![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 09:47 18.04.2022 Мій ідеальний краффінЯ тільки зараз побачила, що в записничку немає жодного рецепта краффіна, треба виправитися, тим більше, що у мене є аж два улюблених рецепта. Що таке краффін? Це гібрид здоби і листкового тіста, такий собі полегшений варіант круасана. Але я здебільшого стикаюся з тим, що така цікава випічка перетворилася просто в банальні булки, якими вже нікого не здивуєш. Спробую виправити цей ганж. Рецепт дуже простий, має два варіанти оздобки - масло вершкове і олія, на олії мені подобається більше, але на маслі ароматніше. Так само начинки - варіантів безліч: макова, какао з цукром, шоколадні та горіхові пасти, сухофрукти (пробити в блендері до пастоподвбного стану!), горіхи з цукром, ну і просто варену згущенку теж ніхто не забороняє - вибір лише за вами. У мене шоколадно-карамельна паста, варила вперше і надзвичайно задоволена результатом.
Тісто:⠀ 100 гр. води⠀ 12 гр. свіжих дріжджів ⠀ 40 гр. цукру⠀ 5 гр. солі⠀ 50 гр. молока⠀ 1 яйце⠀ 300 гр. борошна⠀ 50 гр. вершкового масла або 43 г олії ⠀ Змішали все, крім олії, замісили до гладкості - пам'ятаємо правило 20 хвилин! Потім додаємо масло і вимішуємо до добре розвиненої клейковини (тест на глютенове вікно - дуже акуратно розтягуємо шматочок тіста так, товщина стала як у плівки). Тісто покласти в миску, змащену олією, і накрити плівкою. Поставити у тепле місце до збільшення вдвічі. Це приблизно 1-1,5 години. Я робила дві обминки через кожні 30 хвилин. А тепер саме цікаве - стіл змащуємо олією, викладаємо тісто руками (теж змащеними в олії) розтягуємо його в тонкий пласт по типу штруделя, так тонко як тільки зможете. Викладаємо начинку, розрівнюємо, скручуємо в рулет. Рулет розрізаємо вздовж не до кінця та закручуємо спіралькою. Викладаємо в підготовлені форми і залишаємо приблизно годину. Випікати при 170С приблизно 30-35. Ще гарячий краффін змазуємо сиропом (50гр.води+50гр.цукру закип'ятити 2-3 хвилини). Прикрашаємо за своїм смаком. Тісто дуже гарно підходить, тому цю порцію ділю на два краффіна по 12см в діагоналі, коли тісту є де рости, готовий виріб виходить дуууже пухким і невагомим. ⠀ Тетяна Хвиль Переглядів: 27
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |