Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16754)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2050)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2027)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1718)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1711)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1698)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1699)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1672)

Ванільне морозиво з пармезаном (1637)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1661)

Закуска із запечених баклажанів (1629)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1628)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1586)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1581)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1600)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1595)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1498)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1476)

Баклажан-кебаб в духовці (1471)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1458)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Краще висвітлення барної стійки
21:49 03.06.2019

Краще висвітлення барної стійки

Спочатку бар - це атрибут питного закладу, яке і отримало своє ім'я від цієї самої стійки. Бари в Америці обзавелися стійками за часів золотої лихоманки 18 століття. Плита з каменю або товстого дерева відділяла бармена від залу і давала йому укриття на випадок перестрілки або летить в голову посуду і меблів.

Лихі часи в Штатах пройшли, а стійки так і залишилися в кожному барі. Пізніше вони перекочували і в будинку простих американців, потім європейців.

Сьогодні з ЛДСП, дерева, пластика, каменю і навіть зі скла може бути виготовлена ​​барна стійка. Розміри, форми і навіть різний функціонал відрізняє їх один від одного.

Барні стійки сьогодні присутні не тільки у відповідних місцях розважального характеру, а й на домашніх кухнях. Нехитрий предмет меблів дає масу переваг власникові будинку, за умови, звичайно, що габарити кухні дозволяють розмістити стійку. Проте як і раніше головними місцями, де встановлена ​​барная стойка для кофейни, вважаються власне бари, а також ресторани і клуби.

Продумати освітлення для барної стійки - одна з найважливіших задач, від якої залежить не тільки настрій відвідувачів, але і працездатність бармена. Адже йому доведеться проводити тут всю робочу зміну, при цьому необхідно дотримуватися граничної уважність, щоб нікого з відвідувачів не обділити увагою.

Що підібрати для барної стійки

У класичному варіанті близько барної стійки повинен панувати якийсь напівтемрява, ненав'язливий світло, який дозволяє клієнтам закладу відволіктися від турбот і проблем, і повністю віддатися відпочинку. Тому, безумовно, світло тут не повинен бути яскравим, ріжучим очі, а навпаки - створювати розслаблюючу атмосферу. Однак, з іншого боку, не можна забувати, що тут працює бармен, в завдання якого входить не тільки змішування напоїв, але і підрахунок виручки і видача здачі клієнту. Відповідно, він повинен добре бачити і грошові купюри, і скільки в пляшках залишилося напоїв. Виходячи з цього, випливає простий висновок - освітлення барної стійки повинно бути комбінованим. Тобто, кажучи простіше, з боку клієнта повинен бути один джерело світла, а з боку бармена - інший.

Для освітлення барної стійки з боку клієнта можна застосовувати і загальне світло із залу, якщо приміщення невелике. Якщо ж це ресторан, і світло від головної люстри просто не дістає до бару, то в якості додаткових освітлювальних приладів варто встановити настінні світильники або світлодіодне підсвічування самої стійки, в разі, коли це не суперечить інтер'єру закладу.

Освітлення з боку бармена може бути також комбінованим, наприклад, підсвічується стійка, і окремо висвітлюється робоча зона. Для освітлення стійки можна також застосувати світлодіодне підсвічування. При правильному розміщенні та достатньої потужності, вона цілком зможе охопити і простір з боку відвідувача. Для освітлення робочої зони оптимальним варіантом є підвісні світильники, наприклад. Їх дизайн цілком буде гармоніювати з інтер'єром бару, при цьому такі прилади дають хороший, і в той же час, не надто яскравий концентрований світло. Раціональніше встановити 3 або навіть 4 підвісних світильника, щоб кожна ділянка робочої зони знаходився у бармена на увазі. Не можна забувати, що серед відвідувачів трапляються непорядні люди, які не пропустять нагоди вкрасти що-небудь з-за стійки.

Переглядів: 3666

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.