Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17226)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2155)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2095)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1807)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1794)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1792)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1772)

Ванільне морозиво з пармезаном (1733)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1751)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1727)

Закуска із запечених баклажанів (1713)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1697)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1652)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1680)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1651)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1661)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1567)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1563)

Баклажан-кебаб в духовці (1554)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1537)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Освіта
14:19 24.01.2019

Плюси навчання за кордоном.

Навчання за кордоном дає великі вигоди. До його плюсів можна віднести диплом міжнародного класу і можливість в майбутньому працювати за кордоном. Не варто забувати і про престижність такого навчання.

Студент, який навчається в іншій країні, має можливість багато подорожувати. Наприклад, навчаючись в одній з країн Європи, можна легко без оформлення візи побувати в багатьох інших - відстані там невеликі, і країни пов'язані Шенгенською договором.

Перебуваючи в середовищі, де іноземна мова використовується повсюдно, можна досконально вивчити його на практиці і вільно спілкуватися.

Також у іноземних студентів є унікальна можливість вивчити особливості побуту і культури інших країн «вживу», поповнити свій культурний багаж.

До чого потрібно бути готовим?

Але далеко не всі так райдужно. Їдучи на навчання в іншу країну, потрібно бути готовим і до деяких незручностей.

Багато важко переживають розлуку з рідними, навіть навчаючись в іншому місті. У чужій країні туга по дому буде у багато разів сильніше.

Доведеться також пройти довгий період соціальної адаптації. У вас з'явиться нове коло спілкування, нові умови проживання, харчування та розпорядку дня.

Не варто забувати також про медичне обслуговування - за кордоном для його отримання потрібно мати страховку. Доставляють також масу незручностей різні бюрократичні перешкоди.

При виборі країни для навчання всі абітурієнти, як один, роблять одну помилку - вони починають думати про те, як будуть прогулюватися по Єлисейських полях або фотографуватися на тлі Біг Бена - одним словом, мріють про життя в певній країні. Але потрібно думати в першу чергу про те, де дають відмінну підготовку за обраною вами спеціальністю. Ви їдете в першу чергу вчитися - і не потрібно забувати про це.

Якщо викладання на високому рівні за обраною професією ведеться в Чехії, а ви все життя мрієте жити у Франції - їдьте до Чехії. Якщо ви здобудете гарну освіту, то зможете поїхати жити і до Франції. Але для початку потрібно стати хорошим фахівцем і отримати диплом!

При виборі конкретного ВНЗ зверніть увагу на те, чи є у них квота для іноземних студентів, і як ставляться до знання мови. Можливо, вам доведеться пошукати інший заклад або ж підтягти свою англійську / французьку / італійський.

Уточніть також, чи зможете навчатися тут за обраним управління, і який статус буде у вашого диплома.

Популярні напрямки.

Одним з найпопулярніших напрямів була і залишається старенька Європа. Європейські країни мають одні з найвищих показників рівня життя і якості навчання. Тут знаходяться найстаріші і престижні університети світу, вчитися в яких таємно мріє кожен.

Для навчання в таких країнах, як Чехія, Польща і германію навіть не обов'язково вчити іноземну мову - у багатьох вузах тут викладають російською мовою.

У більшості ВНЗ лекції ведуть англійською, деякі державні установи можуть запропонувати тут же, на місці, пройти мовні курси загальною тривалістю 100 годин.

Ви не будете дуже далеко від своєї сім'ї, навчаючись в Європі - перельоти займають буквально кілька годин.

Що ще вабить сюди студентів - це можливість об'їхати без додаткового оформлення візи багато країн і побачити відомі всьому світу пам'ятки своїми очима.

Система освіти Австрії

Австрійці йдуть в школу в шість років і навчаються 9 років. Спочатку чотири роки вони займаються в початковій школі (Volksschule). Після закінчення діти вибирають один з двох типів шкіл: основну - (Hauptschule), де навчаються ще п'ять років, або середню загальноосвітню, в якій потрібно вчитися вісім років. Можна також вступити до більш престижну гімназію (Allgemeinbildende Hoehere Schule, AHS / Gymnasium), але це нелегко - в країні налічується всього близько 320 гімназій, де навчається 360 тис. Учнів.

Навчання в Hauptschule орієнтоване на подальше професійну освіту, хоча здатним учням надається можливість перейти в гімназію. Математика, німецький та іноземна мови вивчаються за програмами трьох рівнів складності. Лише вивчення цих дисциплін на вищому рівні дає право продовжити освіту в гімназії.

Гімназія (класична і реальна) - більш престижний тип школи, закінчення якої дає право вступати до університету. При схожості навчальних планів навчання в гімназії більш фундаментально, велика кількість годин відводиться на вивчення сучасних іноземних та класичних мов. Високий рівень знань забезпечують викладачі - випускники університетів. Навчання в повних середніх загальноосвітніх школах завершується іспитом на атестат зрілості.

В якості альтернативи державним школам виступають приватні, так звані "вільні" школи https://karandash.ua/school-education/austria/. Досить широко представлені вальдорфские школи, в основі педагогічної концепції яких вчення Рудольфа Штайнера про виховання вільної особистості, розвитку творчих почав і "пробудженні" прихованих природних задатків. Велика роль в програмах цих шкіл відводиться естетичному вихованню дітей. Навчальний рік триває з жовтня по червень.

Німеччина

Тут можна безкоштовно навчатися за напрямками балакавріата і магістратури. При цьому ви можете вчитися як на німецькому, так і англійською.

