Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17095)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2130)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2074)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1781)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1774)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1768)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1751)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1731)

Ванільне морозиво з пармезаном (1703)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1691)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1679)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1632)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1631)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1653)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1638)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1549)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1542)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1514)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Культура
КРАСУНЯ РОЗА ПАРКОВА: ПОСАДКА І ДОГЛЯД
16:43 10.01.2019

КРАСУНЯ РОЗА ПАРКОВА: ПОСАДКА І ДОГЛЯД

Посадка паркової рози (троянди)

Парковая троянда - дивовижна рослина, що об'єднує в собі стійкість диких видів і аристократичну красу. Її вирощування під силу любителям, правила посадки та подальшого догляду прості. Рослина нескладно розмножувати. А прочитавши нашу статтю, ви обов'язково захочете мати в своїй колекції хоч один із сортів цих троянд https://yaskrava.com.ua/rozy/rozy-parkovye/.

Посадка паркових троянд і догляд за ними

Висаджують паркові троянди як у вигляді огорож, так і поодиноко, і групами. Краще, коли ділянка добре висвітлюється, але допустима і півтінь, там просто квітів буде менше. Ідеальна грунт - помірно кисла. В пісок додають компост, торф або перегній, а в глину - пісок, ті ж торф, компост, перегній. Висаджують паркові троянди, починаючи з травня і закінчуючи вереснем.

Під саджанці викопують ями так, щоб корінці можна було вільно розправити, а шийку заглибити сантиметрів на 8. Один від одного рослини висаджують на відстані від 1 до 1,5 м.

Увага! Кущі погано розвиваються на протязі, так що вибирайте захищений ділянку.

Коріння і пагони паркових троянд формуються протягом 3-х років. У цей період слід розпушувати землю, поливати, вносити підживлення, проводити обрізку. Навесні і влітку потреба в воді зростає, тому що рослини витрачають багато енергії на розвиток і цвітіння. На початку вересня поливи припиняють.

Молодий кущ паркової троянди

Дуже важливим моментом є обрізання. Проводять його через 2 роки після посадки в квітні, а до цього тільки видаляють пошкоджені гілочки. Пагони деяких видів слід укорочувати на половину, залишаючи приблизно 6 нирок. Шляхом обрізки можна омолодити кущ. Для цього пагони обрізають біля самої землі, тоді молоді стебла почнуть активно рости.

Добриво і підгодівля для кращого розвитку

Навесні троянди потребують магнії, залозі, борі. Їх містять спеціально підібрані підгодівлі для троянд. Удобрюють рослини в цей час і гноєм. Далі паркові троянди починають підгодовувати в кінці серпня, щоб зміцнити коріння. Під кущі вносять добрива з високим вмістом калію, фосфору і кальцію. Друга підгодівля доводиться на вересень. Під кущі підливають по відру води з розчиненим у ній монофосфатом калію (16 г) і суперфосфатом (15 г). Останню підгодівлю роблять в жовтні, вносять при цьому органіку у вигляді перегнилого компосту.

Як розмножуються паркові троянди

Практикують розмноження:

Отводками, коли стебла навесні нагинають до самої землі і закріпивши, присипають землею. На наступний рік їх відділяють і визначають на постійне місце.

Порослю, для чого нащадки у віці 1 року навесні відокремлюють від основного куща, а потім, скоротивши стебла на третину, пересаджують.

Поділом розрослися кущів рано навесні або восени. Роблять це з використанням секатора. На кожній деленке повинні бути коріння і мінімум 1 стебло. Відокремлену частину садять з дотриманням звичайних правил посадки.

Здеревілими або зеленими живцями. Перші заготовляють восени, закопують в пісок, а по весні висаджують. Другі - на початку цвітіння.

Живці паркової троянди

На що хворіють паркові троянди. шкідники

Парковим трояндам властиво таке захворювання, як сферотека або борошниста роса. Для рослин воно є дуже небезпечним, тому що часто призводить до загибелі. Виражається в появі сірого нальоту на листках знизу. Щоб не допустити його появи, кущі до початку вегетації обприскують залізним купоросом, а влітку - розчином, що складається з 0,5 відра води, 0,3 кг сірки, негашеного вапна (1 кг), кухонної солі (0,2 кг).

Борошниста роса

Садовий хрущ і малиновий довгоносик є головними ворогами паркових троянд. Вони відкладають личинки в бутонах, а ті з'їдають їх. Самі жуки поїдають все, починаючи з нирок і закінчуючи листям і квітками. Тому жуків слід збирати при першій же появі і знищувати.

Підібравши в своєму саду добре освітлене місце з повітропроникною грунтом, і забезпечивши правильний догляд, ви зможете виростити прекрасні паркові троянди.

Переглядів: 4797

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.