Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17112)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2134)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2077)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1785)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1777)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1770)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1754)

Ванільне морозиво з пармезаном (1708)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1734)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1707)

Закуска із запечених баклажанів (1695)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1681)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1635)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1634)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1641)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1552)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1544)

Баклажан-кебаб в духовці (1533)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1518)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Власний бізнес. Відкриваємо спеціалізований рибний магазин
10:13 21.05.2019

Власний бізнес. Відкриваємо спеціалізований рибний магазин

У наш час галузь маленьких рибних магазинів дуже швидко розвивається і наша стаття актуальна всім, хто в пошуках свіжої теми для власного бізнесу. Якщо Ви плануєте починати власний торговий бізнес - Вам пощастило, цей матеріал для Вас.

На що звернути увагу при відкритті невеликого магазину і які питання радимо обов'язково опрацювати?

У торговому бізнесі найважливіше - це місце. Якщо, наприклад, у Вас на районі мережевий мегамаркет не близько, а невеликих спеціалізованих магазинів поблизу також немає - тоді рекомендується сміливо відкривати Вашу торгову точку.

Крім розташування торгової точки, ключовим фактором прибутковості вироблено правило: якісний асортимент + справедлива ціна і в добавок клієнтоорієнтований сервіс. У поєднанні з прохідним місцем це неминуче принесе успіх справі і дасть окупність в один-два роки.

Які ж фінанси потрібні на початку? Основні витрати можна розділити на групи:

- оренда приміщення

- ремонт приміщення

- холодильне обладнання для бізнесу

- спеціалізована меблі

- зарплата продавцям

- податки.

Для середнього спеціалізованого рибного магазину сума складе в межах 4000-5000 у.о.

Коли Ви вперше запускаєте власний магазинчик, то напевно виникає проблема: а з чого все таки починати. Найголовніше - це місце розташування і асортимент торгової точки. Якщо це місцерозташування з невисокою жвавістю, то практично будь-який формат буде провальним. Або ж якщо в хорошому місці відкрити магазинчик, з товаром, який є в уже існуючих супермаркетах поблизу.

Для невеликої торгової точки риби підійде приміщення не більше 80 м2. Є варіанти поміститися навіть на 40-50 квадратних метрах, але це актуально для приміщень зручної форми і з мінімумом обладнання. Магазин варто обрати в населеному районі, де не маленька щільність майбутніх покупців.

Варто також подивитися і на трафік людей, які проходять або їдуть поруч. Природно в ідеалі, ваша торгова точка знаходиться недалеко від зупинки, або ж біля пішохідної стежки до зупинки громадського транспорту, школи або інших точок зосередження людей.

Обов'язкові папери, що потрібні для старту Вашого магазинчика

Найперше - це реєстрація як підприємця (для невеликого рибного магазину це кращий вибір). Коли це виключно рибний магазинчик, де додавання в асортимент спиртних напоїв і цигарок не планується, в такому випадку рекомендуємо визначити податкову звітність - єдиний податок. Ця форма найменш складний тип контролю, який забирає найменше знань і сил. За часом реєстрація підприємця - це зараз займає всього один день.

Крім цього необхідно оформити дозвіл на діяльність від пожежної служби та санстанції. Ці папери не такі швидкі за часом отримання і необхідно очікувати щонайменше 2 робочих тижні, це при тому, що все у Вашій торговій точці правильно виконане з точки зору норм законодавства (найчастіше, якщо приміщення вже раніше призначалося під магазин, орендодавець має досвід у всіх нюансах).

Що продавати?

Вітаємо, Ви знайшли класне розташування, вибрали концепт магазина, але настала пора спланувати який конкретно продукт виставити на вітрину. Для цього необхідно виконати аналіз найближчих спеціалізованих магазинів і мегамаркетів. Зробити план їх рибних продуктів і цінової політики по основним типам товарів, за якими Ви плануєте повторюватися. На підставі даного аналізу варто явно враховувати їх слабкості і з'ясувати, чим дана торгова точка стане вигідно виділятися і чим залучати клієнтів.

І навіть якщо Ви все вкрай ретельно проаналізували, очікуйте, що кінцевий вибір очевидно за відвідувачем. Через це на старті не купуйте великої кількості продуктів і чекайте коригування своїх варіантів товару.

Яка маржа в рибному магазині?

Націнка визначається від вибору постачальників у Вашому населеному пункті і від кількості прилеглих супермаркетів. Діапазон націнки може варіюватися в 15-50%. При цьому, радимо знати, що є якірні типи продуктів, які користуються великим попитом і на них конкуренція як правило найбільш висока. На ці види товарів варто встановлювати найменшу надбавку, щоб прив'язати постійного відвідувача і не відлякати його ціною. При цьому на більш унікальні товари рекомендуємо ставити націнку в рази вище.

Дуже хочеться щоб, ці невеликі поради надихнули Вас на конкретні справи і у Вас в будь-якому випадку все вийде!

Переглядів: 4732

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.