Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17228)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2155)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2095)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1807)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1794)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1792)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1772)

Ванільне морозиво з пармезаном (1733)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1751)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1727)

Закуска із запечених баклажанів (1714)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1697)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1652)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1680)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1651)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1662)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1567)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1563)

Баклажан-кебаб в духовці (1554)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1537)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Культура
Як вибрати меблі для дитячої кімнати
10:10 24.01.2019

Як вибрати меблі для дитячої кімнати

Дитячі меблі мають бути вмісткими й мобільними, міцними й легкими, безпечними й екологічними. У дитячій кімнаті чітко виділяються зони відпочинку, розваги і занять.

При будь-якому варіанті пристрою кімнати, дитячі меблі повинна розташовуватися так, щоб враховувати анатомічну будову тіла дитини. Адже дитячі меблі значно відрізняється від звичайної не тільки своїми розмірами, але і пропорціями. У кімнаті дитини не повинно бути гострих кутів та випираючих деталей, гладкими мають бути усі поверхні.

Велике значення для створення затишку і комфорту в дитячій кімнаті має вибір колірного рішення. При виборі кольору дитячих меблів треба враховувати не тільки загальноприйняті правила, але і індивідуальність дитини, його темперамент і світосприймання.

Колір дитячих меблів (особливо письмового столу) повинен бути по можливості нейтральним. Адже яскраві іграшки або шкільне приладдя на кольоровому столі можуть викликати дисгармонію, яка буде нервувати дитину. Найкращим кольором дитячих меблів може бути світло-зелений, який діє заспокійливо. Можливі будь-які пастельні тони, або їх продумане поєднання. Меблі в дитячій може бути і досить яскравою, якщо стіни і підлогу мають нейтральну забарвлення.

Сучасні виробники меблів часто пропонують на вибір кілька варіантів забарвлення фасадів, кольору корпусу меблів. Так що завжди можливо підібрати варіант, який підійде саме вам. У нашому магазині www.kult-mebeli.com.ua ми намагаємося показувати меблі в інтер'єрі. А, значить, покупець вже побачить підказку по розташуванню меблів, поєднанню кольору стін і фасадів. Кваліфіковані продавці-консультанти допоможуть зробити остаточний вибір.

Дитяча кімната - це особистий простір вашої дитини, в якому все має бути для нього зручним. Саме тому підбору дитячих меблів приділяється особлива увага.

Дитяча кімната унікальна тим, що, на відміну від інших кімнат у будинку, вона апріорі багатофункціональна. Це і спальня, і гардеробна, і кабінет, і вітальня, і, звичайно ж, місце для веселих ігор. Тому деталі інтер'єру і розстановка меблів повинні бути продумані так, щоб вмістити все потрібне й має залишатись ще багато вільного місця.

У стандартному варіанті в дитячій кімнаті повинні бути ліжко (набагато краще, ніж диван), письмовий стіл, шафа, ящики для іграшок і полиці для книг. Якщо існує можливість красиво і вільно розставити все необхідне по кімнаті - це чудово. Вам залишиться лише простежити за тим, щоб меблі була якісною.

Вимог до дитячих меблів декілька. Вона повинна бути виготовлена ??з безпечних матеріалів, не мати гострих кутів і бути ретельно відполірованою. Меблі повинна бути міцною, щоб навіть не в міру хвору друзі вашої дитини не змогли її пошкодити. Крім того, вона повинна підходити дитині по росту. Це означає, що розташування ручок шафи і висота полиць мають бути на такому рівні, щоб дитина могла дістати необхідні речі самостійно.

Меблі мають бути ергономічними і зручними, щоб не зашкодити здоров'ю дитини. Це, перш за все, відноситься до стільців, ліжка, матрацу. Звичайно, слід звернути увагу на дизайн меблів: яскраві фарби, незвичайні малюнки або орнаменти, цікаві деталі. Підібравши все необхідне, кімнату залишиться прикрасити лише фіранками і наповнити особистими речами маленького мешканця.

Але бувають ситуації, коли розмір кімнати не дозволяє врахувати численні вимоги до неї. Часто дитячу доводиться поєднувати з іншою кімнатою, наприклад, з батьківської спальнею. В такому випадку креативної знахідкою стануть спеціальні дитячі двоярусні комплекси. Верхній ярус - це ліжко, під якою розташований письмовий стіл, полиці для книг і платтяна шафа. Все, що необхідно вашій дитині, вміщується на невеликому просторі. Вам потрібно буде тільки забезпечити достатнє місце для ігор.

