Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17113)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2135)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2078)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1786)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1778)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1771)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1755)

Ванільне морозиво з пармезаном (1709)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1735)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1708)

Закуска із запечених баклажанів (1696)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1682)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1636)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1635)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1658)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1642)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1553)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1545)

Баклажан-кебаб в духовці (1534)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1519)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
Магазин радіаторів опалення: Який радіатор купити
10:41 06.03.2019

Магазин радіаторів опалення: Який радіатор купити

Найбільш звичним для міських об'єктів є центральне опалення за допомогою гарячої води, що надходить в будинку та нежитлові будівлі по трубах від місцевої котельні. Схожу систему використовують і заміські селища, дачні кооперативи, підприємства і т.п.

Активно системою водяного опалення користуються і власники власних будинків, тільки гаряча вода надходить не від центральної системи, а від індивідуального опалювального котла. Для того, щоб забезпечити тепло в кожній кімнаті квартири або будинку, в кожному приміщенні будівлі необхідно крім прокладки труб опалення встановити і, так звані, радіатори, ті самі батареї, до яких ми всі звикли. Прогрес не стоїть на місці і на зміну радянським іржавим батареям з'являються красиві, сучасні та надійні радіатори опалення різної форми, габаритів і потужності https://allrad.com.ua/.

Найчастіше проводять заміну радіаторів в процесі косметичного або капітального ремонту. Для того, щоб вибрати і купити нові радіатори, необхідно розрахувати яка теплова потужність радіаторів і яка кількість знадобляться для повноцінного опалення квартири, офісу, будинку і т.д.

Також необхідно врахувати особливості Вашої опалювальної системи (тиск, температура і хімічний склад теплоносія і т.п.) і з'ясувати які саме види опалювальних приладів Вам підходять.

Радіатори опалення розрізняються:

по типу:

- секційні

- панельні

за матеріалом:

- алюмінієві

- біметалічні

- чавунні

- сталеві

Розрахунок потужності радіатора:

В першу чергу, необхідно з'ясувати площу приміщень, а також їх особливості (висота стель, велике скління, якість віконних рам, перший / останній поверх, кутова розташування кімнат і т.п.), адже це буде впливати на розрахунок. Для стандартних приміщень (одне звичайне вікно, одні двері, стелю висотою близько 3 м, не перший поверх і не кутова кімната) необхідно від 90 до 125 Вт на 1 кв.м площі. Якщо, наприклад, стелі вище стандартних, або якщо в кімнаті два вікна, а також якщо приміщення знаходиться над підвалом або кутова, то потужність радіаторів необхідно збільшувати. Якщо ж у вікнах встановлені пластикові склопакети, або будинок добре утеплений зовні, або якщо стелі мають висоту менше 3 м, то потужність радіаторів можна зменшити на 10-20%.

Також важливий такий параметр як температура теплоносія в системі опалення. Стандартною вважається температура теплоносія близько 70 ° C, відповідно, при температурі, що відрізняє від 70, потужність слід збільшити або зменшити на 15-18% на кожні 10 ° С різниці. Наприклад, при температурі теплоносія 50 ° C потужність потрібно збільшити в 1,3-1,5 рази. Уточнити температуру теплоносія, а також величину робочого тиску в системі опалення можна в місцевому ДЕЗе. Дізнатися величину робочого тиску необхідно, адже різні види радіаторів розраховані на різний максимальний тиск.

Наступним етапом необхідно визначитися з розмірами і розташуванням радіаторів, з'ясувати діаметр підвідних труб, відстань між ними і особливості підводки (прихована / відкрита, підведення з підлоги, ззаду зі стіни, зверху, збоку і т.д.). Це необхідно не тільки для вибору самих радіаторів, а й для придбання комплектуючих для монтажу і підключення.

Радіатори опалення, незалежно від їх типу і матеріалу, бажано встановлювати під вікном, щоб холодне повітря від вікна блокувався теплим повітрям від радіатора. Якщо ж закрити опалювальний пристрій декоративною панеллю або гратами, то при цьому може загубитися значна кількість тепла.

Для правильної установки радіатора навколо нього повинно бути достатньо простору для руху повітря: до підлоги - 70-100 мм, до стіни - 30-50 мм, до підвіконня - 100-150 мм, в іншому випадку ефективність роботи радіатора буде знижена на 10-15 %. Для максимально точного розрахунку потужності приладів можна звернутися до наших консультантів. Також фахівці завжди підкажуть які радіатори кращі для використання в вашому конкретному випадку.

Види радіаторів:

Секційні радіатори складаються з окремих частин (секцій), скріплених між собою механічним чином. Кожна секція має свою потужність, а потужність всього пристрою залежить від кількості секцій. Такі радіатори можуть виготовлятися з чавуну, алюмінію, сталі.

