте цей документ з роботодавцем, попередньо узгодивши усі нюанси. У кадровій агенції допоможуть перевірити контракт, після чого ви його зможете підписати.

Обов’язків етап – відкриття робочої візи в Польщу. Це не займе багато часу, а ви будете впевнені, що легальне перебування і працевлаштування в Польщі відбудуться без ризиків. Далі відбувається безпосередній від’їзд до місця роботи.

Переглядів: 3432

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.