Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17078)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2128)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2072)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1779)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1773)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1763)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1750)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1729)

Ванільне морозиво з пармезаном (1698)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1703)

Закуска із запечених баклажанів (1689)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1678)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1630)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1630)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1651)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1637)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1547)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1541)

Баклажан-кебаб в духовці (1527)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1513)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Область застосування інфрачервоних пірометрів
16:38 10.01.2019

Область застосування інфрачервоних пірометрів

Температура - найбільш широко використовуваний критерій для діагностики функціонування двигунів, котлів, підшипників, електричних систем і всіх типів обладнання. Якщо Ви виявляєте при перевірці рефрижераторною системи, електричних контакторів, контролю силового обладнання, систем вентиляції, силових трансформаторів, струмоведучих шин, що температура контрольованого об'єкта занадто низька або висока в порівнянні з нормальним режимом роботи, то це для Вас є попередженням про можливість виникнення аварійної ситуації.

Контактні термометри дозволяють у багатьох випадках отримати необхідні дані, але вони виявляються занадто повільними для вимірювання температури в реальному масштабі часу. Вас об'єкт вимірювання може бути розташований у важкодоступному місці. Застосування портативних інфрачервоних термометрів дозволяє уникнути цих проблем.

Пірометри http://www.testo.kiev.ua забезпечують миттєві точні вимірювання і гранично прості в експлуатації. Наведіть прилад на об'єкт, натисніть на курок і прочитайте значення температури на екрані. Відсутня контакт з гарячими поверхнями або рухомими об'єктами. Фактично, не існує кращої апаратури для діагностики та виявлення невеликих проблем до того, як вони перетворяться в серйозні.

Неконтактні термометри - незамінні прилади для діагностики виробничого обладнання

Якщо ви зацікавлені в забезпеченні ефективної роботи виробництва, то у вас з'являється безліч проблем. Вам необхідно забезпечувати роботу обладнання, попереджати позапланові ремонти і дорогі зупинки всього підприємства припинення його роботи при одночасному забезпеченні безпеки роботи. Для того, щоб успішно виконувати ці завдання, вам потрібно контролювати роботу десятків різних компонентів, систем та типів обладнання - швидко, точно і безпечно.

Вимірювання робочих температур виробничого обладнання - важливий етап добре організованою програми профілактичного технічного обслуговування. Віддачею за технічне обслуговування інтенсивно експлуатується є збільшується термін служби Вашого майна. Часто вам необхідно швидко оцінити ступінь надійності обладнання в зонах з високою температурою, у важкодоступних зонах або рухомих деталей обладнання. Такі умови можуть зробити діагностичний контроль складним, тривалим і, можливо, навіть небезпечним процесом.

У всіх цих випадках, портативні ІК-термометри допоможуть вам швидко і без особливих проблем виміряти температуру поверхні з безпечної відстані.

Як вимірювати температуру за допомогою інфрачервоного термометра?

Існує три способи вимірювання температури за допомогою неконтактного термометра:

· Вимір в точці дозволяє визначити абсолютну температуру поверхні об'єкту в межах поля зору ІК-термометра, наприклад, температуру елементів двигуна або іншого обладнання.

· Вимір різниці температур дозволяє порівняти свідчення двох окремих вимірювань один з одним, наприклад, температуру сусідніх роз'ємів або електричних з'єднань.

· Сканування допомагає визначити зміни температури по всіх поверхні великого або безперервно рухомого об'єкту, наприклад, холодильних магістралей або корпусу трансформатора.

Яку користь приносить використання ІК-термометрів?

1. Ефективне попередження несправностей

Грамотний догляд за промисловим обладнанням та запобігання аварійних зупинок - один з найважливіших моментів успіху вашого підприємства; однак, вам також важливо проводити регулярний технічний огляд найбільш вигідним і нетрудомістким методом. Використання ІК-термометрів дуже ефективно - вони дозволяють проводити вимірювання температури швидко: більшість моделей визначають температуру за півсекунди. За час, який займає отримання точної температури з'єднання однієї ділянки трубопроводу за допомогою термопари, ви можете виміряти температуру всіх з'єднань того ж самого трубопроводу за допомогою ІК-термометра. Завдяки їх надійності, легкості (більшість портативних приладів важать менше 300 гр.) І можливості перенесення в зручному чохлі, ви можете мати їх завжди при собі під час обходу виробництва і виконанні щоденних робіт.

2. Точність

Іншою перевагою ІК-термометрів є їхня точність, зазвичай в межах одного градуса. Ця характеристика стає надзвичайно важливою для застосування пірометрів при профілактичному технічному обслуговуванні - при визначенні ступеня зносу деталТочностьей, технологічних умов і певних явищ, що передують несправності або поломки обладнання. У зв'язку з тим, що більшість підприємств і заводів працюють цілодобово, 365 днів у році, аварійне відключення і простий обладнання означають зменшення доходу. Щоб запобігти таким втратам, все електрообладнання на заводі (вимикачі, трансформатори, запобіжники, електричні роз'єднувачі, шини та панелі) має проглядатися ІК-термометром на предмет виявлення точок перегріву.