Панельні радіатори представляють собою єдиний корпус, виготовляються з низьковуглецевої сталі з підвищеною корозійною стійкістю і покриваються порошковою емаллю.

Алюмінієві секційні радіатори

Пристрій і матеріал: алюмінієві секції литі під тиском або екструзії (складаються з трьох частин, герметично з'єднаних; часто відразу формуються в блок по кілька секцій).

Кожна секція має верхній і нижній колектори, пов'язані вертикальним каналом, а також ребра, що створює конвекційні потоки повітря уздовж секції. Секції скріплюються сталевими ніпелями і з'єднання герметизуються прокладками зі спеціальних водостійких матеріалів. лицьова поверх ність зібраного радіатора практично суцільна, так що корпус виглядає привабливо, але при цьому має відмінне тепловипромінювання. У верхній частині радіатора передбачені воздуxоотводние віконця.

Параметри тиску: різні варіанти радіаторів як з тиском до 6 атм., Так і до 10-30 атм.

Переваги: висока тепловіддача, елегантний дизайн, невелика вага і глибина (80-100 мм), можливість індивідуального підбору кількості та розмірів секцій.

Недоліки: підвищені вимоги до теплоносія (алюміній вступає в реакцію з агресивним теплоносієм), схильність внутрішньої корозії (при наявності в системі труб або інших деталей з металів-антагоністів), необхідність установки автоматичного клапана для спуску повітря (через активного освіти водню в процесі експлуатації).

Область застосування: міські та заміські об'єкти з нейтральним теплоносієм в системі опалення

Це легкі і цікаві за зовнішнім виглядом радіатори з хорошою тепловіддачею (наприклад, італійські радіатори Royal Optimal або алюмінієві радіатори Global ISEO). Без складнощів підбираються під необхідну потужність (шляхом приєднання потрібної кількості секцій) і габарити (великий вибір секцій різної висоти і ширини, можна сформувати радіатор під наявну нішу, простінок і т.п.).

Біметалеві секційні радіатори.

Пристрій і матеріал: в принципі вони подібні конструкцією з алюмінієвими, але мають основна відмінність - сталеві провідні канали в алюмінієвими ребрами. Існують два варіанти: або сталевий зварний каркас заливається в алюміній, або сталевими трубками посилюються тільки внутрішні вертикальні канали.

Такий пристрій покликане максимально усунути проблеми алюмінієвих радіаторів - вода практично не контактує з алюмінієм, тому радіатор витримує солідне робочий тиск, не виділяється водень і можливе використання більш агресивного теплоносія.

Параметри тиску: робочий тиск до 35 атм, обпресувальний - до 52,5 атм

Переваги: висока тепловіддача, робота з дуже високим тиском в системі опалення, стійкість до гідро-і пневмоударам, відсутність виділення водню, робота з помірно агресивною теплоносієм.

Недоліки: менша тепловіддача однієї секції, більш висока ціна

Область застосування: міські житлові та нежитлові об'єкти з високим тиском в системі опалення

Як уже зазначалося, такі радіатори уникають недоліків алюмінієвих пристроїв, тому мають більш широкий діапазон застосування, зокрема, придатні для систем опалення з нестійким або стабільно високим робочим тиском, а також із забрудненим або агресивним теплоносієм. У порівнянні з чавунними радіаторами, біметалічні мають більш привабливий (наприклад, італійські радіатори Royal Biliner або біметалічні радіатори Global Style Extra), сучасний і ергономічний дизайн, а й більш високу вартість.

Сталеві панельні радіатори

Пристрій і матеріал: низьковуглецевий сталь з підвищеною корозійною стійкістю, покрита порошковою емаллю; єдиний корпус, в якому 1, 2 або 3 панелі зварені із сталевих листів (товщина від 1,1 до 1,25 мм). У них заздалегідь відштамповані поглиблення для проходу води. З тильного боку панелі приварюються П-подібні ребра-виступи для збільшення конвекції повітря. Розрізняють два види панельних радіаторів - з боковим та нижнім підключенням. В останньому варіанті в радіатор вбудований термостатичний вентиль для установки терморегулятора.

Параметри тиску: робочий тиск від 6 до 8,7 атм, обпресувальний - до 13 атм

Переваги: висока тепловіддача, різні типорозміри, сучасний ергономічний дизайн, можливість установки термостатів для автоматичної роботи, розумна ціна.

Недоліки: не можуть працювати при високому тиску, погано переносять злив теплоносія з системи і гідроудари, чутливі до забрудненого теплоносія, відкритим системам опалення та окремими матеріалами труб.

Область застосування: індивідуальне котеджне і малоповерхове будівництво, при наявності автономного теплового пункту - будівлі будь-якої поверховості.

Переглядів: 5811

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.