Але приготуйте 10 000 євро для проживання, оформлення страховки і візи для навчання.

Вступні іспити тут здавати не потрібно - важливо зібрати і перевести необхідні документи і добре знати мови.

Всі німецькі студенти мають право навчатися та працювати одночасно - так що у вас є унікальна можливість отримати досвід і трохи покрити свої витрати на навчання.

Сюди їдуть здобувати освіту в сфері ІТ і точних наук.

Франція

Ця країна не потребує проходження багатьох бюрократичних процедур, але попросить здати тест на знання мови і вступні іспити. Якщо ви добре володієте французькою, то зможете вчитися в державному університеті абсолютно безкоштовно. Ось чому вчитися тут так люблять іноземці. Потрібно тільки заплатити вступний внесок в розмірі 200-400 євро.

Але підготовку до навчання тут потрібно почати за рік до вступу - вибрати ВНЗ, перевести документи, скласти іспити і вести довгу переписку з адміністрацією університету чи інституту.

Якщо ви вчините, то будете рівні в правах з французькими студентами - тобто можете розраховувати на житло, стипендію та інші соціальні пільги.

Сюди їдуть вчитися управлінню і економіці, а також точних наук.

Англія

Тут, як і у Франції, потрібно буде показати своє знання мови, а також пройти профільне тестування.

Будь-хто може вчинити в елітний ВНЗ в цій країні і отримати диплом, який високо цінується у всьому світі.

Ціни на навчання тут досить високі - в рік потрібно від 10 до 15 тисяч фунтів стерлінгів. Але вчитися тут дуже престижно, і підготовка дається відмінна.

Італія

У цій країні в багатьох вузах діють пільгові програми. Багатьох студентів відлякує величезний список документів, потрібних для отримання навчальної візи - але все насправді дуже реально зібрати.

Система освіти в цій країні дуже відрізняється від нашої. Тут до ВНЗ ви не вступите, якщо вам не виповнилося 18 років.

Зверніть увагу, що не можна відправити документи відразу в кілька ВНЗ - так що з містом і навчальним закладом потрібно визначитися заздалегідь. Переведіть атестат та інші документи на італійський, заповніть анкету в посольстві.

В Італії є і приватні, і державні університети. У державному навчання обійдеться не більше 800 євро в рік. Але тут дорогі підручники - можуть коштувати від 20 до 70 євро.

Найкращий університет - це університет Болоньї, куди з'їжджаються на навчання не тільки іноземці, а й самі італійці з усіх кінців країни.

В Італії добре готують дизайнерів, архітекторів, лікарів, економістів і юристів.

Чехія

Ця країна немов зійшла зі сторінок книжок з казками - красиві села, старовинні міста так і ваблять туристів. У цій казці ви можете жити і вчитися!

Що стосується вартості освіти, то чеською мовою воно до 26 років безкоштовно. Якщо ви віддаєте перевагу вчитися англійською - вартість навчання складе 1000 євро за семестр, але це поширюється тільки на ряд спеціальностей, наприклад, медицини.

Тут люблять іноземних студентів, так що ви можете розраховувати на запрошення на іспити, гуртожиток, і навіть стипендію.

Дуже важливо для надходження підготувати документи. Переведіть виття атестат на чеську мову, якщо вже маєте диплом - проведіть процедуру визнання диплома - чи всі предмети, які відповідають чеським, у вас пройдені, і якщо треба ще щось здати, то що саме.

З популярних професій, які отримують в Чехії, можна виділити веб-дизайн, графіку, мультимедіа, педагогічне і філософські напрямки. Найулюбленіші іноземними студентами ВНЗ - це Академія музичних мистецтв у Празі і західночеському університет.

США

Сюди мріють поїхати вчитися тисячі студентів, але дуже важливо бути обережними при виборі ВУЗу. Тут є елітні навчальні заклади, де вам може бути не комфортно, а є більш прості, але дають слабку підготовку. Так що велику увагу потрібно приділити в першу чергу вибору місця навчання.

Студенти самі вибирають предмети, які хочуть вивчати - так що ви самі будете у відповіді за свою підготовку.

Вартість навчання варіюється від 20 до 35 тисяч доларів на рік.

Дуже важливо добре вивчити англійську мову - запишіться на курси саме американської англійської, він разюче відрізняється від того що вам викладали в школі.

Сюди їдуть здобувати професію в сфері біофізики, космонавтики, комп'ютерних наук, електроніки і права.

Багато студентів при вступі до американський ВНЗ отримують право залишитися тут працювати.

Японія

В останні роки навчання в Японії стало вельми популярним. Якщо вас тягне робота в сфері електроніки, промисловості і техніки - тоді вам сюди. Для російських студентів можуть запропонувати поглиблене вивчення східної культури і мови.

Навчання тут ведеться тільки на японському - так що для початку потрібно добре вивчити мову. І потрібно розуміти, що в подальшому вам доведеться залишитися тут працювати - тому що освіта і життя в цілому тут досить специфічні, і далекі від нашого світу.

Готуватися до вступу слід не пізніше, ніж за півроку, а то й за 8 місяців до початку - оформлення документів займає тривалий час.

Вчитися тут недорого - в середньому в рік потрібно від 6 до 8 тисяч доларів.

Яку країну б ви не вибрали - звертайте в першу чергу увагу на якість підготовки фахівців за обраною професією.

Переглядів: 4251

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.