Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17027)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2114)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1763)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1748)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1739)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1687)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1676)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1667)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1619)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1627)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1528)

Баклажан-кебаб в духовці (1513)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1500)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Корисні поради
16:58 16.11.2018

Яке обладнання вбирать для ванної

Плануючи обладнання ванної кімнати необхідно визначитися, що Ви очікуєте від своєї ванної кімнати-для чого вона буде Вам служити і хто нею буде користуватися. Стандарти ванної кімнати, що полегшують прийняття цього рішення, ми описали в попередній частині довідника.

Якщо в квартирі або в будинку є як мінімум дві ванні кімнати, то кожна з них може виконувати різні функції. У цій ситуації ви можете для кожної з цих ванних кімнат вибрати окремий стандарт обладнання, який буде пов'язаний з головною функцією ванної кімнати: сімейна ванна кімната, гостьова, дитяча або ванна при спальні. Як выбрать и заказать обладнання для ванної ви знаєте, а ось вибір основних функцій залежить значною мірою від звичок і способу життя домочадців.

Якщо у вас тільки одна ванна кімната, вона повинна виконувати безліч функцій - будучи універсальною, сімейної ванною кімнатою. В цьому випадку вам доведеться вибрати ті пристрої, які ви хочете встановити.

Душова кабіна або ванна?

Душову кабіну варто вибрати тоді, коли ваша ванна кімната невелика. Функціональність душа можна підвищити шляхом застосування глибокого душового піддону.

Ванну ми рекомендуємо в тому випадку, якщо більшість домочадців любить тривалі купання. Вибір ванни є необхідністю для сімей з дітьми - як з дуже маленькими, так і з дітьми старшого віку. Зрозуміло, щоб встановити у ванній кімнаті ванну, ви повинні мати у своєму розпорядженні необхідним простором.

Компромісним виходом між перевагами душа і ванни може бути застосування ширми для ванни. Якщо розміри ванної кімнати не дозволяють окремий монтаж і ванни, і душової кабіни, забезпечена ширмою ванна буде оптимальним рішенням. Ванна, поєднана з душовою кабіною, виявляється ідеальною пропозицією, якщо в невеликій ванній кімнаті ви намагаєтеся примирити безліч функцій.

Унітаз у ванній кімнаті або в окремому приміщенні?

Незважаючи на те, маємо ми одним або більше санітарно-гігієнічними приміщеннями в будинку або квартирі, рекомендується мати унітаз в кожній ванній кімнаті. Якщо ви наважуєтеся на окремий туалет, варто з гігієнічних міркувань, встановити в ньому також і умивальник - навіть невеликий, 30-ти сантиметровий. Якщо простір такого додаткового туалету дозволить, Ви зможете легко його переобладнати в додаткову ванну кімнату, встановлюючи в ньому душову кабіну.

Скільки раковин?

Вибір кількості умивальників у ванній кімнаті залежить в першу чергу від величини ванної кімнати. Якщо Ви маєте в своєму розпорядженні достатню площу, а вся родина дотримується приблизно одного розпорядку дня (наприклад, користуються ванною кімнатою приблизно в той же самий час), установка двох раковин буде абсолютно виправдана.

Якщо встановити кілька раковин неможливо, слід зважитися на одну, розмір якої дозволить комфортно їм користуватися. Варто також пам'ятати, що в сімейному ванній кімнаті раковина служить не тільки для вмивання, але використовується також для дрібних прань. Таким чином, з огляду на можливі додаткові функції, варто вибрати раковину більшого розміру.

Біде

В даний час в багатьох сучасних ванних кімнатах біде є стандартним обладнанням. Однак на рішення про його встановлення найбільший вплив мають потреби й уподобання користувачів, а також - що, мабуть, є найголовнішим - достатнє місце у ванній кімнаті. Біде вважається елементом додаткового обладнання, без якого функціональність ванної кімнати не буде значно порушена. Для установки біде і унітазу необхідно близько 1-1,2 м² ванної кімнати, що не кожен може собі дозволити. Певним компромісним виходом може бути застосування в розташованому поруч з унітазом умивальнику спеціального змішувача з висувною ручкою. Тоді функцію біде зможе виконувати унітаз.

Пральна машина у ванній кімнаті

Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні додатковим приміщенням для пральні, то саме ванна кімната є найбільш підходящим місцем для пральної машини. Розміщуючи пральну машину у ванній кімнаті, Ви отримуєте доступ до води та іншим відповідним для прання пристроїв - ванні або раковині.

Наважуючись на установку пральної машини у ванній кімнаті, варто пам'ятати, що найчастіше вона займає досить багато місця, тому необхідно передбачити простір для її зручного і безпечного обслуговування. Слід також передбачити місце для зберігання брудної білизни і миючих засобів. Оптимальний варіант прихована пральна машина: в ніші, під стільницею або в спеціальній шафці. Місце для пральної машини має бути ширше її розмірів приблизно на 10 см з огляду на коливань і вібрації під час роботи, а також для можливості переміщення пристрою в разі потреби.

Плануючи розміщення пральної машини у ванній кімнаті, потрібно пам'ятати про умови безпеки, оскільки пральна машина є електричним пристроєм. Відповідно до норм, мінімальна відстань від пральної машини до ванни або умивальника складає 60 см.

Переглядів: 0

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.