Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17020)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2113)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1762)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1748)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1737)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1687)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1674)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1666)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1619)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1626)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1528)

Баклажан-кебаб в духовці (1512)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1499)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
Як самому покласти ламінат на неідеальний бетонну підлогу?
20:38 05.01.2019

Як самому покласти ламінат на неідеальний бетонну підлогу?

Ламіновані панелі з полімеру, відомі як ламінат, сьогодні представляють найбільш затребуваний різновид підлогового покриття. Зовні матеріал схожий на паркет, його відмінність - він не клеїться до основи. Багатьох цікавить, як укладати ламінат на бетонну підлогу з підкладкою. Монтаж виконується із застосуванням підкладки, завдяки якій створюється плаваюча конструкція, шари не стикаються зі стінами і підставою.

Найбільш поширені методи вирівнювання:

* Якщо мають місце перепади вище 0,2 см, рівність досягається застосуванням фанери. Її кладуть на бетон і фіксують дюбелями. Фахівці рекомендують перед монтажем виконати гідроізоляцію паронепроникною плівкою. Подібна операція дає можливість сміливо відмовитися від вологоізоляції і обмежитися монтажем підкладки.

* Якщо висота перепадів вище 0,2 см, виробляються додаткові роботи з вирівнювання поверхні. Підійде наливна підлога, відомий як самовирівнюється розчин. Шар незначної товщини дозволяє домогтися чудової гладкості основи, на яку потім укладається підкладка.

* Якщо висота різного роду нерівностей від 2 см і вище, обов'язково робиться повноцінна стяжка спеціальними будівельними сумішами. Розчин, отриманий з даних сумішей, може викладатися шаром висотою до 8 см.

Чому не можна залишати підлогу нерівною?

При укладанні ламінату на нерівну підлогу велика ймовірність провисання покриття, його прогинання. Це відбувається під впливом ваги меблів, людини. Ламіновані плитки можуть зіпсуватися, розійтися уздовж шва, порушиться цілісність підлогового покриття. Коли є відчутні перепади, при монтажі можуть пошкодитися замки, з'явитися тріщини.

Як правильно покласти ламінат на бетонну підлогу: підготовчий етап

Стяжка повинна добре просохнути. Виконуємо ґрунтовку спеціальним складом з метою зміцнення поверхні, захисту від потріскування, надійної ізоляції від вологи. Чи плануєте використовувати для вирівнювання фанерні листи? В цьому випадку грунтовка робиться до застілка. Для рівномірного нанесення грунтовки підготуйте спеціальні інструменти: малярський валик, широку щітку. Немає сенсу робити подвійний шар, одинарне нанесення якісного розчину забезпечить чудовий захист від рідин, а другий шар не вбереться.

Новий етап - здійснення гідроізоляції. На робочу поверхню наноситься пароізоляційна плівка з заходом на стіну 5 см. Гідроізоляційні смуги обов'язково лягають з нахлестом в 15-20 см. Обробка стиків виконується звичайним прозорим скотчем. Зверніть увагу: гідроізоляція виконується в разі ризику потрапляння вологи з нижнього боку. Її необхідно робити в приватних будинках і на перших поверхах квартир. У багатоквартирних будинках, починаючи з другого поверху, резонно відмовитися від виконання подібного підготовчого етапу.

Останнє, що потрібно зробити перед тим, як покласти ламінат самому (руками на бетонну підлогу) - виконати монтаж підкладки.

Що кладуть під ламінат на бетон?

Обов'язково укладається підкладка. Її структура і склад може бути різним, а товщина варіюється в межах декількох міліметрів. Сучасний ринок пропонує синтетичні і натуральні, екологічно чисті підкладки під ламінат. Більшість жителів нашої країни вибирають синтетичний матеріал ізолон - поліпропілен у спіненому вигляді. Основна причина цього вибору - прийнятна вартість, відмінні експлуатаційні характеристики, довговічність.

