Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17111)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2134)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2077)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1785)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1777)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1770)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1754)

Ванільне морозиво з пармезаном (1708)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1734)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1707)

Закуска із запечених баклажанів (1695)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1681)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1635)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1634)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1641)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1552)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1544)

Баклажан-кебаб в духовці (1533)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1518)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
20:46 20.11.2018

Як вибрати запчастини для іномарки? рекомендації фахівців

Навіть самий надійний та сучасний автомобіль періодично потребує профілактики та ремонті. На жаль, не існує ні вічних двигунів, ні вічних трансмісій, ні вічних гальмівних систем. Кожна деталь має свій нормативний ресурс, який може зменшуватися під впливом негативних факторів експлуатації. Рано чи пізно виникає необхідність в заміні, і паралельно розумне питання: а яку запчастина вибрати для ремонту?

РЕКОМЕНДАЦІЇ

При плануванні покупки нової запчастини водій намагається врахувати два фактори: якість і вартість виробу. Відносно першого, виникає природне бажання, щоб після ремонту технічний стан автомобіля було, «як у нового». А може - і того краще: за рахунок використання більш просунутих, ніж базові, новинок.

При цьому не менш зрозуміле бажання заощадити вміст гаманця, не переплачуючи за товар без крайньої потреби. Саме поєднання двох зазначених факторів і становить основу будь-якого вибору. При цьому, якщо з вартістю все зрозуміло: її покаже цінник, то вибрати дійсно якісну, кращу, деталь з достатку товарів з приблизно однаковою ціною не так вже й просто.

Коли можна трохи «поступитися» якістю і заощадити кошти, а коли цього категорично не рекомендується робити, допоможе зрозуміти призначення деталі:

Для забезпечення безпеки. Гальмівна система, рульове управління, інші активні і пасивні пристрої захисту пасажирів і водія - ті вузли, від яких залежить здоров'я і життя. Економити на них, як і курити на заправці. Може, і не рвоне ...

Призначені для надійної експлуатації авто. Вихід з ладу, наприклад, свічки або котушки запалювання, до трагедії не призведе. Максимум, призведе до прискореного зносу двигуна. Тут доводиться вирішувати індивідуально: що важливіше здорові нерви на дорозі, або зекономлена один раз «сотня національних одиниць», після якої, можливо, доведеться витратити тисячі на більш серйозну поломку.

Призначені для комфорту і престижу. До числа таких запчастин відносяться ті, які, як жартують водії «на швидкість не впливає». Вузли кондиціонерів, обігрівачів салону, мультимедійні системи, замки, ручки та інші автомобільні «зручності» купуються за ту ціну і тієї якості, які вирішить оптимальними власник. Такий же підхід до різних підвісів і іншим прикрасам: якщо є бажання платити «за понти», хто заборонить?

ТІЛЬКИ ОРИГІНАЛ?

Більшість автомобільних експертів рекомендують використовувати для ремонту автомобіля виключно оригінальні запчастини. Під ними маються на увазі ті, які поставляються на конвеєри для складання нових автомобілів. Не секрет, що більшість автомобільних концернів сьогодні по суті є виключно складальними підприємствами (або виробляють лише певну частину необхідних для комплектації вузлів).

Левову частку деталей поставляють ті фірми, які вибираються брендами за результатами тендерів. До продукції пред'являються найжорсткіші вимоги (певні на основі як результатів технічних досліджень, так і діючих стандартів). Не менш «суворий» контроль якості. Низької якості виробів виробники таких деталей не допускають: «вихід за рамки» для них означатиме втрату вигідних контрактів (бажаючих зайняти «солодке» місце чимало) і, можливо, передбачені договорами штрафні санкції.

Певний відсоток оригінальних запчастин, згідно з домовленостями, може поставлятися на оптові та роздрібні ринки. На таких виробах зазвичай красується як логотип її виробника, так і емблема автомобільного бренду. Саме стовідсоткова гарантія якості робить такі запчастини найбільш дорогими. Вони - представники «елітного» сегмента запчастин для будь-яких автомобілів.

Обчислити виробника тих чи інших оригінальних запчастин досить нескладно. Найпростіший спосіб - зайти на сайт автоконцерну або його офіційного регіонального представництва. Досить буде ввести дані про автомобіль: марка, модель, рік випуску, щоб отримати список постачальників (іноді їх може бути кілька).