За допомогою точного ІК-термометра, ви швидко визначите навіть найнезначніші відхилення від нормальних робочих температур і почнете вирішувати потенційні проблеми до їх розвитку. Таким чином, скорочується вартість і масштаб ремонтних робіт обладнання, в разі його несправності.

3. Безпека

Гарантія безпеки - одне з найголовніших переваг ІК-термометрів. На відміну від контактних термометрів, ІК-термометри дозволяє безпечно вимірювати температуру важкодоступних або недоступних об'єктів. При умові не перекритого нічим поля зору приладу, ви зможете виміряти температуру будь-якого об'єкта в межах температурного діапазону приладу. Неконтактні вимірювання температури можуть проводитися в областях, де небезпечно або складно визначати її контактним способом, наприклад, близько парових труб або котлів; вони виключають ризик опіку пальців при випадковому контакті з гарячою поверхнею. Визначення точної температури труб подачі і забору повітря, розташованих на висоті 8 м, проводиться так само просто, як якщо б вони перебували на відстані витягнутої руки. Оскільки більшість ІК-термометрів мають систему лазерного прицілювання для спрощення визначення області вимірювання, ваша робота істотно полегшується.

4. Технічне обслуговування електрообладнання

ІК-термометри - випробувані прилади для контролю і діагностики електрообладнання, що дозволяють економити час і гроші. За допомогою інфрачервоного термометра, ви можете негайно виявити перегріви електричних з'єднань, переконатися в працездатності джерел безперебійного живлення струму, визначаючи точки перегріву в вихідних фільтрах на роз'ємах батарей постійного струму. Ви можете здійснювати контроль елементів в батареї і панелі підключення клем живлення, опорів, перемикачів, плавких запобіжників, які можуть бути причиною втрат енергії на нагрівання, що викликається втратою контакту з'єднань або окисленням. Також, ІК-термометри допомагають виявити дефектні контакти вимикачів або контролювати температуру електричних двигунів. Регулярне сканування трансформаторів на предмет виявлення зон перегріву дозволяє виявити дефекти обмотки і контактів.

5. Технічне обслуговування обладнання

Зміна температури є важливим критерієм при діагностиці проблем більшості типів обладнання, від печей і парових котлів до морозильників. Будь-яке відключення обладнання для його ремонту призводять до значних фінансових втрат. Найпростіша регулярна перевірка температури генераторів і їх підшипників може запобігти дорогий ремонт. Рухомі частини двигунів і редукторів можуть легко скануватися для виявлення зон перегріву, що викликається зносом деталей.

6. Діагностика систем ОВВС

Контроль змін температури систем опалення, вентиляції та кондиціонування - швидкий, простий і ефективний спосіб виявлення проблем і несправностей, який впливає на роботу персоналу, виробництво або енергоспоживання. Неконтактний термометр виключає необхідність використання сходів для вимірювання важкодоступних об'єктів, таких як повітропроводів або паропроводів. Виявлення джерел несправностей стає легше і безпечніше. В обмеженому для доступу просторі, на горищі або на даху, енергоаудит та баланс температури приміщень можуть проводитися за короткий час.

7. Діагностика транспортних засобів

Перепад температур - прогнозує параметр багатьох несправностей транспортних засобів. Це важливий індикатор того, наскільки добре функціонують системи охолодження, або де виникає тертя, вібрація та інші причини, що ведуть до зносу гальмівної системи гальмування і підшипників. ІК-термометри допомагають виявити несправності двигунів, такі як знижена компресія, проблеми системи паливо і газорозподілу або проблеми з системою запалювання.

8. Управління технологічними процесами і контроль продукції

За допомогою ІК-термометрів, ви можете здійснювати контроль за обладнанням технологічних ліній, таким як стрічки конвеєра, печі або системи охолодження. Також вимірюється температура різних виробів на технологічних лініях - від гумових шин, до пластикових і целофанових упаковок або плиток шоколаду.

Більш докладний опис застосування портативних термометрів testo 104-IR для діагностики електрообладнання, систем ОВВС або транспорту приводиться в спеціалізованих матеріалах нашої фірми.

На ілюстрації показано, як можна застосувати неконтактні ІК-термометри для діагностики та профілактичного технічного огляду у всіх галузях сфери комунального обслуговування та експлуатації різних систем. Контроль температури обладнання, будівель від даху і до підвальних приміщень, як зсередини приміщень, так і з зовнішнього боку, дозволяє скоротити час простою обладнання, збільшити продуктивність і заощадити кошти. Для цього досить створити ефективну систему регулярного технічного обслуговування.

Переглядів: 4004

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.