Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17096)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2130)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2074)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1782)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1775)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1768)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1751)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1731)

Ванільне морозиво з пармезаном (1703)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1692)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1679)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1633)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1631)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1653)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1638)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1550)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1542)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1515)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Культура
Як зробити невеликий ставок на ділянці землі
16:51 10.01.2019

Як зробити невеликий ставок на ділянці землі

Гарний ставок на вашій дачі не тільки прикрасить садибу, але й може бути місцем для купання, риболовлі, сімейного відпочинку. Для його створення необов'язково залучати фахівців, вибрати місце і спроектувати ставок можна самостійно.

Краще рішення для декору присадибної території - водойми. Створити їх своїми силами реально і не так вже й складно. Якщо все зробити правильно вони стануть головною родзинкою вашого саду.

Які бувають штучні водойми?

Дачний водойму повинен гармонійно вписуватися в ландшафт і відповідати задуманим цілям. Важливий фінансовий аспект, за великим і складним озером доглядати важче і, відповідно, дорожче.

Садовий водойма може бути декоративним або практичним. Там можуть жити як представники місцевої флори і фауни, так і екзотичні риби, рослини. Крім того, він може стати елементом дренажної системи ділянки, відмінним місцем для купання риболовлі. Водойми на дачній ділянці бувають декількох видів.

Міні-водойма

Основою може стати навіть стара ванна, садові візок. В такому форматі красиво виглядають водні рослини. Це відмінне рішення для декору ділянки на сезон.

Ставок, болотце

Вони відмінно допоможуть осушити проблемну ділянку, але необхідно уважно стежити за рівнем води. Важливий нюанс - це якісна гідроізоляція, щоб вода не пішла під землю. Оптимальний варіант для основи - жорсткі пластикові форми.

Штучний ставок на території дачної ділянки

У продажу є безліч готових форм для ставка різних форм і глибини. Але в невеликій кількості води складно підтримувати оптимальний біологічний баланс, а покупка додаткового обладнання для очищення стоячої води просто необхідно.

Велика водойма

Створювати і доглядати за ним складно і дорого, зате результат буде коштувати зусиль. Водойми можна дати будь-яку форму, використовувати його не тільки для розведення рослин, але і для купання, риболовлі. Для гідроізоляції використовують гнучкі і жорсткі покриття (плівка, купа тельное дно з бетону). До того ж в якості природних фільтрів виступатимуть мешканці ставка. Але краще використати професійні фільтри https://zoocool.com.ua/prudy/filtry-dlya-prudov/.

Яким створити гарний і здоровий водойму

Водойми на своїй ділянці - мрія практично кожного любителя природи. Рукотворне озерце можна зробити своїми руками. Наприклад, для створення ставка розмірами 3 на 3 м і глибиною 0,5 м знадобиться тільки тонка фанера або будівельний картон, лопата, основа (ванна, наприклад) і бажання творити.

Створення штучного водоймища на ділянці

Щоб зробити невелику водойму, з виритого ґрунту викопайте котлован (3 на 3 м, 0.3 глибини, відвал 2.7 куб. М.). Поверхня дна повинна бути рівною, а берега ями однаковими. Дно потрібно вистелити, розмір 4.2 на 4.2 м. Якщо грунт буде обсипатися, потрібно закріпити її ДСП (товщина 100 мм, довжина 2.4 м).

Щоб розрахувати місткість ставка, його довжину множать на ширину і глибину. Цей параметр допоможе власнику визначити потрібну потужність насоса, фільтраційної системи (Atman EF-5000UV - на фото внизу), для обчислення кубатури води.

Які рослини висадити в ставок і чому?

Водойми на дачній ділянці необов'язково очищати спеціально, адже правильно підібрані мешканці зможуть повноцінно очищати стічні води. Найпопулярнішими вважають уруть, болотноцветник, рдест, водокрас, жовту кубушку. При створенні природного біопрудах без цих маленьких помічників не обійтися.

Організувати прибережну зону можна за допомогою гнучкої гідроізоляції. Найкраще висадити в цій частині вологолюбні рослини. Крім них ще використовують багаторічники, наприклад, декоративні злаки, калужніцу, астильби, гравілат.

Як прикрасити ставок, ідеї декору

Надати штучного водоймища динамічність і харизму можна за допомогою фонтанів, водоспадів, струмочків. Садові скульптури і камені тільки підкреслять стиль ландшафту. При наявності вільного місця відмінним рішенням стане продовження ставка альпійською гіркою.

Як зробити невеликий ставок на ділянці землі

Переглядів: 5356

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.