Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17017)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2112)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1761)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1746)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1736)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1686)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1673)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1666)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1618)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1625)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1525)

Баклажан-кебаб в духовці (1511)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1498)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
#Бізнес
Як вибрати шини на літо: рекомендації від професіоналів
15:12 19.03.2023

Як вибрати шини на літо: рекомендації від професіоналів

Вже багато хто встиг задуматися над тим, щоб поміняти шини на своєму автомобілі на літній варіант - зимова та літня гума б/в. Головна причина для цього – забезпечення комфорту та безпеки їзди. Є ті, хто вибрав для заміни шини, які використовували минулого сезону. Але якщо вони вже зносилися або пошкоджені, доведеться купувати нові. В цьому випадку варто ознайомитися з рекомендаціями щодо підбору, тому що в сучасному асортименті пропозицій досить легко розгубитися.

При виборі шин важливо враховувати особливості доріг, якими автомобіль зазвичай їздить. Також варто взяти до уваги тип машини та побажання водія до якості їзди. Плюс кожний автомобіліст враховує вартість. В цьому випадку варто орієнтуватися на бренд - перевагу краще віддавати перевіреним виробникам, які здобули високу репутацію.

Чим відрізняється зимова та літня гума

Найголовніше: не використовуйте зимові покришки влітку і навпаки – це небезпечно.

Для виробництва зимових та літніх шин використовують різні типи гуми:

  • У літніх шин гума твердіша, ніж у зимових. На високій швидкості збільшується тертя з дорогою та гума «підплавляється». Цей ефект сприяє зчепленню з дорогою. Але при цьому літня гума не «плавиться» так, як зимова, і вона не має обмеження за швидкістю.
  • Зимова гума м'якша та еластичніша. Під час роботи колеса вона прогрівається, стає еластичною, тому на слизькій дорозі такі колеса забезпечують хороше зчеплення. Але влітку, на теплому асфальті вона просто розм'якне і почне плавитися, а значить, покришки швидко зношуватимуться. Крім того, максимальна швидкість їзди на зимових покришках не більше 140 км/год.

У зимових шин на сухому асфальті довша гальмівна колія. Крім того, літня гума не так схильна до ефекту аквапланування (погане зчеплення з дорогою, коли з'являється шар води, який відокремлює шини від дорожнього покриття, - машина починає ковзати).

Здається, що зимові покришки повинні бути пристосовані і до літніх умов, але є одне правило: чим впевненіше шина поводиться взимку, тим гірша вона влітку.

Які якості мають літня гума?

Відповідаючи на питання, які літні шини краще вибрати, важливо торкнутися їх основних характеристик.

  • Гума, призначена для їзди в спекотний сезон, повинна бути дуже щільною і жорсткою - завдяки цьому при підвищенні температури вона не втратить своїх експлуатаційних характеристик.
  • Шини не повинні мати глибокого протектора - по краях малюнок повинен переходити в боковини, а канавки повинні забезпечувати якісне відведення води для запобігання ймовірності аквапланування.

Крім того, важливо переконатися в міцності гуми та її надійності. Для цього варто переконатися, що дана продукція має сертифікат якості.

Різновиди шин та особливості їх вибору

Протектор

Вибір шин на літо повинен базуватись на підборі оптимального малюнка протектора. Найбільш поширеними варіантами є такі:

  • Симетричний напрямок малюнка. Відрізняється універсальністю та зручністю при монтажі, тому що не доводиться враховувати напрямок обертання та інші характеристики. Така гума оптимально підходить для комфортної їзди в умовах міста, а також відрізняється невисокою вартістю, на відміну від інших варіантів.
  • Асиметричні ненаправлені варіанти з різним малюнком ззовні та всередині. Ідеально підходить для руху мокрими дорогами, забезпечуючи надійне зчеплення та покращений контроль над автомобілем. Вони мають невеликий недолік у тому, що їх можна встановити тільки з одного боку автомобіля. Це означає, що його не можна замінити, якщо сторони не збігаються.
  • Направлені зі стрілоподібним візерунком. Перевагою таких покришок є якісне водовідведення та високий рівень керованості. Саме такі моделі варто вибрати для швидкісної їзди різними типами доріг.
  • Розмір

    Велике значення має вибір оптимального розміру. І тут враховується ширина шини. Вона може становити 195, 185 та 175 мм. Також до уваги береться відсоткове співвідношення висоти профілю до ширини. Зазвичай це значення варіюється в межах 55-65%.

    Діаметр гуми

    Стандартні значення представлені такими як r14, r15 і r16 https://eurokoleso.com.ua/. Також можна зустріти R17, R18, R19. Цифри вказують на зовнішній діаметр диска і подаються у дюймах. Англійська буква «r» свідчить про наявність радіальної конструкції, що є найпоширенішою. Що ж до діагональних варіантів, їх можна вважати застарілими.

    Багато автомобілістів віддають перевагу безшумній гумі, яку можна виділити в окрему категорію. Вона дозволяє тихо їздити будь-яким покриттям, включаючи як міські дороги, так і пересічену місцевість. Сьогодні багато виробників пропонують такі варіанти, тому зробити розумний вибір буде не складно. Головне – врахувати якість продукції.

    Рекомендації щодо вибору бюджетної гуми

    Якщо покупець задумався над питанням – яку бюджетну гуму вибрати на літо, йому варто звернути увагу на такі варіанти, як ATACAMA КАМА ЄВРО, Belshina Artmotion, Tunga та ін. Незважаючи на свою доступну вартість, всі вони мають високу якість, є надійними та довговічними.

    Як підібрати шини для конкретних моделей авто?

    Необхідно враховувати те, що вибір літніх шин для кросоверів буде відрізнятися від підбору варіантів для седанів і т.д. Тому дуже важливо враховувати модель конкретної машини при покупці гуми.

    Наприклад, при виборі шин для таких автомобілів, як Рено Дастер або Тойота Хайлюкс (пікап), варто брати до уваги їхню велику вагу, а також особливості експлуатації. Це дуже потужні позашляховики, які найчастіше купуються для їзди пересіченою місцевістю. Для них гума повинна бути підібрана відповідна - дозволяє справлятися з будь-якими перешкодами. Важливою характеристикою буде наявність жорстких боковин, які не будуть деформуватися при наїзді на перешкоду.

    Яку марку шин вибрати на літо?

    Щодо вибору виробників, то тут перевагу варто віддавати перевіреним світовим чи вітчизняним брендам, які встигли здобути високу репутацію на ринку. Це можуть бути такі, як Pirelli, Goodyear, Michelin та ін.

    Важливо пам'ятати, що від грамотного вибору шин залежатиме не лише якість їзди, а й безпека на дорозі. Тому за необхідності краще проконсультуватися з фахівцями, і лише після цього купувати той чи інший варіант.

    Переглядів: 4238

    Пошук

    Кулінарний конкурс

    Кулінарний записник
    Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



    Зареєструватися


    Газета "Piвне-Ракурс"



    Наші новини на Facebook

    Наш Топ-100

    QRcode
    ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
    Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.