ПРИХОВАНІ «ОРИГІНАЛИ»

Іноді водії з обуренням розповідають, що їм намагалися нав'язати незрозумілу деталь «з видимими ушкодженнями поверхні». Так при цьому ще переконували, що виріб за якістю можна порівняти з оригіналом. Не варто поспішати звинувачувати продавців в непрофесіоналізмі або, того гірше, в несумлінності.

Досить часто постачальники запчастин на конвеєри цілком легально «підробляють» на продажах додаткових партій на ринках. Згідно з міжнародним законодавством використовувати при цьому логотип автомобільного концерну забороняється. А оскільки вироби виготовляються на одних і тих же потужностях, на них дані знаки вже нанесені. Залишається два способи: вносити корективи в технологічну лінію або видаляти «зайву» мітку механічним способом. Другий спосіб дешевше, швидше і тому застосовується частіше.

Така деталь від постачальника вже не вважається оригіналом, а відноситься до класу аналогів. Однак за своєю суттю нічим не відрізняється від першого:

виробляється з висококласних матеріалів;

для виготовлення використовується сучасне обладнання;

всі деталі проходять жорсткий контроль якості.

Ціна ж на «оригінальні аналоги» на десятки відсотків нижчі за ті, які продаються під знаком автокомпанії. Тому такий товар вважається найбільш оптимальним по співвідношенню «ціна-якість».

Приховані «оригінали» можна знайти під логотипом фірми-пакувальника. Така структура укладає контракти на покупку оптової партії товарів з правом їх подальшого продажу під власним торговим знаком. Іноді доповнює деталі певними комплектуючими і виробляє упаковку (звідси і назва) з власним ім'ям. У світі існує чимало відомих пакувальників, які створили хорошу репутацію тим, що співпрацюють тільки з високоякісними виробниками. Товари під їх брендом, придбані у постачальників на конвеєр, за технічними характеристиками будуть тим же оригіналом.

АНАЛОГІЧНІ ЗАПЧАСТИНИ: ХОРОШІ І ПОГАНІ

Другий вид аналогічних деталей, на які також варто звернути увагу - продукція від тих виробників, які не є постачальниками на конвеєри, але відрізняються високою якістю товарів. Наприклад, гальмівні колодки сучасного рівня випускають десятки відомих компаній. Природно, все не можуть стати постачальниками. Ті, хто програв тендер або не беруть участь в ньому можуть зосередитися на ринку запчастин, випускаючи товари «за ліцензією» або на свій ризик. При цьому основні технічні параметри можуть виявитися не тільки порівнянними, але навіть і кращими, ніж у оригіналів.

Обчислити такі фірми допоможуть поради експертів і навіть численні автомобільні форуми. При цьому потрібно пам'ятати, що не всі виробники «універсальні»: їхні вироби можуть відмінно працювати в одних конструкціях авто і бути «огидними» в інших. Тому вибір аналогів зазвичай проводиться під конкретний автомобіль з усіма його особливостями.

«Паршива вівцями» в стаді сумлінних підприємців є ті фірми, які наживаються на випуску недобросовісних товарів. На щастя, як правило, вони довго не живуть: швидко обростають негативними відгуками і зникають. Можливо, щоб незабаром з'явитися в новому сегменті або під новим ім'ям. Захистити себе від подібних ділків допоможе просте правило: не гнатися за дешевизною, набуваючи незрозумілі товари від «невідомого дядька».

Гірше бракоробів можуть бути тільки ті, хто займається виробництвом низькосортних підробок відомих брендів. Відгородитися від них можна тільки виборів відповідального продавця, а також перевіркою сертифіката відповідності якості, який обов'язково повинен супроводжувати кожен товар.

ДЕ КУПУВАТИ ЗАПЧАСТИНИ

Придбати запчастини (для популярних моделей) не складе проблем за покупками можна відправитися https://azon.ua/zapchasti-na-elektrooborudovanie/startery-i-komplektuyushchie/startery/starter-vaz-2108-21083-2109-21099-2113-2114-2115-reduktornyy-atek/:

в спеціалізовані торгові точки, орієнтовані на продаж деталей для конкретної марки;

в великі автомагазини, які співпрацюють з офіційними постачальниками запчастин від виробників;

в звичайні автомагазини;

на ринок;

на розбирання.