Альтернативний варіант - ізолон, доповнений шаром алюмінієвої фольги. Шар з алюмінію позитивно позначається на теплоізоляційних характеристиках, виконує функцію відображення теплового випромінювання. У приміщеннях з підвалом більшу частину тепла поглинає підвальна зона. Завдяки наявності фольгованого шару відбувається позбавлення від теплових втрат. При відсутності підвального приміщення і монтажі підлогового покриття на другому поверсі і вище вибирайте стандартну підкладку без фольги, вона коштує набагато дешевше. Стелиться матеріал фольгою вниз.

Третій варіант - коркове полотно. Це стовідсотково натуральний, екологічно чистий матеріал, але коштує він дорожче.

Основні переваги підкладки:

* Звукоізоляція. Підкладка відмінно справляється з функцією надійного бар'єру на шляху звуків і шумів різної природи.

* Захист. Підкладка пом'якшує контакт ламінованих дощок з повним правом. Довговічність. Підкладка істотно збільшує термін служби підлогового покриття.

* Теплоізоляція. При укладанні ламінату своїми руками на бетонну підлогу обов'язково потрібно використовувати підкладку.

Розберемо, як стелиться підкладка. Матеріал нарізається смугами. Якщо ламінат буде надалі лягати по ширині приміщення, смуги розміщуються вздовж - тобто, матеріал підкладки лягає поперек напрямку укладання ламінату. Смуги розкладаються акуратно стик в стик і проклеюються скотчем по швах. Остання смуга повинна на кілька сантиметрів не доходити до стін.

Як укласти ламінат на бетонну підлогу і зробити його теплим

Для організації системи теплих підлог краще вибрати інфрачервоний варіант. Його основна перевага полягає в легкому монтажі і демонтажі, багаторазовому застосуванні.

Як своїми руками стелити ламінат на бетонну підлогу з інфрачервоною плівкою? Після вирівнювання поверхні монтується фольгированное покриття. Ріжуться плівкові підлоги, габарити визначаються площею кімнати. Нарізані смуги рівномірно стеляться і кріпляться скотчем. смужки плівки кріпляться один з одним за допомогою дротів і спеціальних контактів в відведених місцях. Контакти виконуються з латуні і міді, ізолюються бітумною стрічкою. На стіні на рівні 100-130 см від підлоги встановлюється терморегулятор. Важливо стежити, щоб кінці проводів йшли до термостата. Обов'язково монтується датчик для фіксування температури системи.

Як правильно потрібно укладати ламінат на бетонну підлогу: найважливіший етап

Поступово підходимо до фінішної прямої, що вимагає максимум уваги і зосередженості. Підготуємо необхідні інструменти: клини для монтажу між панелями і стіною, електричний лобзик, гумовий молоток, рулетку, кутник. Кількість панелей залежить від площі підлоги + 0,5 квадратних метра на запас.

Правила самостійної укладання ламінату на бетонну підлогу досить прості. Потрібно дати панелям адаптуватися до температури приміщення. Залиште матеріал на дві-три доби полежати в ремонтованої кімнаті. Це правило необхідно дотримуватися в холодну пору року. В іншому випадку руйнується структура ламінату, він швидко приходить в непридатність, втрачає первинний зовнішній вигляд.

Монтаж починається з далекого кута кімнати. Встановлюється панель в кутку, покриття не примикає впритул до стіни, дотримується відстань в кілька сантиметрів. Це відстань заповнюється спеціальними розпірками, які лягають на торцеві частини вздовж першого ряду. Монтується перша панель другого ряду. Важливо відзначити, що панелі розпилюються на дві частини по центру. Розкроїти панелі необхідно таким обазом, щоб з боку контакту з іншим елементом залишався торцевої замок.

Викладаємо перший ряд, поєднуючи панелі замками. Якщо крайня панель не входить по ширині, розпиляти її електролобзиком. Аналогічно укладається другий ряд. Важливо враховувати і тип замків. Замкова система «Lock» укладається вищевказаним способом. Засувки типу «Click» встановлюються порядно один за одним.

Технологія укладання досить проста, для цього необов'язково бути висококваліфікованим професіоналом з багаторічним досвідом роботи: завдання цілком здійсненне без послуг фахівців. Найбільш важливим і складним етапом є вирівнювання підстави. Головне - дотримуватись рекомендацій і порад, наведеним вище. При невеликому тренуванні незабаром результат стане ідентичний роботі справжнього профі.

Переглядів: 7215

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.