Якщо в сім'ї двоє або троє дітей, і у вас немає можливості виділити для них окремі кімнати, то в такому випадку слід і на загальній площі забезпечити мешканцям особистий простір. Не варто економити місце і встановлювати, скажімо, один письмовий стіл на двох. Краще поставити довгу стільницю біля вікна, або зробити два відкидні столи біля стінок.

Що стосується спального місця, то також підійде двох'ярусна ліжко, наприклад, з вбудованим шафою. Головне, прослідкуйте, щоб вона була міцною, а сходи для підйому на "другий поверх" - надійної і зручної. Більше простору для зберігання речей може розташовуватися під нижнім ліжком.

Дитяче ліжко повинно бути зручним для сну, а матрац - сприяти зручній позі. З огляду на те, що багато дітей люблять лазити по сходах, а також мріють дивитися на навколишній світ з висоти, прекрасним варіантом вирішення зони відпочинку була б ліжко-«горище».

При такій компоновці дитячих меблів вивільняється додаткове місце, де можна помістити письмовий стіл або ігрову зону.

Як бачите, практично в будь-яких умовах можна створити для дитини дитяч

кий куточок, який буде його першим власним простором.

Якщо у вас є можливість надати дитині окрему кімнату, то для неї треба виділити найбільш світле, сухе і тепле приміщення в будинку, бажано на сонячній стороні. В ідеалі у кожної дитини повинна бути своя територія, де є простір для ігор і дитячих занять. У дитячій не повинно бути нічого зайвого, а меблі потрібно поставити тільки найнеобхіднішу. Так буде легше підтримувати чистоту і порядок в кімнаті.

Дитячі меблі не завжди відрізняється від дорослих розмірами (хоча в ідеалі вони повинні відповідати віку дитини), проте вони мають характерний зовнішній вигляд. Кращий варіант для дитячої кімнати - меблі, що трансформуються (поворотний або висувається столик, підкатні тумби тощо)

Щоб збільшити термін користування меблями, зручніше відразу придбати моделі, які можна перетворювати у міру зростання дитини. Це можуть бути столи і стільці, висота сидіння і стільниці яких регулюються.

Плануючи інтер'єр дитячої кімнати, треба подбати про гипоаллергенности, адже найпоширеніший вид алергії - на пил. Намагайтеся не вішати на стіни килими, а всі драпіровки передбачити з легко стираються тканин.

Матрац для ліжка потрібний напівтвердий, товщиною не менше 6 см, з чохлом з бавовни або льону. Наповнення також повинне не викликати алергії, це може бути, наприклад, кокосова стружка або латекс.

Коли немає можливості поставити в дитячу повноцінну ліжко, виручить диван. Розкладка може бути різною: викочування вперед або єврокнижка. Важливо наповнення, якість оббивної тканини, простота і зручність в користуванні. Ну і, звичайно, зовнішній вигляд.

Ми пропонуємо для облаштування дитячої різні безкаркасні пуфи. Це зручні для сидіння або гри предмети, які легко переносяться самою дитиною і можуть стати яскравим елементом інтер'єру дитячої кімнати.

З чого повинні бути виготовлені дитячі меблі?

До матеріалів, з яких виготовляються дитячі меблі, пред'являються підвищені вимоги, особливо в плані їх екологічної чистоти. З цієї точки зору краще, щоб меблі були дерев'яними (наприклад, сосна - дешевий і красивий матеріал). Однак деревина не дуже практична, адже на ній залишаються вм'ятини навіть від невеликих механічних впливів. Будьте готові до того, що з часом дерев'яні меблі доведеться оновлювати, наприклад, грунтувати і фарбувати.

З різного роду плит краще вибрати високоякісну МДФ або ДСП з низьким виділенням формальдегідів (цей показник повинен бути близький до нуля).

Як покриття для дитячих меблів використовуються матеріали, які можуть витримати вологе прибирання. Це можуть бути різні фарби, емалі, лаки або високоміцні ламінат і меламін, які до того ж роблять меблі більш гігієнічними.

Найважливіше при пристрої дитячою - забезпечення безпеки живе в ній. Будь-яке високе ліжко повинна бути обладнана обмежувачами або мати відповідні борти; металеві ручки, куточки і інше треба замінити пластмасовими, щоб уникнути травми.

Якщо дитина ще мала, що не вибирайте шафи зі скляними або дзеркальними дверцятами. Крім того, глибина шафи повинна бути не більше 50 см, а висота - також невеликою, щоб дитина могла сама дістати потрібну йому річ.

Але, які б меблі для дитячої кімнати Ви не обрали, головне, щоб вони принесли радість, затишок і тепло Вам і Вашій дитині.

Як вибрати меблі для дитячої кімнати

Переглядів: 4342

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.