Останній шлях відразу залишимо для любителів невиправданого ризику: вживану деталь (особливо для відповідальних вузлів) варто купувати тільки у виняткових випадках. Незважаючи на дешевизну.

Найменше ризику нарватися на неякісний товар в перших двох типах торгових точках. Вони, як правило, дорожать своєю репутацією, а налагоджені контакти з постачальниками дають можливість оперативно реагувати на випадковий шлюб і не допускати його в продаж. У солідних магазинах не потрібно буде вимагати сертифікат: ознайомитися з ним запропонують самі консультанти. Тут без нервування здійснюють повернення і заміну товару у випадках, передбачених законодавством. А ще, що важливо, допоможуть підібрати найкращий товар в своїй ціновій категорії. Навіть ті, хто зовсім не розбирається в техніці, показавши 17 символів вин коду автомобіля, отримає можливість отримати бажане.

Подібний підхід до клієнтів зустрічається і в багатьох «простих» магазинах і навіть на авторинках. Але на жаль, чимало тих, чиї зусилля полягають в тому, щоб просто всучити товар. Тому й важливо правило: купувати автозапчастини тільки у надійних, перевірених часом, продавців з гарною репутацією. Вони не менше клієнта зацікавлені в хорошій якості виробів.

НА ЩО ЗВЕРТАТИ УВАГУ ПРИ КУПІВЛІ

Де б не відбувалася покупка, товар потрібно обов'язково перевірити. Оскільки різні запчастини мають різне призначення (а значить і ключові параметри) дати універсальну покрокову інструкцію неможливо. Так, для акумулятора важлива перевірка ємності, для ременів ГБЦ - цілісності, для стартера або помпи - відсутність «люфтів». Незалежно від типу деталі варто:

уважно оглянути упаковку: якість друку і пошкодження, прочитати написи (щоб замість «Бош» чи не підсунули якусь «Вош»);

провести зовнішній огляд деталей: повинні насторожити будь-які сліди бруду, використання і явні порушення геометрії і низька якість обробки (при цьому, як зазначалося вище, можливі сліди шліфування не повинні турбувати);

перевірити ключові параметри, характерні для конкретної деталі;

переконатися в наявності сертифіката якості;

перевірити правильність оформлення гарантійного талона і наявність товарного чека.

запасні частини для авто

ІНТЕРНЕТ МАГАЗИНИ ЗАПЧАСТИН: ЗРУЧНІСТЬ АБО РИЗИК

Стрімкий розвиток «всесвітньої павутини» відкрив небачені досі кордони для контактів продавців і покупців. Сьогодні купити будь-яку автозапчастин можна не виходячи з власного будинку.

Серед головних переваг інтернет магазинів називають:

наявність великого асортименту оригінальних запчастин і аналогів для будь-яких марок автомобілів;

зручний пошук по групам або унікальним кодом;

допомога досвідчених консультантів;

швидкі терміни доставки;

можливість оплати найбільш зручним способом;

гарантію повернення товару згідно з чинним законодавством.

Розвинені інтернет магазини постійно вивчають ринок запчастин, активність попиту і поява новинок і формують каталоги таким чином, щоб максимально задовольнити потреби клієнта. Істотна частка обороту таких точок відбувається завдяки вторинним і подальшим замовленням. Тому максимальні зусилля докладаються для того, щоб клієнт став постійним і належним чином оцінив переваги покупки запчастин без біганини по магазинам, а іноді - і тривалого пошуку рідкісних вузлів.

І все-таки далеко не всі користуються можливістю інтернет покупок. Головна причина - страх помилитися у виборі або придбати неякісний виріб без можливості попередньо «помацати».

Природно, всюди, де присутні гроші, неминуче з'являються шахраї. Але так чи великий ризик? Автомобільні форуми миттєво розносять як позитивні, так і негативні відгуки, не залишаючи недобросовісним продавцям шансу на успіх.

azon.ua пропонує порівняти пропозиції інтернет-магазинів з бездоганною репутацією на авто (ВАЗ, ГАЗ, ЗАЗ, Daewoo, Chevrolet). Вибирайте відповідну запчастина, порівнюйте вартість і терміни поставки - робіть вигідні покупки разом з нами!

https://azon.ua/

Переглядів: 4732

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.