Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17095)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2130)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2074)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1781)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1774)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1767)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1751)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1731)

Ванільне морозиво з пармезаном (1702)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1691)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1679)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1632)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1631)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1653)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1638)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1548)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1542)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1514)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
19:08 28.11.2018

Герань зацвіте в червні - від посіву до цвітіння

Какое кількість часу проходить від посіву насіння пеларгонії до цвітіння? Як як ми знаємо, що вирощені з насіння квітучі рослини пеларгонії в більшості випадків зацвітають через півроку після закінчення висівання - в разі якщо правильніше, в середньому проходить п'ять-шість місяців.

Легко і просто створити колекцію гераней! У разі якщо посіяти пеларгонію в лютому і тримати весь перший час під лампами, пізніше виставити на добре освітлене місце, то цвітіння настане вже в червні. У той час, коли починається діяльний зростання сіянців, вже досить збільшиться світловий добу.

Кімнатні рослини

У разі якщо висіяти влітку, то квітки герані можливо буде помітити лише в майбутньому році - через 10 місяців після закінчення посадки. Але, сіяти насіння гераней можливо в будь-який час року, але направлятися враховувати, що в осінню пору світловий день значно зменшується і сходи потрібно підсвічувати лампами.

Вирощування пеларгонії з насіння різних сортів

У квіткових магазинах продається безліч насіння гібридних пеларгоний різноманітних забарвлень і різновидів ...

Кімнатні рослини

Вельми цікаві зональні сорти компанії семена пеларгоний в yaskravaklumba.com.ua:

«Стелла F1» з прекрасними квітами насичено-рожевого кольору (з білою цяткою в центрі) і чорними оксамитовими сторінками з зеленою облямівкою по краю,

«Жаклін F1» з цими ж сторінками і яскраво-червоними суцвіттями;

«Розіта F1» - червоні квіти,

«Діана F1» - квіти яскраво-лососевою кольору,

«Сніжана F1» - з білими як сніг суцвіттями і ін.

У пакетику всього 4 штуки великих насіння, покритих щільною шкірястою оболонкою. Для пеларгонії це звичайне число, бачаться 5-6, рідко 10 насіння в упаковці.

Сіють насіння пеларгонії в другій половині лютого або в березні за всіма правилами на глибину 1 см, зволожити і накрити склом. Тримати при температурі 20-25 градусів. Проросли всі насіння (на 5-7 добу) з проміжком в 2-3 дня. Після закінчення проростання необхідно переставити в більш прохолодне і добре освітлене місце.

При посіві пеларгонії в торф'яні таблетки - завдання значно спрощується!

Плоскі торф'яні пігулки укладають в лоточок, куди наливається тепла вода, після закінчення чого вони зростають багаторазово, перетворюючись в маленькі барила. Насіння розкладають на поверхні мокрого торфу, мало втиснути їх в невелике заглиблення, для кращого з ним контакту ... Закапувати не потрібно. Накрити зверху лоток поліетиленом. Істотно краще вони проростають - при дії світла.

Величезних неприємностей з ними не виникало, не дивлячись на те, що і змусили похвилюватися спочатку, сіянці гераней розвивалися дружно. Після закінчення появи друге листя пересадити розсаду пеларгонії в горщики. Зростаючі рослини прямо в торф'яних таблетках садять в окремі ємності, попередньо знявши сіточку.

Через 2 місяці герані вже мають вигляд дрібних міцних кущиків. На висоті 8-10 см розсаду прищипують. Залишилося дочекатися цвітіння, яке повинно статися в червні. Колір листя в більшості випадків виявляється пізніше.

Кімнатні рослини

Придбала ще насіння герані (пеларгонії) компанії Аеліта «Палітра фарб» суміш. В одному пакетику 10 насіння. Досить дружне проростання!

Посіяла пеларгонію в маленьку миску на глибину 1 см, зволожила і накрила плівкою харчової. Паростки почали показуватися на 3-5 добу, решта з проміжком в 2 дні, фактично зійшли все. У той час, коли з'явилося 2 справжніх листочка - розсадила будь паросточок в маленькі горщики.

У догляді, вирощені з насіння пеларгонії, невибагливі, світло-і вологолюбні, обожнюють підгодівлі - від цього вони краще цвітуть.

Влітку пеларгонія добре відчуває себе у відкритому грунті, радує великими суцвіттями, особливо в разі якщо підгодувати, перед заморозками черенкуем і садимо в горщики. Живці зацвітають вже через 2,5-3 місяці.

Серйозні моменти в догляді та утриманні пеларгоний (гераней) ...

Виростити герань, як показує досвід, зовсім нескладно. При певному догляді будинку, пеларгонія може цвісти практично цілий рік великими квітковими суцвіттями. А раптом винести влітку в сад або посадити на ділянку, то виростають шикарні величезні, соковиті довго- і красивоцветущие рослини.

Кімнатні рослини

У разі якщо квітка росте в тіні інших рослин, то неминуче призведе до відсутності цвітіння. Помістіть його на найяскравіше місце, без прямих сонячних променів. Пам'ятайте про прищипування вершини до появи бутонів, для їх більш пишного цвітіння.

Домашня герань обожнює, щоб її підгодовували калійними добривами - один раз в 2 тижні, а ось органічну підгодівлю не переносить, не виносить надлишки води.

Крім цього направлятися знати, що пеларгонія краще цвіте в маленьких горщиках - діаметр 8-9 см. Не застосовуйте горщики «на виріст», так їх легко залити, є величезний ризик загнивання не сильний корінців, до того ж в більшій ємності сіянець загубиться.

У зимовий період у разі якщо кімнатна рослина відпочиває, то воно повинно знаходитися в прохолодному приміщенні з температурою не вище 16-18 градусів, для ампельних видів температуру знизити до 12 градусів, але поряд з цим буде потрібно підсвічування приблизно на п'ять годин на добу, поливати дуже помірно.

Може стати в нагоді обрізка - ветхий кущ герані обрізають ранньою весною і залишають лише один-два втечі з очками - це також буде стимулювати її цвітіння. Ну і не слід забувати, що краще цвіте юна герань, виходячи з цього необхідно іноді оновлювати рослина.

У разі якщо кущики пеларгонії все літо росли на балконі або саду, на зиму знову занести в будинок - лише спершу обробити квітка і пересадити в новий грунт. Можливо оновити методом живцювання рослина і зимовий період при додатковому освітленні взяти квітучі герані в горщиках.

Переглядів: 3640

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.