Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17212)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2151)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2092)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1806)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1791)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1788)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1771)

Ванільне морозиво з пармезаном (1731)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1750)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1725)

Закуска із запечених баклажанів (1711)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1695)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1651)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1676)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1650)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1659)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1562)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1564)

Баклажан-кебаб в духовці (1551)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1536)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Закуска із запечених баклажанів
Тетяна Хвиль

15:59 01.08.2022

Закуска із запечених баклажанів

Як щодо турецької кухні? Тим більше в сезон баклажанів без неї точно не обійтися. Почати пропоную з легкої закуски-салату із запечених баклажанів та йогурту.

На 4 порції:

баклажани, якщо дрібні – 5 штук, великі – 2-3 шт.

оливкова олія - 1-1,5 ст.л.

йогурт (густий, турецький) - 3-4 ст.

часник - 2 зуб.

сіль, перець чорний мелений - за смаком

м'ята сушена - за смаком

паприка пластівцями — до смаку.

Баклажани помити, обсушити, наколоти ножем у кількох місцях по поверхні, і покласти на деко, застелений фольгою (щоб потім менше було відмивати деко). Хвостики не відриваємо, потім зручніше буде чистити, тримаючись за хвостики. Духовку нагріти до 220 градусів та запікати баклажани приблизно 45-60 хвилин. Чому приблизно тому, що розмір баклажанів у всіх різний, у когось більше, у когось менше. Запікаємо до м'якості, не забуваємо в середині запікання перевернути баклажани на інший бік. Готові баклажани вийняти з духовки, зняти зверху трохи шкірку, і за допомогою столової ложки вийняти всю м'якоть, якщо є кісточки видалити. М'якоть дрібно нарубати ножем. Саме нарубати, а не пробити у блендері! Нарубану м'якоть покласти в миску, влити оливкову олію, сіль, перець до смаку, перемішати. В баклажани додати натертий часник, заправити йогуртом, скуштувати ще на сіль - якщо потрібно досолити, і прибрати в холодильник на кілька годин. Салат повинен настоятися, так краще розкриються смаки! Подача – такий салат подається на плоскій тарілці. На тарілку викласти охолоджений салат, столовою ложкою зробити гарні борозенки, посипати зверху сушеною м'ятою, пластівцями перцю (трохи чилі, трохи паприки) і подавати.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 1712


Додайте коментар:

защитный код

У Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодженняУ Рівненському районі чоловік цвяхом завдав колишній дружині тяжке тілесне ушкодження (25)
32-річна жителька села Курозвани госпіталізована до лікарні. Чоловік на період досудового розслідування перебуватиме під...
У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу»У Рівному урочисто відзначили 10 річницю створення «АЗОВу» (35)
Сьогодні, 3 травня, у Рівному відзначили 10-ту річницю створення підрозділу «Азов». Поблизу муралу пам'яті рівненських бійців "Азову", що на Театральній площі, зібралися рівняни, аби вшанувати мужніх...
У Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетівУ Рівному літні люди отримають понад тисячу Великодніх продуктових пакетів (35)
Йдеться зокрема про підопічних Територіального центру соціального обслуговування міста Рівного, а це насамперед літні одинокі люди, особи з інвалідністю та люди, позбавлені можливості самостійно...
Напередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військовихНапередодні Великодня у Рівному провели масштабні благодійні акції на підтримку українських військових (37)
Великодні дні – це час, коли ми прагнемо ділитись теплом і любов'ю з ближніми. У Рівному волонтери громадської організації “Рівне Разом” організували цілу низку акцій на підтримку Збройних Сил...
У Рівному чоловік погрожував револьвером священникуУ Рівному чоловік погрожував револьвером священнику (40)
Інцидент стався учора, першого травня, близько 17 години, у храмі на вулиці Соборна...
Представники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громадіПредставники Ради безбар’єрності Рівного вивчали нові інструменти комунікації з громадськістю задля побудови відкритого діалогу в громаді (55)
Розуміючи важливість відкритого та чесного діалогу з громадою, як інструменту побудови безбар’єрності на місцевому рівні, представники Ради безбар’єрності Рівного взяли участь у семінарі,...
У Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковцівУ Рівному презентували книгу про родину відомих у місті викладачів і науковців (37)
У Рівному напередодні презентували книгу "Родинне дерево", яка розповідає життєпис родини, що багато років присвятила роботі у Національному університеті водного господарства та природокористування....
На Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабаріНа Рівненщині СБУ викрила «на гарячому» посадовця лікарні на хабарі (49)
Служба безпеки регіону викрила заступника головного лікаря однієї з лікарень Рівненської області, який вимагав у місцевого жителя кошти за формування та продовження терміну дії його групи...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.